Friday, January 25, 2008

Peynirli Pogacalar / Broodjes met Feta
Iste mayali hamurdan yumusacik pogacalar.
Pogacalarin cok yumusak olmasi icin kendi uyguladigim bir yontemle tarifi veriyorum.
Malzemeler:
Hamur icin:
1 kilo un
600 ml sut
150 ml sivi yag
1 yemek kasigi tuz
3 yemek kasigi seker
1 paket yas maya (42 gram)
Ic malzemesi icin:
beyaz peynir
maydanoz
Uzerine:
1 yumurta
susam
corek otu
Hazirlanisi:
  • Ilk once sutu hafif isitip mayayi icinde eritin. Yogurma kabina mayali sutu ve sivi yagini alip karistirin. Unu, tuzu ve sekeri ilave edip yumusak ve ele yapismayan bir hamur yogurun. Hamurun uzerini kapatip, 1 saat kadar mayalandirin.
  • Bu arada ic malzemeyi hazarlayin. Beyaz peyniri ufalayin ve maydanozu ince dograyip ekleyin.
  • Mayalanan hamuru ceviz buyuklugunde bezelere ayirin.
  • Bezeyi elinizle acip ortasina peynirli harctan koyun. Bicakla iki taraftan birer cizik acin ve kenardaki parcalari peynirin uzerine gelecek sekilde ust uste koyun. (fotografa bakiniz)
  • Yagli kagit serili tepsiye yerlestirip uzerine yumurta surun. Isteginize gore uzerine susam veya corek otu serpin. Bu malzemeyle 2 buyuk firin tepsisi doluyor. Tepsileri firina yerlestirin ve isiyi 50 dereceye getirin. Pogacalar firinda 15 dakika kadar mayalandiktan sonra dereceyi 180 e getirin ve kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun
---------------------------------------------------------
Broodjes met Feta


Heerlijk zachte broodjes gevuld met Feta Kaas.
Ingredienten:
1 kilo bloem
600 ml melk
150 ml zonnebloem olie
1 eetlepel zout
3 eetlepels suiker
1 pakje gist (42 gram)
Vulling:
feta kaas
peterselie
Bovenkant:
1 ei
sesam
maanzaad
Bereiding:
  • Maak de melk wat lauw en smelt hierin de gist. Voeg de olie erbij. Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de bloem, zout en de suiker toe. Kneed een zachte deeg. Laat het deeg ongeveer een uur afgedekt rijzen.
  • Maak ondertussen de vulling klaar. Kruimel de feta kaas fijn en doe hierin de klein gesneden peterselie.
  • Neem van het deeg een stukje ter grootte van een walnoot. Maak hiervan een balletje en leg op het aanrecht. Herhaal dit tot dat al het deeg op is.
  • Neem een balletje deeg, maak het wat plat met je vingers. Doe in het midden een beetje feta mengsel en maak met een mes twee sneetjes aan de zijkanten (zie foto). Doe de twee zijkanten over elkaar heen op het feta mengsel.
  • Doe bakpapier op een ovenblad en leg hierop de broodjes. Bestrijk ze met een losgeklopt ei en strooi wat sesam of maanzaad er over heen. Met deze hoeveelheid krijg je twee bladen vol. Doe de bladen in de oven en zet de ovenstand op 50 graden Celcius. Laat het nog wat ongeveer 15 minuten in de oven rijzen en verhoog de ovenstand tot 180 graden. Bak de broodjes af.

Eet Smakelijk

21 comments:

semra mutfakta said...

ellerine sağlık cnm.nefis olmuşlar.ayrıca verdiğin fikir güzel bende uygulayacağım,teşekkürler cnm.
canımcım şu kelime doğrulama olmasa ne güzel olacak:)

GonuLunceLezzetLer said...

Anneciğimin poaçalarına benzemişler.Harika kabarmışlar yumuşacık.Ellerine sağlık arkadaşım...

semra mutfakta said...

ilkercim silinmiş,böyle daha güzel cnm.

http://hunerlieller.net said...

selam..ne güzel kabarmış öle...elinize saglık..tamkahvaltılık..sevgilerimle..

Papatya Prenses said...

Yumuş yumuşşş ne kadar gözül görünüyorlar!
Ellerinize sağlık..

Kevser said...

Ilker'cim,
gece gece nasil bir görüntü bu?

Mis gibi misss, nefis görünüyorlar, senin de ellerine saglik arkadasim.

Sana ve ailene güzel bir hafta sonu tatili diliyorum ve öpüyorum..

Burcu(Chaplin Cafe) said...

Ellerine sağlık süper görünüyorlar :)
Goed :)

ilker'in mutfağı said...

canım arkadaşım ne kadar yumuşak ve lezzetli olduğu o kadar belli ki.ellerine sağlık.bu arada geçen gün senin patatesli kekini denedim nefis oldu.yakında safyamda yayınlayacağım.Bu arada resim yazıların çok güzel olmuş.seni ve çocukları çok öpüyorum canım.hoşçakal.

ezgi uğurlu said...

ilkercim pogacaya bayılırım.enfess grünüyor.ellerine saglık canım koskocaman sevgiler

sevimin sayfasi said...

poacalarin nefis olmus
elimde cay yar yanina senin poacalar cok iyi gider
ellerine saglik

Serap'la turuncu lezzetler said...

poğaçalar harika puf puf ne güzelde kabarmışlar ellerine sağlık canım öpüyorum

Feyza Fidan said...

İLKERCİM ELLERİNE SAĞLIK, PAMUK PAMUK OLMUŞ POĞAÇALAR..TAM PAZAR SABAHI KAHVALTISINA LAYIK.. SICAK TATLI ÇAYLA HEMİDE ..ELLERİNE SAĞLIK CANIMCIM,
ÖPÜYORUM..

Mutfak Havlusu said...

kesikler ayrı bir hava katmış çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Burcu(Chaplin Cafe) said...

Ellerine sağlık süper görünüyorlar :)

CANIM SENDEN ACİL DESTEK BEKLİYORUM
http://petarinmutfagi.blogcu.com/6900651/
BURADA BENİM HAMURİŞİ FOTOĞRAFLARIM İZİNSİZ OLARAK YAYINLANIYOR!YORUM KISMINA TEPKİNİ YAZARSAN SEVİNİRİM!
KİMBİLİR DAHA HANGİLERİMİZİN FOTOĞRAF VEYA TARİFLERİ ÇALIMIŞTIR.
HENÜZ SİTENİN TAMAMINA BAKAMADIM SİNİRDEN.

Tijen said...

Sevgili İlker,
Bugünlerde canım bloglarda ne görsem çekiyor. Ne olacak benim halim?

DREAMER (Düşleyen) said...

Ellerinzie sağlık ne kadar güzel görünüyorlar.Çok hoş bir poğaça modeliymiş .
Ayrıca cesur fırıncılar aktivitesine davetlisiniz ilker hanım.Bu ayki tarifimiz 11 şubat ta yayınlanacak şu anda anketimizin sonucunu bekliyoruz,ankete hemen katılabilirsiniz
cesur fırıncılar her ay anket sonucu belirlenmiş tarifi herkesin pişirmesi ve ipuçlarını , fotoğrafları paylaşması esasına dayanıyor.

Özetle;
Bu aktivitenin ana fikri ;yapımı uzun süren ve fazla emek gerektiren tariflerde kısa zamanda ustalaşmak.Bu amaçla,aynı tarifi birden fazla kişinin aynı anda yapması ve yapım sırasındaki deneyimlerini,elde ettikleri sonuçları ve püf noktaları birbirleriyle paylaşmalarıdır.Böylece bu paylaşımların ışığında yapılacak ikinci pişirmemiz mükemmel sonuca ulaşacaktır.
Cesur fırıncılara katılmak istiyorsanız bir yorum bırakıp bizi haberdar edin ve venuslezzeti.blogspot.com daki logoyu blogunuza ekleyin.
Ardından 30 ocakt anket sonucu belirlenen tarifi tam olarak aynen verilen tarife göre hazırlayıp 11 şubat ta blogunuzda yayınlamanız -yapılış aşamalarına ait fotoğraflarla birlikte-yeterli olacaktır.
Daha önceki aktivitelerimizi benim blogumda ve pelininmutfagi.blogspot.com da 3 kasım 2007 ,3 aralık ,2007 ve 21 ocak 2008 de yayınladık.

ayrıntılar venuslezzeti.blogspot.com'da

selamlar ve sevgiler,
Elif

sebilay-asotu said...

Günaydın;
ellerinize sağlık ,çok severim pohaçayı,şimdi burada sabah birde çayım yanımda ah bir tane de bunlardan olsaydı:))
asotu.blogcu.com

zehra said...

ellerinize sagl�k muth�s olmus super gorunuyor
......................
mutlu b�r hafta d�l�yorum :)))

Yaren said...

Ellerine saglik pogacalar harika görünüyor,yumsak ve parlak ayirca yapilisida cok hos.Afiyet olsun iszlere.

nino said...

ellerine saglik canim nefis olmus nefis

ilker'in mutfağı said...

ilkerci yeni pilavına yorum bırakılamıyor.sanırım bir sorun var canım.sabah yine denedim olmadı.bir bak istersen öptüm canım.sevgiler.

Blog Widget by LinkWithin