Monday, May 26, 2008

Sebzeli Bulgur Pilavi / Bulgur met groenten
Ye#34 Bulgur

Bulgur cok besleyici ve proteini bol olan bir gida maddesidir. Bu yuzden ben mutfagimda bulguru cok kullanirim. Bulgur pilavinin besin degerini arttirmak icin de ben her turlu sebzeyi ilave ediyorum. Hem boylece daha da lezzetli oluyor.

Ye#34 Bulgur etkinliginde ev sahibemiz sevgili Derya www.deryadanlezzetler.com . Kolayliklar diliyor ve sevgilerimi gonderiyorum. Ve gecelim tarife.
Malzemeler:
yarim su bardagi kadar pilavlik bulgur
1 sogan
1 dis sarimsak
1 havuc
1 patates
1 domates
4 mantar
1 biber(ben sari ve turuncu biber kullandim)
tuz, karabiber, pul biber
siyi yagi ( ben misir ozu yagi kullandim)
Hazirlanisi:
  • Buyuk bir tavaya siyi yagini koyup kucuk kucuk dogradimiz sogan ve sarimsagi da alip kavuralim. Kucuk kucuk dogradigimiz havuc, patates, biber, mantar ve domatesi sirasiyla ekleyip biraz daha kavuralim. Yarim su bardagi kadar et su ( veya tavuk bulyon) ilave edip kapagini kapatalim ve sebzeler yari kivama gelene kadar pisirelim.
  • Yari kivamda pismis olan sebzelerin icine bulguru ekleyelim. Uzerini bir santim gececek kadar et suyu koyalim. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyelim. Tavanin kapagini kapatip kisik ateste pisirelim.

Afiyet Olsun

-----------------------------------------------------

Bulgur met Groenten

Ingredienten:

een half glas bulgur, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 aardappel, 4 champions, 1 tomaat, 1 paprika, 1 bouillon, zout, peper, rode peper

Bereiding:

  • Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook. Doe de in kleine stukjes gesneden wortel, aardappel, champions, paprika en de tomaat er in en fruit even kort mee. Doe een half glas bouillon er bij en doe de deksel op de pan. Laat de groenten half gaar koken.
  • Doe de bulgur bij de groenten en vul de bouillon aan tot een centimer boven de bulgur en de groenten uitkomt. Voeg naar smaak zout, peper en rode peper toe en doe de deksel op de pan. Laat het geheel koken totdat al het vocht op is.

Eet smakelijk

9 comments:

Damak Tadı said...

Pilavın çok lezzetli görünüyor canım..Fakar ben aşağıdaki salataya takılı kaldım inan.Tek kelime harika bir salata olmuş.Görünüşü ise muhteşem..Yarışmadaki ödülü sanırım sen alırsın..

Sevgiler

Anonymous said...

Harika görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

EZGi :)) said...

enfes görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler

Unknown said...

harika gorunuyor canim ellerin dert gormesin
sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler said...

mmmm çok leziz görünüyor canım ellerine sağlık..kocaman sevgiler

Anonymous said...

ellerine saglik bulgur pilavin cok güzel görünüyor... canim annemde bulgur pilavini cook güzel yapar :)) canimda cekdi söyliyimde annecigime yapsin :)) tskler...


www.mutfakkapisi.blogcu.com

Anonymous said...

selam..mis gibi bulgur pilavı kokusuna geldim..çok severim bende..haftada bir mutlaka yaparım..nefis görünüyor canım..eline saglık...sevgilerimle.

Selma Alkan said...

hmmmmmmmmmmm ellerine saglik..bulgur pilavinin tadi ap ayridir

zarpandit said...

ellerine sağlık bacııım:)
hayırlı cumalar..

Blog Widget by LinkWithin