Pirinc pilavi ve tarcinin mukemmel uyumu.
Pilav icin
Malzemeler:
1 su bardagi pirinc (250 gram)
1 sogan
1 dis sarimsak
1 adet havuc
1 adet domates
misir yagi
tuz
tarcin
Hazirlanisi:
- Ilk once pirincleri ilik suda yarim saat kadar bekletin.
- Bu arada pilav tenceresine sivi yagi alip sogani ve sarimsagi kucuk kucuk dograyip ekleyin ve biraz kavurun.
- Havucu rendeleyip ekleyin. Domatesin kabugunu soyun, kucuk kucuk dograyip karisima ilave edin.
- Pirincleri yikayip suzdukten sonra ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ekleyin. Pirinclerin uzerini 1 cm asacak kadar et suyu veya su koyun ve yumusayincaya dek pisirin.
- Pilavi servis tabagina aldiktan sonra uzerine tarcin serpin.
Malzemeler:
1 adet tavuk gogsu
1/2 cay bardagi sut veya krema (sahne)
1/4 cay bardagi sivi yagi
tuz
pul biber
kori tozu
kara biber
Hazirlanisi:
- Tavuk gogsunu 4 parcaya ayirin ve bir karistirma kabina alin.
- Diger malzemeleri ekleyip marine edin. Tavuklari bu sekilde hazirlayip buzdolabinda 5 saat kadar bekletin. Bu karisimi ornegin sabahtan hazirlayip aksama pisirebilirsiniz.
- Izgarada veya teflon bir tavada az yagda tavuklari kizartin.
-----------------------------------------------------------
Rijst met wortel en Kip
Een heerlijke rijstschotel met kaneel.
Ingredienten
voor de rijst:
250 gram rijst
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 tomaat
olie
zout
kaneel
Bereiding:
- Week eerst de rijst in lauw water.
- Doe ondertussen de olie in de pan en roerbak hierin de fijngesneden ui en de knoflook.
- Schil en rasp de wortel en voeg dit in de pan. Schil de tomaat, snij in blokjes en voeg dit ook in pan. Even roerbakken.
- Doe de gewassen en gezeefde rijst in de pan en roerbak nog eventjes door en voeg wat zout erbij. Doe water erbij tot 1 cm boven de rijst en laat zachtjes koken.
- Als het klaar is neem je wat rijst op het serveerbord en strooi wat kaneel erover heen.
voor de kip:
1 stuk kipfilet
1/2 glas melk of room
1/4 glas olie
zout
rode peper
kerrie
zwarte peper
Bereiding:
- Verdeel de kipfilet in vier stukken en doe dit in een mengschaal.
- Doe de rest van de ingredienten erbij en marineer hiermee de kipfilet. Laat het ongeveer 5 uur in de koelkast staan. Je kunt het bijvoorbeeld s ´morgens marineren en s´avonds bakken.
- Bak de kipfilet op de gril of in een koekepan met wat olie.