Sunday, March 16, 2008

Brokoli Corbasi ve Ye#32 / Brokkolie SoepDolabimdan hic eksik etmedigim sebzelerden biridir brokoli. Hem cok saglikli hem cok lezzetlidir. Sevgili Lama´nin http://www.lamamutfakta.blogspot.com/ ev sahibeligini yaptigi Ye # 32 Corbalar etkinligi icin hazirladim bu corbayi. Cok gidali oldugu icin cocuklarada surekli yapiyorum. Iste tarifi...
Malzemeler:
1 sogan
1 havuc
1 patates
250 gram brokoli
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi un
1 yumurta
sivi yagi
et suyu
tuz
karabiber
nane
pul biber
Hazirlanisi:
  • Ilk once tencereye biraz sivi yag koyup kucuk kucuk dogradiniz sogani kavurun.
  • Soyup kup kup dogradiginiz havuc ve patatesi ekleyin. Brokoliyi kucuk parcalara ayirip ekleyin. Sebzeleri gececek kadar et suyunu koyup kaynamaya birakin.
  • Sebzeler pisince bir kapta sutu, unu ve yumurtayi iyice cirpin. Corbanin suyundan bir kepce kadar ilave edin (kesilmesini onlemek icin). Bu karisimi tencereye dokup tekrar kaynamaya birakin. Baharatlari ekleyip tencerenin altini kapatin. Blenderdan gecirdikten sonra servise hazirdir.
Afiyet Olsun
-----------------------------------------------------
Brokkolie Soep
Een gezonde en lekkere soep.
Ingredienten:
1 ui
1 wortel
1 aardappel
250 gram brokolie
bouillon van ongeveer 1 liter
1 glas melk
1 eetlepel bloem
1 ei
zout en peper
rode peper
gedroogde munt
Bereiding:
  • Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui.
  • Snij de wortel en de aardappel in kleine stukjes en voeg bij de ui. Verdeel de brokolie in kleine roosjes en doe deze ook in de pan. Voeg de bouillon toe tot de groenten en laat het gaar koken.
  • Als de groenten gaar zijn doe je in een kom de melk, bloem en de ui en roer alles goed door elkaar. Doe een paar lepels kookvocht van de groenten erbij en doe dit mengsel bij de groenten. Laat het nog een paar minuten door koken. Nadat je de kruiden er bij hebt gedaan kan je de pan van het vuur halen. Haal de blender er door heen en de soep is klaar voor het serveren.

Eet Smakelijk

11 comments:

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan said...

Eline saglik, brokoli , usulune uygun bir sekilde pisirmeyi ogrendikten sonra benim de sevdigim sebzeler listesine girdi. Hatta yemek kursumun mezuniyetinde neredeyse oy birligiyle brokoli corbasinda karar kildik. Terbiyesiyle farkli ve besleyici bir corba olmus.

EZGi :)) said...

çok lezzetli görünüyor ellerine saglık canım sevgiler

Feyza Fidan said...

İlker'cim nerelerdesin sen? Özlettin valla...Çorban miss gibi olmuş canım arkadaşım,rengi ve belliki kıvamı enfes, hemde çok besleyici...Diyetimede zarar vermez valla, yapıcam bu akşam :))
Ellerin dert görmesin , öpüyorum seni...

emineninemekleri said...

Ilkercim, corban nefisssss canim. ellerine saglik.

Sevgilerimle
Emos

Anonymous said...

ilkerciğim merhaba;
ben müsadenle çorbayı es geçip böreğe dalacağım:)))tavuklu böeğine bayıldım.brokoli çiğ olarak tükettiğimiz bişey bizim.pişmiş halini çok çeşitli şekillerde denedim bir türlü barışamadık maalesef..
canım benim demek yufka bulamıyorsunuz ha..bizde oralarda herşey bol boldur sanıyoruz.ah güzel memleketim..böreğe tavuk suyu ilave etmen de çok hoş olmuş.deneyeceğim canım.
sebilay.

Serap'la turuncu lezzetler said...

brokoliyi bende çok severim çorban çok sağlıklı harika olmuş canım ellerine sağlık çok öpüyorum

Feyza Fidan said...

İlkercim, dün akşam yaptım çorbanı, enfesssss oldu, ailecek bayıldıkkk..İyiki vermişsin bu tarifi canımcım,çooook öpüyorum seni....

Ilker Erdem said...

Sevgili Nagehan, Ezgi, Serap, Sebilay, Emine hepinize teker teker tesekkur ederim bu guzel yorumlariniz icin.
Sevgili Feyza deneyip begendiginize cok sevindim afiyet olsun canim benim. opuyorum

Yemekbahane said...

İlker merhaba

İlk ziyaretim bu bloğuna ve doyamadım gezmeye :)
Ne güzel şeyler yapmışsın harikasın gerçekten..
Arı Sokması favorim :)
Sevgiler
Müge

~Semra Mutfakta~ said...

ellerine sağlık cnm bende oldukça sık yapıyorum bu çorbayı,ee çocuklu olunca dikkat ediyor insan değilmi cnm.

İlker Ergin said...

benim canım arkadaşım.yine harika olmuş.çorban hem nefis hem sağlıklı.ellerine sağlık.Efe'nin 2 yaşına kadar en sevdiği çorbaydı brokoli çorbası.diğer çorbalardada eğer brokoli olmazsa yemezdi asla.ama şimdi kokusuna bile dayanamıyor.küçük canavarım benim.tekrar ellerine sağlık.çok çok öpüyorum canım.sevgiler.

Blog Widget by LinkWithin