Wednesday, October 10, 2007


ALMAN PASTASI

Yumusak keki ve vanilya aromali muhallebisi ile seveceginiz bir lezzet...

Malzemeler:

Kek:

2 yumurta

1 cay bardagi seker

1 cay bardagi yogurt

1 cay bardagi siviyag

3,5 cay bardagi un

1 paket kabartma tozu

Muhallebi:

500 ml sut

1 yumurta sarisi

1 cay bardagi seker

1,5 corba kasigi un

1 paket vanilya

uzerine pudra sekeri

Hazirlanisi:

  1. Ilk once keki hazirlayalim. Yumurtayla sekeri kopurtene kadar cirpin. Daha sonra yogurt ve siviyagini ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Bu karisimi yuvarlak pasta kalibina dokun. Onceden isitilmis firinda 30 dakika,170 derecede pisirin. Ustu fazla kizarmasin.
  2. Muhallebiyi hazirlayalim. Vanilya haric tum malzemeleri tencereye alip kaynayana kadar karistirin. Kaynayinca ocagi kapatip vanilyayi ekleyin. Sogumaya birakin.
  3. Pisen keki ikiye bolun. Arasina muhallebiyi surun ve keki kapatin. Uzerine bolca pudra sekeri eleyin.

Not:Pasta bir gece buzdolabinda bekletilirse daha lezzetli oluyor. Malzemelerin oda sicakliginda olmasina dikkat edin.

Afiyet olsun.









      1 comment:

      İlker Ergin said...

      Esim Almanya da buyuduğu icin Alman Pastasını cok sever.Bu tarifi mutlaka deneyecegim.Sanırım begenecek.Elinize saglık.Tesekkur Ederim.

      Blog Widget by LinkWithin