Friday, March 28, 2008

Italian Biscotti
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 19
Uzun suredir denemek isteyipte bir turlu firsat bulamadigim bu meshur Italyan kurabiyeleri nihayet yaptim. Ve neden daha once yapmadim diye kendi kendime kizdim. Ben boyle lezzetli bir sey yemedim diyebilirim. O kadar hosumuza gitti ki anlatamam. Sevgili Yeliz www.yemekguncesi.blogcu.com Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 19 a ev sahibeligi yapiyor. Nazik daveti icin tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum. Bende Biscottiler ile bu etkinlige katilmak istiyorum.
Tarifini alip uzun zaman once tarif defterime yazmistim. Kendimcede bir seyler kattim tabiiki. Ben tarcin ve kuru meyveleri ozelliklede kuru incir ve kuru uzumu cok severim. Ve bunlarin bu tarife cok yakisacagini dusundum. Umdugum gibi de oldu. Cok lezzetli bir sey cikti ortaya. Sogumasini beklemeden mis gibi tereyag kokusuna dayanamayip sicak sicak goturdum bir kac tane.

Yapimi cok mesakatli gorunsede inanin buna degiyor. Biscotti Italyanca iki kere pismis anlamina geliyor. Once uzun serit halinde pisiriyoruz daha sonra dilimleyip tekrar kurumasi icin firinliyoruz. Bu kurutma islemi kurabiyelerin daha uzun sure dayanmasini sagliyor. Iste tarifi...


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardagi seker
125 gram tereyagi
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
tarcin
1 su bardagi dolusu kadar tavla zari buyuklugunde dogranmis kuru kayisi, kuru incir, kuru uzum, ceviz
Hazirlanisi:
  • Ilk once yumurtalari kirip birinin beyazini uzerine surmek icin bir kenara ayiralim. Sekeri ilave edip beyazlayip kopurene kadar cirpalim. Oda sicakligindaki tereyagini ekleyip karistiralim.
  • Eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyip kasikla karistiralim. Tarcini, tuzu ve bir bardak dolusu kuru yemisi ekleyelim. Elimizle hamuru biraz yogurduktan sonra tezgaha alalim. Esit iki parcaya bolup yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirelim. 30 cm uzunlugunda ve 5 cm genisliginde rulo yapalim. Uzerini biraz elinizle bastirip ayirdiginiz yumurta beyazindan surup biraz toz seker serpistirelim. Onceden isitilmis firinda 180 derecede 25 dakika pisirin.
  • Firindan cikarip 20 dakika sogutuyoruz. Keskin bir bicakla 1 cm eninde kesip tel izgara uzerine diziyoruz. Firin isisini 150 dereceye dusurup 10 dakika daha firinliyoruz.
Afiyet Olsun
------------------------------------------------------
Italian Biscotti
Beroemde Italiaanse koekjes.
Ingredienten:
2 eieren
1 glas suiker
3 glazen bloem
125 gram boter
1 pakje bakpoeder
snufje zout
kaneel
1 glas vol in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, gedroogde rozijnen, walnoten
Bereiding:
  • Breek de eieren en neem een eiwit apart. Voeg de suiker bij de eieren en klop tot een witte massa. Voeg de boter toe.
  • Doe de gezeefde bloem en de bakpoeder erbij. Voeg de zout, kaneel en de gedroogde vruchten toe en kneed alles tot een deeg. Deel hem in twee stukken van 30 cm bij 5 cm en zet ze op een met bakpapier bekleedde ovenblad. Smeer de eiwit erover en bestrooi met wat suiker. Bak deze in de voorverwarmde oven op 180 graden in 25 minuten goudbruin.
  • Haal de ovenblad uit de oven en laat 20 minuten afkoelen. Snij met een scherp mes stukken van ongeveer 1 cm en plaats deze op een rooster. Plaats de rooster in de oven en bak nog een keer op 150 graden ongeveer 10 minuten.

Eet Smakelijk

22 comments:

Anonymous said...

SELAMLARR ELLERİNİZE SAĞLIK ENFES GÖRÜNÜYORLARR OHH MİSS GİBİ ÇAYLADA HARİKA OLURDU EMEKLERİNİZE SAĞLIKK TARİFİNİZİ HEMEN ALDIM YAYINLADIM NOTUNUZU GÖRÜR GÖRMEZ DAVETİMİ KIRMAYIP ETKİNLİĞE KATILDIĞINIZ İÇİN AYRICA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL GECELER MUTLU HAFTA SONLARII

gezgincigencler said...

canım o kadar lezzetli görünüyorlar ki dediğin kadar güzel bir tadı olduğuna eminim..ama ben senin kadar beklemeyeceğim yapmak için...1 nisan dan önce yapmam lzaım...ellerine sağlık


sevgiler

EZGi :)) said...

canım benim çok değişik ve çok güzel bir tarif olmuş ellerine saglık kocaman sevgiler

Anonymous said...

bi italya seyahatinde gelmişti bu biscottileri
çok güzeller nefis
ellerine sağlık

Anonymous said...

selam canım.bencede nefis görünüyor.eline saglık.size afiyet olsun.sevgiler

Feyza Fidan said...

Canım İlkerim ellerine sağlık, biscottiyi bence çok seviyorum..Senin tarifinde harika ..Resimlere gelince süper, dedim ya bayılıyorum resimlerine..Kocaman öpüyorum canım benim,

Anonymous said...

Ellerinize saglik,nefis gorunuyorlar:)hamileyim ve canim cekti dogrusu ben turkserecepten-emel.Buaralar bloga ara verdim en yakin zamanda tekrar bloga devam, kizim yakinda okula baslicak ve blogu surdurmek biraz kolaylasacak.Tekrar gorusuruz insallah kalin saglicakla.Hollanda'dan sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler said...

bende çok severim ama hiç kendim yapmadım hep çok meşakkatli gibi geldi bana:) muhteşem olmuş seninki ellerine sağlık canım güzel bir hafta sonu dilerim öpüyorum

www.illedeyemek.com said...

eline sağlık canım çokta güzel görünüyor,sevgilerimle....

emineninemekleri said...

Iklercim canim ellerine saglik. Bende cok severim.

Kocaman öpüyorummmmmmmmm
Emos

Gönülünce Lezzetler said...

Kurabiyeler nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...

Eya said...

İlkerciğim geçenlerde bende yaptım böyle bir biscotti... pek beğendim,kahvenin yanına bence çok yakışıyor.Seninkilerde harika olmuş ellerine sağlık...saevgiler


zehra

Baharcicegi said...

bende bir alman arkadasimda yemistim kitir kitir oluyor,kahveyle nefis gidiyor,eline saglik canim cok güzel olmus

Anonymous said...

İlkerciğim tarifini yazdım, mutlaka deneyeceğim bunu.o kadar hoşuma gitti.ellerine sağlık canım.
sebilay.

zehra said...

ellerıne saglık
................
mutlu huzurlu saglıklı başarılı ve sevgi dolu
kocaman bir hafta diliyorum

dogada.blogspot.ru said...

ellerinize sağlık harika görünüyorlar çayın yanında en çok sevdiğim lezzetlerden biri mis gibi kokusunu hissettim sanki
sevgiler canım

Mutfaknotlari said...

eline sağlık canım kaçyerde görmeme rağmen bitürlü denemeye fursatım olmadı
sevgiler

İlker Ergin said...

canım harika görünüyor.ellerine sağlık.bende yaptım çok beğendim.ama senin tarifinde güzel görünüyor.birde bunu deneyeyim.ellerine sağlık.sevgiler.

yemek said...

Ellerine sağlık İlker, ben de çok seviyorum biscottileri.
İsminden dolayı ilgimi çekmişti sayfan ama gezme fırsatım olmamıştı. İnşallah ilk fırsatta didikleyeceğim tariflerini.:)
Hayırlı geceler...

. said...

Canimmm eline saglik,inanki bendede olsa su an deyil bir dilim bir kac dilim birden yerdim kesinlikle.Citir citir bír lezzet olmus belliki:)))
Canimmm cok tesekkür ederim tatlim,geldi gecti ama benim elimde armut toplamadi yani bu saygisizlik karsisinda.Nedeceksin,eme saygiyi unutur oldu millet!!!

sevgi said...

Çok güzel bir tarif.Ellerinize sağlık.En yakın zamanda denemek istiyorum.Sevgilerle

Kizim Sare Verda said...

Ne kadar leziz gozukuyor zamanim olunca denemek isterim. Ellerinize saglik.

Blog Widget by LinkWithin