KREMALI TAVUK
Bu tavuk yemegide yine bana ait olan, kendimce yaptigim lezzetlerden biri. Ben cok seviyorum ve sizinlede paylasmak istedim. Pratik bir tavuk yemegi yapmak isterseniz, birde boyle denemenizi siddetle tavsiye ederim. Ben dort kisilik hazirladim. Tabii siz isterseniz malzemelerini eksiltip cogaltabilirsiniz. Ben bu tur yemekleri Silex' te yapiyorum, siz firindada yapabilirsiniz. Citir citir tavuk ve yumusacik patatesli bir yemek icin gecelim malzemelere...
Malzemeler:
4 adet tavuk but
8 adet patates
2 adet havuc
2 adet sogan
2 dis sarimsak
yarim kirmizi dolmalik biber
yarim sari dolmalik biber
yarim yesil dolmalik biber
200 ml krema (sahne, slagroom)
tavuk baharati, tuz, karabiber, taze veya kuru biberiye, kekik kori tozu
Hazirlanisi:
Ilk once tavuklari yikayip suyunu suzun. Gerekirse kagit pecete ile kurulayin.
Biraz tavuk baharati ile harmanlayip Silex'e veya firin tepsisine koyup firinda yari pisme kivamina kadar pisirin.
Bu arada patatesleri, havuclari, sogan ve sarimsaklari soyup dograyin.
Bunlari bir karistirma kabina alip tuz, karabiber, kekik, biberiye ve kori tozunu ekleyip harmanlayin.
Yari pisme kivamina gelen tavuklarin aralarina sebzeleri yerlestirin.
Uzerine kremayi dokup tepsiyi tekrar firina verin. Kisik ayarda sebzeler yumusayincaya ve tavuklar citir citir olana kadar pisirin.
Afiyet olsun
Monday, September 13, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment