Tuesday, November 13, 2007


Uzumlu Corekler (Schnecken mit Rosinen)
Bir gun Alman pastanesinden ekmek alip cirarken cok guzel duran uzumlu corekler dikkatimi cekti. Cok kalabalik oldugu icin tekrar siraya girmek istemedim ve ismine bakip ciktim. Eve geldim ama aklimda hala o corekler vardi. Internette Schnecken diye aramaya koyuldum. Allah Allah surekli salyangoz resmi cikiyor. Midem hafif hafif bulanmaya baslarken biraz arastirmadan sonra anladimki Almanca Schnecken megerse salyangoz demekmis. Kafama koydum ya mutlaka bulacagim tarifini. En sonunda bir Alman sitesinde dogru tarifleri buldum ve kendime gore en uygununu sectim. Sekerli hamur sevenler mutlaka denemeli. Bizim evde cok begenildi.
Malzemeler:
Hamur
500 gram un
200 ml sut
100 gram tereyagi
1/2 paket yas maya
50 gram seker
1 cay kasigi tuz
Ic malzeme
1 paket vanilyali pudding
1/2 su bardagi kuru uzum
Glazur
3 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi su
Hazirlanisi:
  • Ilik sutu, eritilmis tereyagini ve mayayi hamur yogurma kabinda karistirin. Unu, sekeri ve tuzu ekleyerek yumusak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
  • Bu arada vanilyali puddingi hazirlayin.
  • Mayalanan hamuru merdaneyle yaklasik 50 x 50 cm acin.
  • Uzerine vanilyali puddingi surup kuru uzumu uzerine serpin.
  • Hazirladiginiz hamuru rulo yapin ve 2 cm kalinliginda kesin.
  • Kestiginiz parcalari yagli kagit serili firin tepsisine dizin ve 180 derecede pisirin.
  • Bu arada Glazuru hazirlayin. Pudra sekerini su ile karistirin.
  • Corekler soguyunca Glazuru firca ile uzerine surun.


11 comments:

Melek* said...

çörekler harika gözüküyor ellerine sağlık canım görüşmek üzere

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Selam canim, bu üzümlü cörekler (Rosinenschnecken) harika görünüyor, ellerine saglik. Itiraf etmeliyim ki, benim de hep denemek ve cesaret edemedigim bir lezzet yayinlamissin, bunu icinde ayrica tesekkür ederim.

Selamlar ve öptüm..

Anonymous said...

slm canım...

nasıl olurki tadı...hem tuzlu gibi..hem tatlı gibi....
puding var..ama fırınlanıyo....

merak ettim tadını doğrusu....görüntü çok güzel...bu malzemelerle poğaça sık sık yaparım....hamurum arttığı zaman denerim.....

ellerine sağlık..canım...çok değişik...

Anonymous said...

günaydin canim ziyaretin icin tesekkürler,begendigine sevindim.Seninde üzümlü cörekler harika olmus eline saglik ,sevgiler

Leziz Sofralar said...

Canim bäkerei daki gibi gösterisli ve nefis görünüyor ellerine saglik gidip alsammi aceba:))sevgiler...

Betül said...

merhabalar
mmmmm nefis görünüyor çayın yanında misler gibi üzümlü çörekler... ellerine sağlık sevgilerimi bırakıyorum

Damak Tadı said...

Schnecken'ler çok nefis görünüyorlar canım.Her Almanya'ya seyahatimde mutlaka 8-10 adet alırım schenken'lerden..Çok nefisler çokkkk.Ellerine sağlık canım.

Sevgilerle

Yaren said...

Cok süper olmus ,cok severim Rosinenschneckeleri,puddinglisinide severim.Benimde bu aralar yapmak istedigim bir tarif,aklimda hashasli yapmak vardi,oda cok lezzetli oluyor.Ellerine saglik canim

hatice said...

Üzümlü çörekler harika gözüküyor, ellerinize sağlık..sevgiler....

meleginmarifetleri said...

selam canım ben melek gezerken sana geldim birde baktım değişik bir çörek ben bu almanların yada başka ülkedeki yaşayanların pasta çeşitlerinin nasıl olduğunu hep merak ederdim sen bunlardan örnek vermişsin çok hoşuma gitti sağol ellerine sağlık bende deneyeceğim banada beklerim hoşçakal

Anonymous said...

ilker'cim merhaba.çöreğini denedim.çok güzel oldu.hamurun bir kısmınada çikolata koydum o da süper oldu.tam efe ye göre oldu.teşekkürler canım.ayrıca almanya nın çörekleri ve ekmekleri çok güzel oluyor biliyorum.ben de çok deniyorum babamdan tarif alıp ama onlarınki gibi olmuyor.görüşmek üzere

Blog Widget by LinkWithin