Tuesday, January 29, 2008

Havuclu Pilav ve Tavuk / Rijst met wortel en Kip
Pirinc pilavi ve tarcinin mukemmel uyumu.

Pilav icin
Malzemeler:
1 su bardagi pirinc (250 gram)
1 sogan
1 dis sarimsak
1 adet havuc
1 adet domates
misir yagi
tuz
tarcin

Hazirlanisi:
  • Ilk once pirincleri ilik suda yarim saat kadar bekletin.
  • Bu arada pilav tenceresine sivi yagi alip sogani ve sarimsagi kucuk kucuk dograyip ekleyin ve biraz kavurun.
  • Havucu rendeleyip ekleyin. Domatesin kabugunu soyun, kucuk kucuk dograyip karisima ilave edin.
  • Pirincleri yikayip suzdukten sonra ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ekleyin. Pirinclerin uzerini 1 cm asacak kadar et suyu veya su koyun ve yumusayincaya dek pisirin.
  • Pilavi servis tabagina aldiktan sonra uzerine tarcin serpin.
Tavuk icin
Malzemeler:
1 adet tavuk gogsu
1/2 cay bardagi sut veya krema (sahne)
1/4 cay bardagi sivi yagi
tuz
pul biber
kori tozu
kara biber

Hazirlanisi:
  • Tavuk gogsunu 4 parcaya ayirin ve bir karistirma kabina alin.
  • Diger malzemeleri ekleyip marine edin. Tavuklari bu sekilde hazirlayip buzdolabinda 5 saat kadar bekletin. Bu karisimi ornegin sabahtan hazirlayip aksama pisirebilirsiniz.
  • Izgarada veya teflon bir tavada az yagda tavuklari kizartin.
Afiyet Olsun

-----------------------------------------------------------
Rijst met wortel en Kip

Een heerlijke rijstschotel met kaneel.

Ingredienten
voor de rijst:
250 gram rijst
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 tomaat
olie
zout
kaneel

Bereiding:
  • Week eerst de rijst in lauw water.
  • Doe ondertussen de olie in de pan en roerbak hierin de fijngesneden ui en de knoflook.
  • Schil en rasp de wortel en voeg dit in de pan. Schil de tomaat, snij in blokjes en voeg dit ook in pan. Even roerbakken.
  • Doe de gewassen en gezeefde rijst in de pan en roerbak nog eventjes door en voeg wat zout erbij. Doe water erbij tot 1 cm boven de rijst en laat zachtjes koken.
  • Als het klaar is neem je wat rijst op het serveerbord en strooi wat kaneel erover heen.
Ingredienten
voor de kip:
1 stuk kipfilet
1/2 glas melk of room
1/4 glas olie
zout
rode peper
kerrie
zwarte peper

Bereiding:
  • Verdeel de kipfilet in vier stukken en doe dit in een mengschaal.
  • Doe de rest van de ingredienten erbij en marineer hiermee de kipfilet. Laat het ongeveer 5 uur in de koelkast staan. Je kunt het bijvoorbeeld s ´morgens marineren en s´avonds bakken.
  • Bak de kipfilet op de gril of in een koekepan met wat olie.
Smakelijk Eten
Blog Widget by LinkWithin