Wednesday, March 12, 2008

Tavuk ve Cevizli Borek / Broodje met Kip en walnoten
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 18
Etkinlikler birbiri ardina surup gidiyor ve bizler de bu sayede guzel tarifler ogreniyoruz. Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 18 e ev sahibeligi yapan arkadasimiz Aysegul http://www.kadininmutfagi.blogcu.com/ beni de dusunup davet etmis. Bende nacizane Tavuklu Boregimle bu etkinlige katilmak istiyorum ve sevgili Aysegule tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum.
Buzdolabinda duran yufkalari nasil degerlendiririm diye dusunurken tavuklu borek geldi aklima. Malum buralarda taze yufka bulamadigimiz icin ben de Turkiyeden getirtiyorum. O yuzden benim icin cok kiymetlidir. Tavugun da her turlusunu sevdigimiz icin neden olmasinki dedim. Oyle kendi kafama gore takildim biraz ve boyle bir borek cikti ortaya. Biz cok begendik. Disi citir citir, ici ise yumusacik...iste tarifi:

Malzemeler:
4 yufka
Ici icin:
1/2 tavuk (2 tavuk but veya gogus eti olabilir)
2 sogan
1/2 su bardagi kadar kiyilmis ceviz
tuz, karabiber
sivi yag
Sosu icin:
2 yumurta
1 su bardagi sut
1 su bardagi tavuk suyu
1/2 su bardagi sivi yag
uzerine susam

Hazirlanisi:
  • Ilk once tavugu tuzlu suda haslayin. Pistikten sonra kucuk kucuk parcalara ayirip bir kenara alin.
  • Soganlari kucuk kucuk dograyip, tavaya biraz sivi yag ekleyip kavurun. Pisen soganlari ve irice kiydiginiz cevizleri haslanmis tavuk etlerine ekleyin. Biraz tuz ve karabiber ile tadlandirin.
  • Sosu hazirlayalim. Sos malzemelerini bir kabin icinde iyice cirpin.
  • Bir firin tepsisine yagli kagit serin ve bir yufkayi kenarlardan biraz sarkacak sekilde yerlestirin. Uzerine 1 kepce kadar sos dokun ve onun uzerine tavuklu karisimdan serpin. Bu islemi butun yufkalar, sos ve ic malzeme bitene kadar devam edin. En ustune yufkayi koyup bolca sos dokun ve uzerine susam serpin. Ben boyle bir saat kadar beklettim.
  • Onceden isitilmis firinda 180 derecede uzeri kizarincaya kadar 45 dakika pisirin.
---------------------------------------------------------------
Broodje met Kip en Walnoten
Ingredienten:
4 yufka
Voor de vulling:
halve kip
2 uien
1/2 glas grof gemalen walnoten
zout en peper
olie
Voor de saus:
2 eieren
1 glas melk
1 glas bouillon
1/2 glas zonnebloemolie
sesam
Bereiding:
  • Kook de kip in een pan met een liter water en wat zout gaar. Hak daarna het vlees in kleine stukken.
  • Snipper de ui fijn en roerbak deze in een koekepan met wat olie. Voeg deze bij de kip. Doe de walnoten erbij. Strooi er wat zout en peper op.
  • Maak de saus klaar. Roer alle ingredienten van de saus in een kom.
  • Neem een ovenschaal en doe hierin bakpapier. Doe een yufka in de schaal en schep een half glas saus er overheen. Strooi er wat van de kipmengsel er overheen. Ga zo door totdat alle ingredienten op zijn. Bestrooi met sesam. Ik heb hem zo een uur laten staan.
  • Doe de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius en bak hem in ongeveer 45 minuten goudbruin. Eet smakelijk.

14 comments:

ilker'in mutfağı said...

canım miss gibi kokusu buralara kadar geldi valla.ellerine sağlık arkadaşım.nefis olmuş.sevgiler.

sevimin sayfasi said...

börek nefis olmus canim
ellerine saglik

ezginin mutfağı said...

CANIM ENFES BİR BÖREK OLMUŞ BU.ELLERİNE SAGLIK CANIM BENİM KOCAMAN SEVGİLER

http://hunerlieller.net said...

selam arkadaşım..börek harika görünüyor..elinize saglık..sevgilerimle...

Güldenceninmutfagi said...

OFFFF YAAA OFFFFF!!!!
ANAM BU NE GÜZEL BIR TAVUKLU BÖREKTIR ILKERCIGIMMMM,HAKIKATEN BIZ SENINLE KOMSU OLMALIYMISIZ.
O ZAMAN SEN BU BÖREYI BENSIZ KESIN YIYEMEZDIN CANIMCIGIM:)
ELLERINE SAGLIK,AFIYET SEKER BAL OLSUN TATLISIM BENIM.

pastamaxi said...

selam
miss gibi bir börek olmuş eminim yemesi de lezzetlidir.ellerine sağlık

sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler said...

off süper bir börek olmuş bu ellerine sağlık arkadaşım...kocaman sevgiler

Melek* said...

ay ne kadar güzel olmuş ben çok severim tavuklu böreği ellerine sağlık

emineninemekleri said...

Ilkercim, böregin nefisss nefiss adeta. Hic daha böylesini görmemistim inan degisik olmus.

Ellerine emegine saglik canim.

Kocaman öpyüorummmmmmmmmmm
Emos

Feyza Fidan said...

İlkerim hiç denemedim tavuklu börek ama enfes görünüyor..Mis gibide kızarmış..İlk fırsatta ( 5 kilo verdiğim taktirde :) yapıp afiyetle yiyeceğim :)))
Ellerine sağlık canım benim,
Öpüyorum seni...

Tuğba said...

Merhaba,
etkinlik sayfasında resmi görüp tıkladım,iyi ki de girmişim sitene.Tarifler ve resimler çok hoş,ellerine sağlık..
sevgiler..
www.keyiflimutfagim.com

yemek güncesi said...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE.. Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

Zehra said...

Sevgili İlker...birbirine çok yakışan iki malzeme. Nefis görünüyor...ellerşne sağlık

zehra

Güldenceninmutfagi said...

CANIMMM IYI GECELER DILEMEYE GELDIM,BÖRECIGINDENDE ALDIM BIR PARCA.
SEVGILER BENDEN.
IYI HAFTASONLARI DILIYORUM:)

Blog Widget by LinkWithin