Sunday, February 8, 2009

BROKOLI NASIL HASLANIR?


Brokoli son yillarda 'Mucize Sebze' diye anilmaya baslandi. Cunku faydalari saymakla bitmiyor. Mineral ve demir eksikligini gideren brokoli, adeta bir vitamin deposu.
Ve bu vitaminini pisirirken yitirmememiz gerekiyor.
Bunun icin brokoliyi cok az suda ve kapagi kapali olarak kendi buharinda cok az haslamamiz gerekir. Fotograftada gordugunuz gibi ben brokoliyi bu sekilde pisiriyorum. Yikayip tencereye koyup, 2 yemek kasigi kadar su ve cok az tuz ekleyip iki dakika kadar kaynatiyorum. Sonra ocagi kapatip kapagini acmadan biraz soguyana kadar bekletiyorum. Sonra salataya kullaniyorum.
Birkac defa televizyon programlarinda gordum. Bir tencereye su doldurup brokolileri icine atip lakir lakir kaynatiyorlar. Ne vitamin kaliyor ne de o guzelim yemyesil rengi...

Bu salataya kullandigim malzemeler:250 gram brokoli, havuc, kirmizi sogan, misir. Uzerine limon suyu, zeytin yagi ve nas eksisi.

-------------------------------------------------------
HOE KOOK JE BROCCOLI?
Doe de schoongemaakte broccoli roosjes in de pan. Strooi er een beetje zout er over heen en doe er twee eetlepels water bij. Laat een paar minuten met de deksel op koken en haal de pan van het vuur. Laat de broccoli afkoelen in de pan zonder de deksel te openen. Zo behoud je de vitaminen en de groene kleur.
Ingredienten van deze salade:
250 gram broccoli, wortel, rode ui en mais.
Dressing:citroensap en olijolie

21 comments:

Anonymous said...

sevgili blogger,
bir tanıdık bloga yazmış olduğunuz yorumdan hareketle, blogunuza ulaştım. profiliniz terazi yazmamış olsa idi, sizi tanımam mümkün olmayacaktı. terazilerin dikkatli, titiz, üzerine toz kondurmayan hassasiyeti, sağ duyusu, kıvrak zekası, ilişkilerde sıcaklığı, duygusallığı, geniş toleransı ve hoş görüsü ile beraber daha sayamayacağım çoklukta özellikleri sayesinde, blogunuzu ziyaretimde yanılmadığımı gördüm ve mutlu oldum. blogunuz terazi özelliklerini bire bir yansıtıyor.
bu vesile ile düşüncelerimi paylaşmak istedim. sevgiler.

Unknown said...

Off off sevemedim bu brokoliyi kendimi zorluyorum ama olmuyor.oğullarıma yapıyorum ama yiyenlerede çok özeniyorum gerçekten çok faydalı
ellerine sağlık
sevgiler.

Anonymous said...

Merhaba arkadaşım. Brokoliyi biz de çok seviyoruz ve tüketiyoruz. Ben de clipsoda buharda tam 1 dakika haşlıyorum. Senin önerilerini de dikkate alacağım. Ayrıca aşağıdaki poğaçalar da muhteşem görünüyor. Ellerine sağlık...

Feyza Fidan said...

İlkercim öyle canlı görünüyorki salatan elini uzatıp alası geliyor insanın..Ellerine sağlık canım benim..Çok öpüyorum seni..

İlker Ergin said...

Canım tamda bugünlerde yiyebildiğim tek şey diyebilirim,salatanın her çeşidine..Ellerine sağlık.Her zamanki gibi tablo gibi olmuş.çok çok öpüyorum canım.
Bu arada fotoğrafın süper çıkmış:))))

Anonymous said...

Merhaba, adres degisikligini bildermek istedim. Artik bana bu adresten ulasabilirsiniz: http://lavantin.wordpress.com

Sevgiler...

PAPATYA SOFRASI said...

Merhaba..

Tesadüfen yolum düştü ve şöyle bir gezdim, tarifleriniz çok güzel..

Brokoliyi sevmeyenleri hiç anlamam:) Ellerinize sağlık..
SEVGİLER.

~Semra Mutfakta~ said...

Yaklaşık 5-6 yıldır brokoli mutfağıma girmeye başladı ve ozamandan beri en sevdiğim salatadır kendileri.Sağlık için faydalarını duydukça daha da bir fazla tüketesi geliyor insanın.Ellerine sağlık cnm.

Işıl said...

Merhaba

bende Brokoli yi kayanayan suya atıyorum ve sadece bir kaç dakika tutup çıkartıyorum
böylelikle hem rengi solmuyor hemde biraz diri kalıyor. Dediğin gibi bütün vitamini gitmiyor

sevgiler

Işıl

İlker Ergin said...

Canım nerdesin merak ettim artık seni.Ses ver ne olur...

Baharat tadında said...

MErhaba,
Sitenizi bugün keşfettim tarifler ve sunumlar çok güzel. Marifetli ellerinize sağlık. Brokoliyi hiç yemedim ama sevmeyeceğimi düşünüyorum. Fakat sizin tarifi görünce öyle güzel görünkü ki gözüme deneyebilirim diye düşündüm.
Sevgiler Gülşen

Yaren said...

Brokoli gercekten ilac gibi bir bitki,cokca tüketmek lazim. En güzel yan yapici bitki brokoli. Güzel paylasimin icin cok tesekürler.Ayrica biz almanyadaki arkadaslar burda bir blogcu bulusmasi düzenlemeye karar verdik. Eger sende destek vermek istersen bulusma banneri ile sayfanda bildiri yapabilirsin. Simdiden tesekürler.sevgiyle kal.

Feyza Fidan said...

İLKERCİM NERELERDESİN ?

Selma Alkan said...

Hayirli sabahlar Ilker ablacim,
Ellerine saglik salatan cok guzel gorunuyor..Neseli bir gun gecirmen dileyiyle, tot de volgende keer ;)....

İlker Ergin said...

Şekerim iyice öğrendik artık brokolinin nasıl haşlandığını.çık artık ortaya:)))Öpüyorum hepinizi..Sevgiler...

Anonymous said...

Iyi aksamlar tarifleriniz cok güzel salata nefis görünüyor ellerinize saglik .Hersey gönlünüzce olsun .Banada beklerim tatlilar gülcandan tesekkürler

Anonymous said...

bu resimler adeta yagli boya tablosu gibi
ellerine saglik canim gerceketende super...

www.yenitadlar.blogcu.com

renklipastalar said...

Slm,tesadüf eseri blogunuza denk geldim. Ellerinize sağlık. Herşey çok güzel. Hollanda da mı yaşıyorsunuz, Almanya da mı anlayamadım. Profilde Germany yazıyor fakat blogda hollandaca. Bende Hollanda doğumluyum. Evlendikten sonra Türkiyede yaşamaya karar verdim. Bundan olsa gerek, bir yakınlık hissettim. Güzel günler diliyorum.

Selma - DUSBAHCESI said...

Wat een leuke blog heb jij zeg!! Ik voeg je toe aan mijn favorieten. Groetjes.

cimcime said...

Tepede ki ilk yorum da maydanozun kaleminden çıkmıştır.

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

özge said...

ıyyy yeni buldum blogu çok haşladım nolur

Blog Widget by LinkWithin