BIBER SOSLU TEPSI KEBABI
Selam arkadaslar.
Bugun sizlerle kendimce hazirladigim guzel bir yemegi paylasmak istedim. Hem goze hem damaga hitap eden bir tarif. Yemeklerde bol sebze kullanmaya gayret ediyorum. Bu da bol biber ve domatesle hazirlanan pratik bir tepsi kebabi.
Malzemeler:
Kofte icin:
500 gram kiyma
1 sogan
1 yumurta
maydanoz
1 su bardagi ekmek kirintisi
tuz, karabiber, kimyon, kekik
Ara kat icin:
4 orta boy patates
tuz
Ust kat icin:
1 kirmizi ve 1 sari dolmalik biber (yesil biber de kullanabilirsiniz)
2 adet domates
2 adet sogan
1 dis sarimsak
zeytin yagi
tuz, karabiber, biberiye
Hazirlanisi:
Once patatesleri soyup, dilimleyin. Tencereye koyup uzerine biraz tuz serpin. Yarim cay fincani su ile haslayin. Patatesleri yari kivamda pisirmeye dikkat edin. Yani firinda da pisecegi icin tam yumusamasin.
Sonra kofteyi hazirlayin. Bunun icin kofte malzemelerini bir yogurma kabina alip yogurun. Bunu firin tepsisine yayin. Uzerine yari kivamda hasladiginiz patatesleri dizin.
Ust kati hazirlayin. Bir tavaya yagi alin ve uzerine yemeklik dogradiniz sogan ve sarimsagi atip soteleyin. Biberleri dograyip soganlara ekleyin. Domateslerin kabugunu soyup dograyin ve tavaya ekleyin. Bir kac dakika soteleyip ocagin altini kapatin. Tuz, karabiber ve biberiyeyi ekleyin. Hazirladiniz bu harci patateslerin uzerine dokun. Onceden isitilmis firinda 15 dakika kadar pisirin.
Afiyet olsun.
Friday, September 3, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
ıımm çok güzel gözüküyor...
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL VE ÖZGÜN BİR TARİF İLK FIRSATTA DENEYECEGİM:))
SEVGİLER
çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
Nefis bir görüntü. Ellerine saglik. Biber sosuyla daha bir güzel olmus.
Canım ellerine sağlık enfes bir görüntü sevgiler.
Post a Comment