Sunday, March 2, 2008

Bienenstich - Ari Sokmasi
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 16
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 16 nin ev sahibesi sevgili http://www.papatya68.blogcu.com/ . Bu tarifi bu etkinlik icin hazirladim. Arkadasimiza kolayliklar diliyorum.

Bu pastayi ilk defa bir Alman pastanesinde gordum ve goruntusu cok hosuma gitti. Bir defa denemek icin aldim ve tadinida cok begendim. Bu pastadan mutlaka kendim de yapmam lazim diye tarif aramaya koyuldum. Ve biraz arastirdiktan sonra kendime gore bir tarif buldum. Iste o cok sevdigim pastanin tarifi. Uzeri citir citir badem, keki yumusacik ve ortasinda mis gibi krema var...

Malzemeler:
Kek icin:
4 yumurta
200 gram seker
200 gram un
1/2 paket kabartma tozu
Krema ici:
400 ml sut
1 yumurta
2 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi un
1 paket vanilya
200 ml krem santi (schlagsahne)
Uzeri icin:
100 gram file badem
50 gram tereyagi
1 yemek kasigi toz seker


Hazirlanisi:
  • Ilk once keki hazirlayalim. Yumurta beyazlarini kopurene kadar cirpin. Yumurta sarilarini seker ile rengi acilana kadar cirpin. Kopurttugunuz yumurta beyazlarini yavas yavas ilave edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  • Kek kalibina yagli kagit serin. Kek karisimini icine dokup uzerini duzeltin. Tereyagini eritin ve icine badem ve sekeri ekleyin. Kek karisiminin uzerine serpin. Onceden isitilmis firinda 170 derecede 30 dakika kadar pisirin.
  • Bu arada kremayi hazirlayalim. Tencereye sutu, sekeri, unu ve yumurtayi koyup cirpma teli ile karistirin. Tencerenin altini yakip kaynayana dek karistirin. Kaynayinca altini kapatip vanilyayi ekleyin ve sogumaya birakin. Krem santiyi kopurtup kremaya ekleyin.
  • Pisen keki ortadan ikiye kesin. Arasina kremayi dokup duzeltin ve uzerine ust kati kapatin. Bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
------------------------------------------------------------
Bienenstich
Een heerlijke taart met knapperige amandelen, zachte cake en een romige vulling.
Ingredienten:
Voor de cake:
4 eieren
200 gram suiker
200 gram bloem
1/2 pakje bakpoeder
Voor de vulling:
400 ml melk
2 eetlepels suiker
3 eetlepels bloem
1 ei
1 pakje vanille suiker
200 ml slagroom
Voor de bovenkant:
100 gram amandelschijfjes
50 gram roomboter
1 eetlepel suiker
Bereiding:
  • Maak eerst de cake klaar . Klop de eiwitten stijf. Klop de eierdooiers met de suiker en voeg voorzichtig de eiwitten erbij. Zeef de bloem en bakpoeder erin en roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Doe bakpapier in de cakvorm en doe het beslag er in. Smelt de boter en doe de amandelen en de suiker erin. Verdeel dit over het cakebeslag. Bak dit in een voorverwarmde oven op 170 graden Celcius ongeveer 30 minuten goudbruin.
  • Maak de vulling klaar. Doe de melk, suiker, bloem en de ei in een pan. Blijf roeren tot dat het kookt. Doe de vanille suiker erbij en laat hem afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg dit erbij.
  • Snij de cake doormidden. Doe de vulling op de onderste helft en plaats de bovenkant op de vulling. Laat hem een paar uur afkoelen in de koelkast voor het serveren.

Eet smakelijk

30 comments:

Baharcicegi said...

cok severim bienenstich pastasini,bol bedemli kremali elinize saglik enfes olmus.

ayşegül mutfakta said...

uf harika görünüyor çok başarılı eline sağlık!

sevimin sayfasi said...

mmmmhh, cok severim
bienenstich pastan cok güzel olmus canim
ellerine saglik

Anonymous said...

Offf nefis olmuş. Tadına hiç bakmadım. Ama bakmayı çook istedim görünce :))))

Ellerinize sağlık

sevgiler.

www.misssgibi.com

EZGi :)) said...

canım harika olmuş ellerine saglık sevgiler

Anonymous said...

selam..pasta süper görünüyor.elinize saglık.sevgiler.

Feyza Fidan said...

Amann İlkerim benim hem ismi hem kendi güzel bu pastanın..Pastanedekiler halt etmiş senin pastanın yanında ..
Maharetli arkadaşım benim, ellerine sağlık...
Öpüyorum seni..

serinmavi said...

Eline sağlık canım,çok guzel görünüyor.Adı çok ilginçmiş doğrusu ''Arısokması''

Selamlar....

uygarimizlahayat said...

Görüntü muhteşem olmuş, ellerine sağlık...

Gönülünce Lezzetler said...

Harika bir lezzet olmuş ellerine sağlık arkadaşım...

Eya said...

Sevgili İlker...en sevdiğim pastayı yapmışsın.Mıhmmmm...ellerine sağlık
güzel bir hafta diliyorum

zehra

butterfly said...

İlker selamlar,

Bu pasta çok leziz görünüyor, kekinde yağ olmayışı özellikle dikkatimi çekti. Mutlaka denenmeli.
Ellerine sağlık:).
Sevgilerimle..
aslı

Beyza said...

Ilkercim,
cok severim bu pastayi. Seninki de cok güzel olmus. Ellerine saglik :)

Sevgiler

Unknown said...

selam ilkerciğim ellerine sağlık pastan şahane olmuş bende denemek üzere tarifini aldım zaten net bağlantım 3 gündür kesilmişti o yüzden şimdi aldım ekliyorum tarifini kusuruma bakma lütfen katıldığın için çoook memnun oldum sevgiyle kal her zaman beklerim canım teşekkürler

Anonymous said...

Süper görünüyor,ellerinize saglik.Sevgiler.

Serap'la turuncu lezzetler said...

çok severim muhteşem olmuş ellerine sağlık canım sevgiler

İlker Ergin said...

canım yine her zamanki gibi harika görünüyor.ellerine sağlık.Aynı hazır gibi olmuş vallahi.çok öpüyorum seni.sevgiler.

emineninemekleri said...

Ilkercim, pastan adeta ye beni diye bagiriyor. Ellerine saglik canim.


Öpüyorum.............
Emos

fatosun mutfagından... said...

ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..SEVGİLER

Ilker Erdem said...

Sevgili arkadaslarim hepinize teker teker tesekkur ediyorum bu guzel ve ovgu dolu yorumlariniz icin. Sevgiler

Anonymous said...

İlkerciğim merhabalar..
az önce hemen hemen aynı malzemelerle içi kremalı bir pasta yaptım.Alman pastası..gerçi benimkinin hamurunda süt-yoğurt var ama olsun.üzerine acele badem bulup yerleştirmem lazım şimdi, gördünmü bak.:)))şahane olmuş.ellerine sağlık.
tarifini yazdım köşeye..sevgilerimle.
sebilay.

Anonymous said...

Bayıla bayıla bakıyorum su an ellerine sağlık

~Semra Mutfakta~ said...

İLKERCİM SÜPER BİR PASTA OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK CNM.

~Semra Mutfakta~ said...

ilkercim adımı yanlış yazmışsın cnm istersen bir kez daha yaz onu yayımlayayım.:)

. said...

CANIMMM ELLERINE SAGLIK TORTE HARIKA OLMUS:)
SEVGILERIMI BIRAKARAK,O GÜZEL YORUMUN ICIN COK TESEKKÜR EDIYORUM TATLIM.
HAYIRLI CUMALAR DILIYORUM,SEVGIYLE KAL GÜZEL ARKADASIM:)

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Ilker'cim,
Bienenstich'de yani tam adina layik bir görüntü ve lezzette görünüyor, ellerine saglik, cok güzel görünüyor, benim de bir tane basarisiz bir Bienenstich calismam olmustu taa seneler önce.

Selamlar ve öptüm canimcim..

keskinli said...

selam ellerine saglik bayilirim ben bu pastaya sevgiler

Mutfak Havlusu said...

bu ne böyle onlar ne güzel kızarmış birde arada krema varmış
insan bundan bir dilim yiyemez şöyel birkaç dilim olsa:)

Unknown said...

Bademler pastaya çok yakışmış ellerinize sağlık...

canan kufer said...

sevgili ilker,
iyiki ziyaretime gelmissin, böylece bende seni iadeyi ziyaretine geldim :-) bende bienstich pastasini cocuklugumdan beri seven kisiler arasindayim, kendim henüz hic denemedim...ama mutlaka deneyecegim, bana cesaret verdin.
sevgiler,
canan

Blog Widget by LinkWithin