Sunday, November 8, 2009

ZENGIN KEK / RIJKE CAKE



Yillar once bir arkadasimdan aldigim bir kek tarifini paylasmak istiyorum sizlerle. En sevdigim kekler arasinda olan bu kek hem cok lezzetli hem besleyici. Mis gibi tarcin kokulu yumusacik bir lezzet. Zengin Kek ismini, saniyorum kuru incir, ceviz, tarcin ve elmali malzemelerinden aliyor. Mutlaka tavsiye ediyor ve geciyorum tarife...
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sivi yag veya eritilmis tereyagi
1 su bardagi sut
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardagi un

6 adet kuru incir (yikanmis, minik minik dogranmis)
1 elma (soyulmus, ve minik minik dogranmis)
1 cay bardagi iri cekilmis ceviz
1 cay bardagi kuru uzum
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi tereyagi
tarcin
Hazirlanisi:
Ilk once teflon bir tavaya incir, elma, ceviz, seker, tereyagi, kuru uzum ve tarcini alip yuksek ateste bir kac dakika pisirin. Tavanin altini kapatip sogumaya birakin.
Bir kabin icine yumurta ve sekeri kopurene ve beyazlayana kadar mikser ile bir kac dakika cirpin.
Siviyagi ve sutu ekleyip yavas yavas tahta bir kasikla karistirin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyerek ekleyin ve tahta kasikla karistirin.
26 cm lik bir kek kalibin tabanina yagli kagit serin. Uzerine incirli karisimi dokup duzeltin. Onun uzerine kek karisimini dokup uzerini duzeltin.
Onceden 170 dereceye ayarlanmis firinda 45 dakika kadar pisirin.
Pistikten sonra keki sogumaya birakin. Isterseniz keki servis tabagina ters cevirebilirsiniz.
Afiyet Olsun
--------------------------------------------------
RIJKE CAKE
Een heerlijk zachte cake.
Ingredienten:
3 eieren
1 glas suiker
1 glas zonnebloemolie of roomboter
1 glas melk
1 pakje bakpoeder
1 zakje vanille suiker
2 glazen bloem

6 stuks gedroogde vijgen (gewassen en in kleine stukjes gesneden)
half glas walnoten
half glas rozijnen
1 eetlepel suiker
1 eetlepel roomboter
1 teelepel kaneel
1 appel (geschild en in kleine stukjes gesneden)
Bereiding:
Doe eerst de vijgen, walnoten, rozijnen, suiker, roomboter, kaneel en de appel in een koekenpan en bak dit mengsel een paar minuten op hoog vuur. Haal de pan van het vuur en laat dit afkoelen.
Klop in een kom de eieren en de suiker tot een gladde massa (met een mikser).
Voeg de olie en de melk toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
Doe de bloem, vanille suiker en de bakpoeder erbij en roer weer alles voorzichtig tot een mooi beslag.
Neem een ronde bakvorm van 26 cm en kleed dit met bakpapier.
Doe eerst de vijgenmengsel in de bakvorm. Doe daar boven op het beslag en strijk het glad. Bak de cake in de voorverwarmde oven op 170 C graden in ongeveer 45 minuten goudbruin.
Eet Smakelijk

16 comments:

mutfaktakizaman said...

merhaba ziyeretin ve yorumun icin cok tesekkur ederim canim sik sik gorusmek uzere insallah...

ellerine saglik canim bayilirim elmali, tarcinli keklere...

Baharcicegi said...

icindeki malzemeler hem cok lezzetli hemde saglikli,ismi gibi zengin nefis görünüyor kekin,bir dilim aliyorum semavarde kaynayan cayimin yanina

Pembe Tatlar said...

Çok lezziz gözüküyor ellerine sağlık...

PAPATYA PRENSES said...

İçinde yok yok, tabi zengin olur:))

Ellerine sağlık canım, şahane görünüyor..

Disalce said...

ellerine sağlık...

malzemelerle birlikte güzel bir kek olmuş...

gülay mutfakta said...

canım ellerine sağlık.. ismine yakışır bir kek olmuş:)

sevgiler...

Damak Tadı said...

Çok nefis görünüyor..Tam benlik bir kek olmuş..Ellerine sağlık canım..Sevgiler..

tatlilar gülcandan said...

ellerine saglik nefis görünüyor adi gibi zengin olmus

kristalkelebek(aslı) said...

Gerçekten de zenginmiş:). Lezzeti de böyle zengindir eminim. Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı

Esradan said...

ellerinize sağlık,hoş bişey olmalı,sevgiler

Zehra Gürgen said...

İçindeki malzemelere bakınca adını nereden aldığı gerçekten belli oluyor. Ellerine sağlık.Çok lezzetli bir kek gerçektende.

sevgielr

Işıl said...

mutlu bi hafta diliyorum

Mutfak Havlusu said...

ooo nefis olmuş bu ya hayalleri süsleyecek kek:)
benimkini süslüyor inanki:)
ellerinize sağlık.

élif(keyf-i mutfak) said...

hımm..harika bir kek olmuş..denenmeli kesinlikle..ellerine sağlık canım..

Cafe Pepela said...

Merhabalar.
Ne kadar hoş bir kek!
Muhteviyatı da oldukça farklı.
İncir ile pek aram yok lakin bu tarifi denemek isterim.
Ellerinize sağlık

evatolyesi said...

Gerçektende zengin bir kek:)
Ellerinize sağlık

Blog Widget by LinkWithin