Saturday, February 7, 2009

KIYMALI VE INCE BULGURLU POGACA

Bu puf puf olan pogacalar tamamen dogaclama ortaya cikti. Aslinda yufkayla yaptigim bir borek icini pogacada denemek istedim. Ve gercekten cok guzel oldular. Herkese tavsiye ederim....
Hamurun yarisinada maydanozlu ve peynirli bir ic hazirlayip dugum pogacalar yaptim.

Malzemeler:
Hamur icin:
1 kilo un
300 ml ilik sut
200 ml yogurt
200 ml sivi yagi
1 yemek kasigi tuz
3 yemek kasigi seker
1 paket yas maya (42 gram)
Ic malzemesi icin:
250 gram kiyma
1 sogan
1 cay bardagi ince koftelik bulgur
az sivi yagi
maydanoz
tuz, karabiber, pul biber
uzerine surmek icin 1 yumurta, susam ve corek otu
Hazirlanisi:
Ilk once hamuru hazirlayalim. Gerekli malzemelerle yumusak bir hamur yapip mayalandirin.
Bu arada icini hazirlayalim. Ince bulguru bir kapta uzerini gececek kadar kaynar su koyup uzerini kapatin. Kiymayi az sivi yagda kavurun. Sogani yemeklik dograyip kiymaya ilave edip kavurmaya devam edin. Altini kapatip baharatlarini ve ince kiyilmis maydanozu ve ince bulguru ekleyip sogumaya birakin.
Hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar alip icine kiymali harctan koyup pogacalari hazirlayin. Tepsiye dizip uzerine cirpilmis yumurta surup susam ve corek otu serpin. 200 derecelik firinda pisirin.
Afiyet olsun
-----------------------------------------------------
TURKSE BROODJES MET GEHAKT
Ingredienten:
Voor het deeg:
1 kilo bloem
300 ml lauw warm melk
200 ml yoghurt
200 ml olie
1 eetlepel zout
3 eetlepels suiker
1 pakje gist van 42 gram
Voor de vulling:
250 gram gehakt
1 ui
1 klein thee glaasje 'ince koftelik bulgur'
klein beetje olie
peterselie
zout, peper, rode peper
Voor de bovenkant:
1 ei, sesam
Bereiding:
Maak eerst met de ingredienten een zachte deeg en laat hem afgedekt rijzen.
Bereid ondertussen de vulling. Doe de 'ince koftelik bulgur' in een bak en doe er kokend water bij totdat de bulgur afgedekt wordt en dek hem af.Bak in een koekepan het gehakt met een gesnipperde ui gaar en doe de bulgur erbij. Neem de pan van het vuur en doe de fijngesnipperde peterselie, zout en peper erbij.
Neem van het deeg bolletjes ter grootte van een mandarijn. Maak het bolletje wat plat met je handen en doe er een eetlepel van het gehaktmensel in. Leg de broodjes op een ovenschaal en smeer er een beetje van een losgeklopte ei en strooi er wat sesam op. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius.
Eet smakelijk

2 comments:

Hansa said...

çok pufidikler poğaçalar ellerinize sağlık.
sıcacık çay tam benlik.
sevgilerimle...

hunerlieller said...

çok güzel ve degişik bir poğaca olmuş...kıyma ve bulgurlu iç degişik bir tat vermiştir eminim..denemek lazım.elinize saglık..

Blog Widget by LinkWithin