Tuesday, January 15, 2008

Cikolata Ruyasi / Chocolade Droom
Porselen Demlik Cay Saatleri Etkinligi 10 Porselen Demlik Cay Saatleri 10 Etkinligi icin hazirladigim bir pasta. Ev sahibeligini yapan sevgili arkadasimiz http://womentuana.blogcu.com/ a kolayliklar diliyorum.

Ben bu pastayi cok sik yapiyorum. Ayni malzemelerle degisik pastalar yapmak mumkun. Cunku uzerinin suslemesi tamamen sizin zevkinize kalmis birsey. Hem cok pratik hem cok lezzetli. Keki yumusacik uzeri ise bol cikolatali krem santi. Var mi hayir diyebilen? Iste tarifi:

Malzemeler:
4 yumurta
150 gram seker
1/2 paket kabartma tozu
1 kasik un
150 gram toz badem, ceviz veya findik (hangisini tercih ederseniz)
kalibi yaglamak icin biraz sivi yag
Uzerine:
600 ml krem santi
200 gram bitter cikolata
50 gram beyaz cikolata

Hazirlanisi:
  • Ilk once keki hazirlayalim. Yumurta ve sekeri kopurene kadar cirpin.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Toz badem, ceviz veya findigi ekleyin.
  • Yuvarlak bir kek kabini yaglayin, icine kek karisimini dokup uzerini duzeltin. Onceden isitilmis 170 derecelik firinda yaklasik 30 dakika pisirin.
  • Kek piserken kabarir sonra biraz iner meraklanmayin bu normaldir.
  • Kek pisince firindan cikarip sogumaya birakin.
  • Bu arada krem santiyi hazirlayalim. Krem santiyi kopurene kadar cirpin ve buzdolabina kaldirin.
  • Bitter cikolatayi bain marie usulu eritin (Tencereye biraz su koyun, icine kucuk bir kase yerlestirin. Kasenin icine cikolatayi koyup eritin). Ben bu defa cikolatayi microdalga firinda erittim. Bana boylesi daha pratik geldi.
  • Soguyan kekin uzerine krem santinin yarisini dokup duzeltin. Kalan krem santiyi erittiginiz cikolata ile yavasca karistirin ve bu karisimi krem santinin uzerine dokup duzeltin.
  • Pastayi dilediginiz gibi susleyebilirsiniz. Ben rendelenmis bitter cikolatayi kenarlara serptim, ortaya rendelenmis beyaz cikolata koydum. Kasede kalan erittigim bitter cikolatayi kasikla uzerine gezdirdim.
Afiyet olsun

------------------------------------------------------------
Chocolade Droom

Een heerlijk zachte cake met een vulling van chocolade en slagroom.

Ingredienten:
4 eieren
150 gram suiker
1/2 pakje bakpoeder
1 eetlepel bloem
150 gram fijne amandelen, walnoten of hazelnoten
Voor de vulling:
600 ml slagroom
200 gram pure chocolade
50 gram witte chocolade

Bereiding:
  • Eerst maken we de cake. Klop ongeveer 5 minuten de eieren met de suiker stijf.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder en doe deze bij de eimengsel. Voeg de fijne amandelen, walnoten of de hazelnoten er bij.
  • Smeer een ronde cakevorm in met een klein beetje olie en doe het mengsel erin.
  • Bak de cake ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf en zet hem in de koelkast.
  • Smelt de pure chocolade in de magnetron of volgens de bain marie wijze (doe een beetje water in een pan en zet hierin een klein schaaltje gevuld met chocolade. door het kokend water smelt de chocolade).
  • Laat de cake afkoelen en doe de helft van de stijf geklopte slagroom er boven op. Meng de andere helft van de slagroom met de gesmolten chocolade. Doe deze boven op de slagroom en strijk het glad.
  • Je kunt het op allerlei manieren versieren. Ik heb geraspte pure chocolade erop gestrooid en in het midden geraspte witte chocolade. En helemaal boven op heb ik versierd met wat gesmolten pure chocolade.

Eet Smakelijk

13 comments:

Papatya Prenses said...

Süper görünüyorr,olsada üç dilim yesem:))
Ellerinize sağlık,hayırlı geceler..

womentuana.blogcu.com said...

katılımın için çok teşekkür ederim canım. Ellerine sağlık. Tarifin sayfamdaki yerini almış bulunmaktadır. İyi geceler.

Baharcicegi said...

Cikilota rüyasi gercektende rüya gibi bir pasta olmus,eline saglik canim

nino said...

nefis gorunuyor ellerine saglik canim

Feyza Fidan said...

İlker'cim nefis olmuş nefisss...
Ellerine sağlık canımcım..

ilker'in mutfağı said...

canım arkadaşım,çok güzel olmuş ellerine sağlık.biliyorsun çikolataya hiç dayanamam.öptüm canım.

ezgi uğurlu said...

çok güzel görünüyor birde çiklatalı...ellerine saglık canım muhtesem olmuş
sevgiler

Damak Tadı said...

Harika bir pasta yapmışsın canım,ellerine sağlık..

Sevgiyle kalın..

Ilker Erdem said...

Sevgili arkadaslar guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim.

sevimin sayfasi said...

harika olmus pastan
bir dilime hicde hayir demem
ellerine saglik

semra mutfakta said...

ellerine sağlık cnm.nefis olmuş.

Melek* said...

nediiiirrrr buuuu:)depğişik ve güzelll enfesssss

tarifdunyasi said...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 12

http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
___________________________________________________
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
28.01.2008 - 03.02.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
http://tarifdunyasi.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''12" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN DİYORUM DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM!!!
SELAM VE SEVGİLERİMLE...

Blog Widget by LinkWithin