Tuesday, November 6, 2007

Light Karisik Kizartma
Yag oranini minimuma indirerek hazirladigim bir kizartma. Malzemeleri istediginiz miktarda kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
patlican
patates
carliston biber
tuz
pul biber
kara biber
kekik
domates
sivi yagi
sarimsak

Hazirlanisi:

  • Patlicanlari alacali soyup kup kup dograyin ve tuzlu suda yarim saat kadar bekletin.
  • Daha sonra patlicanlarin suyunu sikip kuruladiktan sonra yagda kizartin ve kagit havlu serilmis servis tabagina alin.
  • Patatesleri kup kup dograyin ve biberlerle beraber bir kaba alin.
  • Uzerine tuz, pul biber, kekik ve 2 yemek kasigi kadar zeytinyagi koyup karistirin.
  • Bu karisimi yagli kagit serilmis firin tepsisine dokup 200 derecede pisirin.
  • Patates ve biberler pistikten sonra patlicanlarin uzerine alin.
  • Domateslerin kabugunu soyup kup kup dograyin ve tavada sarimsak,tuz ve kara biber ile bir sos hazirlayin. Bu sosu kizartmanin uzerine dokup servis yapin.

Afiyet olsun.

9 comments:

Kevser said...

Merhaba canim, yorumunu görünce bende hemen seni bir ziyarete geldim. Iyi ki yorum biraktin bana ve sayfanla tanistim ve cok begendim. Light kizartman harika görünüyor, gercekten böyle bir alternatif cok degerli. Ellerine saglik diyorum ve artik cok daha fazla görüsürüz insallah diyorum.

Selam ve sevgilerimle..hoscakal canim..

ikizlerinannesi said...

selamlar
ziyaretin ve güzel yorumun icin tesekkürler profilini okudumda senin ikizlerin varmis allah bagislasin listeme aldim seni her zaman görüsmek dilegiyle untmadan kizartmaya da bayilirim sevgiler

SEVİL ALTUNEL said...

SLM HEMŞERİM SLMINI ALDIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.HARİKA LEZZETLER VE SUNUMLAR TEBRİK EDERİM AMA MANTI GÖREMEDİM :))

Emel said...

Merhaba ilker nasilsiniz,bende blogunuza ilkez ugruyorum damak zevklerimiz uyusuyor diyebilirim.Ellerinize saglik hersey harika blogunuzda ayrica blogunuz hayirli olsun guzel arkadasliklara vesile olmasi dilegiyle,gorusmek uzere hoscakalin.

Serap'la turuncu lezzetler said...

mmm karışık kızartma hemde ligt bayılırımmm ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor sevgiler

ceyt said...

mmmmm harika kızartmayıda çok severim.ellerine sağlık canımcım.

TWIGY said...

Merhaba İlker Hnm ,
İlk öncelikle ellerinize sağlık mükemmel gözüküyor bende kızartmayı sırf yağda kızardığı için nadir tüketirim zaten kimya okuduğum için ayçiçek yağından ziyade soya ve mısır özü kullanıyorum katı yağ ise asla ..sağlıklı yaşamak lazım yoksa bilmediğimiz bitkilerde o kadar çok şey varki mesela şu ufacık bilgiyi paylaşmak istiyorum yeşil bulunan her bitkide Fe azda olsa vardır bildiğimiz ıspanak mesela kesinlikle yoğurtlu yenmemelidir demir ve calsium bir arada tüketildiğinde bacaklarda kas kasılmalarına ve vücutta emilmeyip metobilizmaya zarar veriyor .Çok yazdım galiba :(
Sevgiyle kalın

Ilker Erdem said...

Sevgili arkadaslar, degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim.

zerrin - misss said...

merhaba,

enfes görünüyor.

ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler...

Blog Widget by LinkWithin