Thursday, November 29, 2007


Cin Makarnasi / Chinese spagettiIstek uzerine artik tariflerimi hem Turkce hem Hollandaca verecegim. Boylelikle Turk yemeklerimizi daha buyuk bir kitleye tanitmis olacagiz.

Bol sebzeli, sivi yagli yani saglikli ve cok lezzetli bir makarna tarifi.

Malzemeler:
1 paket spagetti
1 parca tavuk gogsu
2 sogan
2 dis sarimsak
2 pirasa
2 havuc
200 gram mantar
misir yagi
tuz

Hazirlanisi:


  • Ilk once spagettiyi tuzlu suda haslayin.

  • Bir teflon tavaya biraz misir yagi koyun. Ocagi en yuksek dereceye getirin.

  • Tavuk gogsunu serit halinde dograyip tavada cevirin.

  • Sirasiyla iri dogranmis sogan ve sarimsagi tavaya alin ve kavurun.

  • Arkasindan iri dogranmis pirasayi ekleyin.

  • Kibrit copu gibi dogranmis havuclari ekleyin.

  • Ince dogradiniz mantarlari ekleyin.

  • Ocagin altini surekli en yuksek ayarda tutun ve malzemeler suyunu salip cekene kadar kavurun. Sebzeleri fazla oldurmeyin ki vitaminleri kaybolmasin. Tuzunu ekleyin. Istersenis tuz yerine soya sosu ekleyebilirsiniz.

  • Haslanmis spagettiyi suzgecte suzup tekrar tencereye alin. Misir yagi veya arzu ettiginiz bir sivi yag ile yaglayin.

  • Makarnaya tavada hazirladiginiz malzemeyi ekleyip karistirin.

  • Servise hazirdir. Afiyet olsun.
---------------------------------------------------------
Een gezonde spagetti met veel groenten.

Ingredienten:
1 pakje spagetti
een stukje kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
2 prei
2 wortels
200 gram champions
olie
zout

Bereiding:


  • Kook eerst de spagetti in water met zout.

  • Verwarm de wok en doe een scheutje oli erin. Hou de temperatuur hoog.

  • Doe de in reepjes gesneden kipfilet erin en bak het op hoog vuur gaar.

  • Doe de grof gesneden ui en de knoflook er bij.

  • De prei in ringen snijden en in de wok doen.

  • Snij de wortels in dunne, lange stukken en doe die er ook bij.

  • Snij de champions in kleine stukken en voeg er bij.

  • Let op dat je alles op hoog vuur bakt en zorg dat de vitamines niet verloren gaan. Doe wat zout of soya saus erbij.

  • Giet de spagetti af en doe het weer terug in de pan.

  • Doe een beetje olie bij de spagetti. Schep de groenten in de wok bij de spagetti.

Smakelijk Eten.


Monday, November 26, 2007

Peynirli Pogaca
Hepimizin cok begenerek tukettigi yumusacik pogacalar. Sicacik bir bardak cayin yaninda mukemmel oluyor. Pogacalarin puf puf kabarmasi icin size bir yontemimi anlattim.

Malzemeler:
2 su bardagi ilik sut
1 paket yas maya
1/2 su bardagi sivi yag
2 yumurta aki
1 yemek kasigi tuz
2 yemek kasigi seker
1 kilo un

Ic malzeme:
beyaz peynir

Uzerine:
susam

Hazirlanisi:
  • Ilik sutun icinde mayayi eritin.
  • Sivi yag, yumurta aklari, tuz, seker ve unu da ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur hazirlayin. Mayalanmaya birakin.
  • Mayalanan hamuru ceviz buyuklugunde bezelere ayirin.
  • Tezgahin uzerinde elinizle biraz acip icine beyaz peynir koyup kapatin.
  • Yagli kagit serili firin tepsisine dizin. Bu malzemeden iki buyuk firin tepsisi cikiyor.
  • Uzerine yumurta sarisi surup susam serpin.
  • Tepsileri firina koyun ve firini 50 dereceye ayarlayin.
  • Pogacalar kabarinca firini 200 dereceye yukseltin ve pogacalari pisirin.

Esra Ogretmen

http://www.buyuleyenmutfakkokusu.blogspot.com/ adli sitenin sahibi Esra arkadasimizin haberini bloglari dolasirken tesadufen ogrendim.
Cok uzuldugumu belirtmek istiyorum. Esra bana da cok guzel yorumlarda bulunmustu. Allahtan rahmet yakinlarina bas sagligi diliyorum.

Monday, November 19, 2007

Seftalili KekTarifini Rabianin sayfasi Bebeklimutfaktan aldigim mis kokulu bir kek. Uzerinde tereyag ile kavrulmus badem ve tarcin nefisti. Buttermilk de ayri bir tat katti.

Malzemeler:
100 gram tereyag
1 su bardagi seker
3 yumurta
440 gr un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi tarcin
150 ml buttermilk (150 ml ilik sut + 1 1/2 yemek kasigi limon suyu)
arasina 2 seftali (taze veya konserve olabilir)

Ust malzemesi:
3 yemek kasigi tereyag
4 yemek kasigi un
3 yemek kasigi seker
bir avuc ceviz/badem
1 tatli kasigi tarcin
1 fiske tuz

Hazirlanisi:
  • Ilk once Buttermilki hazirlayin. Bir bardagin icinde ilik sut ile limon suyunu karistirip 10 dakika bekletin.
  • Ust malzemeyi hazirlayin. Tavada tereyag, un, seker, ceviz veya badem, tarcin ve tuzu koyup kavurun. Sogumaya birakin.
  • Keki hazirlayalim. Yumurtalari kopurene kadar cirpin.
  • Erimis tereyag, seker, tuz ve Buttermilki ekleyin.
  • Un, vanilya, kabartma tozu ve tarcini eleyerek ekleyin.
  • Yuvarlak kek kalibina kek karisiminin yarisini bosaltip uzerini duzeltin.
  • Seftalileri soyup ince ince dilimleyin. Kek karisiminin uzerine bir sira dizin.
  • Kalan karisimi uzerine bosaltin.
  • Uzerine hazirladiginiz kavrulmus malzemeyi serpin.
  • 160 derecede onceden isitilmis firinda bicak kuru cikana kadar pisirin.

Afiyet olsun

Sunday, November 18, 2007

Patatesli Kek
Cok severek yaptigim pratik ve yumusacik bir patates keki. Tarifini begenerek takip ettigim soframiz sitesinden almistim.

Malzemeler:
1 kg patates
2 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi un
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 paket kabartma tozu
tuz
pul biber
kara biber
100 gram kasar peynir veya beyaz peynir

Hazirlanisi:
  • Patatesleri soyup cok kucuk kup kup dograyin.
  • Bir kabin icinde diger tum malzemeleri karistirin. Patatesleri ekleyin.
  • Isiya dayanikli bir cam firin kabini yaglayin.
  • Hazirladiginiz karisimi firin kabina bosaltip uzerini duzeltin.
  • 160 derecede yaklasik 45 dakika pisirin. Firini kapadiktan sonra ilk 20 dakika firinin kapagini acmayin ki patatesler yumusak olsun. Pistigini anlamak icin ortasina bir bicak batirin.
  • Ilindiktan sonra servis tabagina ters cevirip servis yapabilirsiniz.

Saturday, November 17, 2007

Yogurtlu Manti Corbasi Ben mantiyi herzaman klasik tarifle yapardim. Yani hasladiktan sonra uzerine sarimsakli yogurt ve salcali sos dokerdim. Bu tarife ise bloglari dolasirken rastladim. Hangi blog oldugunu maalesef hatirlayamiyorum. Gercekten cok nefis bir sey oluyor. Ben mantiyi artik boyle yapiyorum. Iste tarifi.

Malzemeler:
2 su bardagi kadar etli manti (hazir paket kullanabilirsiniz, ben kendim yapip derindondurucuya koyuyorum)
1/2 su bardagi haslanmis nohut
1 su bardagi yogurt
1 yumurta
sivi yag
pul biber
tuz
nane

Hazirlanisi:
  • Tencerede 1 litre suda mantilari haslayin.
  • Nohutlari ekleyin.
  • Bir kapta yogurt ve yumurtayi cirpin. Mantinin suyundan bir kepce ekleyin.
  • Yogurtlu karisimi mantiya ekleyip bir tasim kaynatin.
  • Tavada sivi yag, pul biber ve naneyi az kavurun ve corbaya katin.
  • Tuzunu ekledikten sonra servise hazirdir.

Wednesday, November 14, 2007

Patates Salatasi
Malzemeler:
1 kilo patates
2 havuc
4 tane salatalik tursusu
4 kurutulmus domates (zeytinyaginda)
maydanoz
kirmizi sogan
tuz
zeytinyagi
limon
pul biber
Hazirlanisi:
  • Patatesleri soyup yikayin. Patatesleri tencereye koyun biraz tuz serpin ve 1/2 fincan su ile haslayin.
  • Bu arada havucu rendeleyin.Tursuyu, domatesi, maydanozu ve sogani dograyin. Hepsini bir kapta karistirin.
  • Pisen patatesleri soguduktan sonra kup kup dograyin ve dogradiniz karisima ekleyin.
  • Zeytinyagi, limon suyu, tuz ve pul biber ile bir sos hazirlayin.
  • Salatayi servis tabagina alip uzerine sosu dokun.

Tuesday, November 13, 2007


Uzumlu Corekler (Schnecken mit Rosinen)
Bir gun Alman pastanesinden ekmek alip cirarken cok guzel duran uzumlu corekler dikkatimi cekti. Cok kalabalik oldugu icin tekrar siraya girmek istemedim ve ismine bakip ciktim. Eve geldim ama aklimda hala o corekler vardi. Internette Schnecken diye aramaya koyuldum. Allah Allah surekli salyangoz resmi cikiyor. Midem hafif hafif bulanmaya baslarken biraz arastirmadan sonra anladimki Almanca Schnecken megerse salyangoz demekmis. Kafama koydum ya mutlaka bulacagim tarifini. En sonunda bir Alman sitesinde dogru tarifleri buldum ve kendime gore en uygununu sectim. Sekerli hamur sevenler mutlaka denemeli. Bizim evde cok begenildi.
Malzemeler:
Hamur
500 gram un
200 ml sut
100 gram tereyagi
1/2 paket yas maya
50 gram seker
1 cay kasigi tuz
Ic malzeme
1 paket vanilyali pudding
1/2 su bardagi kuru uzum
Glazur
3 yemek kasigi pudra sekeri
2 yemek kasigi su
Hazirlanisi:
  • Ilik sutu, eritilmis tereyagini ve mayayi hamur yogurma kabinda karistirin. Unu, sekeri ve tuzu ekleyerek yumusak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
  • Bu arada vanilyali puddingi hazirlayin.
  • Mayalanan hamuru merdaneyle yaklasik 50 x 50 cm acin.
  • Uzerine vanilyali puddingi surup kuru uzumu uzerine serpin.
  • Hazirladiginiz hamuru rulo yapin ve 2 cm kalinliginda kesin.
  • Kestiginiz parcalari yagli kagit serili firin tepsisine dizin ve 180 derecede pisirin.
  • Bu arada Glazuru hazirlayin. Pudra sekerini su ile karistirin.
  • Corekler soguyunca Glazuru firca ile uzerine surun.


Monday, November 12, 2007

Ananasli Kek
Her zaman oldugu gibi cocuklarin arkasindan kosustururken telefon caldi. Arkadaslar sana geliyoruz dedi. Allahim ne yapsam ne yapsam. Fazla da vaktim yok. Birden konserve ananaslar gozume ilisti. Cocuklari hemen yatirip bu keki yapmaya koyuldum. Kokusu kadar tadi da cok nefisti.
Malzemeler:
2 yumurta
1/2 su bardagindan biraz az sivi yag
1/2 su bardagi sut
1/2 su bardagi seker
1 1/2 su bardagi un
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
firin kalibini yaglamak icin tereyag
1 su bardagi dogranmis ananas
file badem
Hazirlanisi:
  • Ilk once yuvarlak kek kalibini tereyagi ile yaglayin. Tabana ananaslarin suyunu sikip yerlestirin.
  • Kenarlara file badem dizin.
  • Keki hazirlayalim. Oda sicakliginda olan yumurtalari kopurene kadar cirpin. Sekeri, sivi yagini ve sutu ekleyein.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyerek yavas yavas ekleyin.
  • Hazirladiginiz karisimi kek kalibina bosaltin. 170 derecede ortalama yarim saat pisirin.
  • Kek soguyunca servis tabagina ters cevirin.

Afiyet olsun

Sunday, November 11, 2007

Ispanakli Pasta
Ben bir arkadasa felan giderken pasta, borek yada kek gibi kendi yaptigim bir seyi goturmekten cok hoslanirim. Cocuklardan vakit bulabilirsem tabii (ikizlerlede buna vakit ayirmak cok zor). Gecenlerde yengemlere giderken herkesin cok sevdigi Tiramisu (tarifi eklenmistir) yapip goturdum. Oraya gelen yengemin bir komsusu bana´Neden Ispanakli Pasta yapmadin´ diye sorunca sasirdim. `Siz ne zaman yediniz benim Ispanakli Pastamdan´ diye sordum. Meger iki sene once bu pastadan yapip baska bir yengeme goturdugumde o komsu da oradaymis. Cok begenmis ve o zamandan beri tadini unutamamis. Orada bulunan herkesi bana bu pastayi yemeye davet ettim. Iste sizlere o tadi unutulamayan pastanin tarifi.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi sivi yag
200 gram ispanak (dondurulmus)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un
400 ml krem santi
2 yemek kasigi rendelenmis hindistan cevizi
Hazirlanisi:
  • Ilk once keki hazirlayalim. Malzemelerin oda sicakliginda olmasina dikkat edin. Yumurtalari seker ile kopurene kadar cirpin. Sivi yagi ve ispanagi da ekleyin.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyerek ekleyin ve yavas yavas karistirin.
  • Yuvarlak bir firin kabina koyup 170 derecede yaklasik 45 dakika pisirin. Sogumaya birakin.
  • Bu arada krem santiyi hazirlayalim. Sert bir kivama gelinceye kadar cirpin ve buzdolabinda bekletin.
  • Kek soguyunca uzerinden ve kenarlarindan ince bir tabaka kesip alin. Bunu blenderda toz haline getirin ve hindistan cevizi ile karistirin.
  • Keki ortadan ikiye kesin. Kekin alt katini servis tabagina yerlestirin ve uzerine krem santinin yarisini dokup yayin.
  • Kekin ust katini kapatin. Kalan krem santiyi uzerine dokun ve duzgun bir sekilde yayin. Kenarlarina da surun.
  • Pastanin uzerini de hazirladiginiz hindistan cevizli karisim ile susleyin.

Afiyet olsun

Saturday, November 10, 2007

Tavuklu Top Borek

Tavuk severler boregi bir de boyle deneyin.

Malzemeler:
2 yufka
2 kemiksiz tavuk but
1 sogan
tuz
karabiber
pul biber
kori tozu
1/2 cay bardagi sivi yag
Hazirlanisi:
  • Tavuk butlarini yikayip kucuk kucuk dograyin. Tavada kavurun ve sogani ekleyin. Pisince tuz, karabiber, pul biber ve kori tozunu ekleyip ocagin altini kapatin. Arzu ederseniz biraz yag koyabilirsiniz.
  • Bir kapta 1 cay bardagi sivi yag ile 2 su bardagi suyu karistirin.
  • Yufkalari 4e bolun ve hazirladiginiz yagli su karisimindan elinizle yufkalarin heryerini islatin.
  • Islattiginiz bir parca yufkayi kucuk bir kaseye koyun. Yufkanin kenarlari kaseden disari tasacak. Icine tavuklu harctan bir kasik koyup kenarda kalan yufkayi uzerine kapatin.
  • Yagli kagit serili firin tepsisine hazirladiniz kasedeki boregi ters cevirin. Uzerini elinizle tekrar yagli su ile islatin.
  • 200 derecede pisirin.

Afiyet olsun

Friday, November 9, 2007

Tavuklu Pilav
Misafirlerim ilk once pasta zannettiler. Daha sonra bunun pilav oldugunu gorunce cok sasirdilar.
Malzemeler:
1 su bardagi pirinc
2 adet tavuk but
2 adet patates
siviyag (kizartmak icin)
tereyagi veya sivi yag
tuz
Hazirlanisi:
  • Ilk once tavuk butlarini yikayip tuzlu suda haslayin. Pistikten sonra etlerini kemiginden ayirin. Tavada, az yagda biraz kizartin.
  • Pilavi hazirlayalim. Pirincleri yarim saat ilik suda islatin. Suyuna birkac damla limon suyu koyarsaniz pirincler daha de beyaz olur. Daha sonra yikayip suzun. Tavaya tereyagi veya istediginiz herhangi bir yagi koyun. Icinde pirincleri biraz kavurun, tuzunu ekleyin ve tavugu hasladiginiz sudan pirinclere ekleyip pilavi pisirin.
  • Patatesleri soyun, yuvarlak dilimleyip sivi yaginda kizartin.
  • Bir pasta cemberini servis tabagina koyun. Icine pilavin yarisini koyup hafifce bastirin. Uzerine kizarttiginiz patatesleri dizin. Uzerine kalan pilavi koyup onun uzerine tavuk etlerini koyun.
  • Pasta cemberini cikartip servis yapin. Ben kizarttigim yesil biber ile susledim.

Afiyet olsun

Thursday, November 8, 2007


Brokoli ve Somonlu Makarna

Makarna, balik ve sebze bir arada.

Malzemeler:
1 paket makarna
250 gram brokoli
250 gram somon baligi
tereyagi / siviyagi (misir yagi)
tuz
karabiber

Hazirlanisi:
  • Makarnayi tuzlu suda haslayin.
  • Bu arada somon baligina tuz ve karabiber serpin. Tavada az tereyaginda pisirin.
  • Brokoliyi parcalara ayirin ve yikayin. Tencereye koyun, biraz tuz ile cok az suda haslayin.
  • Pisen makarnayi suzdukten sonra servis tabagina alin. Uzerine yag dokup karistirin. Arzu ettiginiz yagi koyabilirsiniz.
  • Makarnanin uzerine pisen brokoliyi ve somon baligini koyup servis yapin.

Afiyet olsun.


Lahana Salatasi


Cok kolay ve o kadar da lezzetli bir salata.

Malzemeler:
2 su bardagi kadar ince dogranmis beyaz lahana
1 elma
1 seftali (konserve olabilir)
1 avuc ceviz
1 avuc kuru uzum
1 yemek kasigi mayonez
2 yemek kasigi yogurt
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi seker

Hazirlanisi:
  • Ince dogranmis beyaz lahanayi, mayonezi, yogurdu, tuzu ve sekeri birlikte karistirin.
  • Seftali ve elmayi soyup kup kup dograyin ve lahanali karisima ilave edin.
  • Kuru uzum ve cevizi de ekleyerek servis yapin.

Afiyet olsun.

Tuesday, November 6, 2007

Light Karisik Kizartma
Yag oranini minimuma indirerek hazirladigim bir kizartma. Malzemeleri istediginiz miktarda kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
patlican
patates
carliston biber
tuz
pul biber
kara biber
kekik
domates
sivi yagi
sarimsak

Hazirlanisi:

  • Patlicanlari alacali soyup kup kup dograyin ve tuzlu suda yarim saat kadar bekletin.
  • Daha sonra patlicanlarin suyunu sikip kuruladiktan sonra yagda kizartin ve kagit havlu serilmis servis tabagina alin.
  • Patatesleri kup kup dograyin ve biberlerle beraber bir kaba alin.
  • Uzerine tuz, pul biber, kekik ve 2 yemek kasigi kadar zeytinyagi koyup karistirin.
  • Bu karisimi yagli kagit serilmis firin tepsisine dokup 200 derecede pisirin.
  • Patates ve biberler pistikten sonra patlicanlarin uzerine alin.
  • Domateslerin kabugunu soyup kup kup dograyin ve tavada sarimsak,tuz ve kara biber ile bir sos hazirlayin. Bu sosu kizartmanin uzerine dokup servis yapin.

Afiyet olsun.

Monday, November 5, 2007

Yogurtlu Brokoli

Brokoli icerdigi maddeler acisindan insan sagligi uzerinde cok faydalidir. A, E ve C vitaminleri icermektedir. Hem bagisiklik sistemimizi guclendirmekte hem de antibiyotik vazifesi gormektedir. Brokoli bununla kalmayip ayni zamanda antioksidan dir. Yani brokoli her insanin mutfagindan sagligina tasiyabilecegi ve hazirlanmasi en kolay sebzedir. Iste size yapimi cok basit, hafif ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler:
500 gram brokoli
1 su bardagi yogurt
1 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
pul biber
tuz
Hazirlanisi:
  • Brokoliyi parcalara ayirip yikayin.
  • Tencereye alin, biraz tuz serpin ve cok az su (1/2 fincan) ile haslayin.
  • Pisince servis tabagina alin.
  • Uzerine sarimsakli yogurt dokun.
  • Onun uzerine yagda kizdirilmis pul biber gezdirip servis yapin.

Afiyet olsun

Thursday, November 1, 2007





Ton Balikli Salata Ton Balikli Salata

Aslinda tarife gerek bile yok. Bildigimiz salata malzemeleriyle farkli bir sunum.
Tabaga once iri dogranmis marul ve ice berg dosedim. Uzerinde havuc ve ton baligi var.
Ortayada cok sevdigim kirmizi bir gul koydum. O da domates kabugundan yapildi.
Uzerine sos olarak zeytin yagi ve limon kullandim.
Afiyet Olsun.


Blog Widget by LinkWithin