Monday, July 6, 2009

Cilek zamani / Aardbeientijd

Guzel bir gunesli gunden yine merhaba.
Uzun bir ara verip blogumu guncellemeye tekrar basladim. Bu arada beni merak eden arkadaslarimdan bir cok mail, telefon ve yorumlar aldim. Ve bu yuzden bir aciklama yapmak istiyorum. Bu yil ic mimarlik okudum ve son aylarda derslerin yogunlugundan bloguma hic zaman ayiramadim. Ayni zamanda bir de kuaforluk kursuna gittim. Bunun yani sira ev isleri ve uc de cocuk eklenirse...ne olur benim halim.
Simdi sinavlar bitti ve biraz rahatladim.
Insanin sevildigini bilmek cok guzel. Iyiki varsiniz. Sicak dostluklariniz icin tesekkur ederim. Ve gecelim bu gunun tarifine.

En sevidigim meyveler arasindadir cilek. Ve cilek zamani gelmisken bu guzel ve pratik tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler:
4 adet milfoy hamuru
500 gram cilek
400 ml krem santi (schlagsahne)
uzeri icin pudra sekeri
Hazirlanisi:
Milfoy hamurlarini buyuk bir dik dortgen seklinde tepsiye yerlestirin ve bir catal yardimiyle birbirlerine kenarlarindan yapistirin. Hamuru catal ile bir kac yerinde delin ki kabarmasin. Oylece 220 derecelik firina verip iyice kabarip kizarincaya kadar pisirin.
Bu arada krem santiyi kopurtun. Pisip sogumus olan milfoy hamurunu servis tabagina alin ve uzerine krem santiyi dokup uzerini duzeltin. Onun uzerine cilekleri temizleyip krem santinin uzerine yerlestirin. Uzerine pudra sekeri serpin. Ve servise hazirdir. Afiyet olsun.
-------------------------------------------------------
Aardbeientijd

Een heel simpel en lekker aardbeientaart.
Ingredienten:
4 plakjes bladerdeeg
500 gram aardbeien
400 ml slagroom
poedersuiker voor de garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar in een taartvorm zodat je een grote vierkant hebt. Prik met een vork een paar gaatjes in de bladerdeeg en bak deze goudbruin.
Klop ondertussen de slagroom stijf. Haal de taartvorm uit de oven en laat deze afkoelen. Schep de slagroom over de taartvorm. Maak de aardbeien schoon en verdeel deze in tweeen en leg ze op de slagroom. Bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk

7 comments:

İlker Ergin said...

Tabiki sen yaparsında güzel olmazmı,canım arkadaşım benim.Oh be ne güzel gelip yorum yazmak...İyiki geldin...Çok öpüyorum seni ve çocukları..Sevgiler...

meleginmarifetleri said...

HARİKA OLMUŞ BENCE ELLERİNE SAĞLIK.
ÜÇ ÇOCUK VE BU İŞLER MAŞALLAH DİYORUM:)

PAPATYA PRENSES said...

hem pratik hem de çok leziz. ellerinize sağlık..

renklipastalar said...

altlı üstlü her iki tarif de çok güzel. Bayıldım. ellerine sağlık. Kolay ama pratik tarifler. Tam bana göre. Denemek için can atıyorum canım.

Selma - DUSBAHCESI said...

Wooow! Dit ziet er echt heerlijk uit! Ellerine saglik.

Baharat tadında said...

Merhaba İlkercim,
Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum. Çilekli tatlın çok güzel olmuş benim de en sevdiğim meyvelerden birisidir çilek. Canım ben şuanda İstanbulda yaşıyorum demek sen Almanyadasın ne güzel. Herzaman bekliyorum siteme çok öptüm...

Mutfak Havlusu said...

Ah çilekle yapılan lezzetler!
ellerine sağlık nefisler çok albenili duruyorlar:)

Blog Widget by LinkWithin