Monday, December 22, 2008

ETIMEKLI TATLI
Herkese guzel bir sutlu tatliyla merhaba diyorum. Uzun yillar once bir arkadasimdan aldigim bir tarif. Yapimi kolay oldugu kadar lezzetli bir tatli. Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Ben tarcini cok sevdigim icin ve bu tatliyada cok yakistigi icin ekledim. Original tarifte yoktur. Ilk bakista liste uzun gibi gorunsede yapimi cok basittir. Bu malzemelerle buyuk bir tepsi tatli cikiyor. Ben bazen bu malzemelerin yarisini kullanip kucuk bir tepsi yapiyorum. Gecelim malzeme listesine...
Malzemeler:
1 paket etimek
Serbeti icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
1 dilim limon
Sutlu karisim icin:
1 litre sut
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
125 gram margarin
1 paket vanilya
Cikolatali kat icin:
8 yemek kasigi seker
4 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi un
1,5 su bardagi su
Hazirlanisi:
Ilk once serbeti hazirlayalim. Bir tencereye su, seker ve limonu koyup kaynamaya birakin. Bu arada etimekleri bir borcama dizip uzerine hazirladiginiz serbeti dokun. Dilerseniz etimeklerin uzerine tarcin serpebilirsiniz.
Sutlu karisimi hazirlayin. Bunun icin gerekli malzemeleri bir tencereye alip surekli karistirarak kaynatin. Kaynar kaynamaz ocaktan alip etimeklerin uzerine dokup duzeltin.
Cikolatali karisimi hazirlayin. Gereken malzemeleri bir tencereye alip surekli karistirarak kaynatin. Ve kaynar kaynamaz ocaktan alip sutlu karisimin uzerine dokup duzeltin. Bir kac saat buzdolabinda soguduktan sonra servise hazirdir.
------------------------------------------------------
Dessert met geroosterd brood
Ingredienten:
1 pakje geroosterd brood
2 glazen suiker
2 glazen water
1 schijfje citroen
Voor het witte gedeelte:
1 liter melk
1 pakje vanille suiker
1 glaz suiker
1 glaz bloem
125 gram margarine
Voor de chocolade laag:
8 eetlepels suiker
4 eetlepels kakao
2 eetlepels bloem
1,5 glas water
Bereiding:
Maak de karamel klaar:Doe de 2 glazen suiker, 2 glazen water en een schijfje citroen in een kleine pan en laat een paar minuten koken. Leg ondertussen de geroosterde broodjes op een glazen schaal naast elkaar zodat de schaal helemaal vol is met een laag. Gooi de karamel over de broodjes. Je kunt ook wat kaneel over de broodjes doen.
Maak de witte laag. Doe alle ingredienten die nodig zijn voor de witte laag in een pan en blijf roeren totdat het kookt. Haal de pan van het vuur zodra het kookt en gooi deze over de broodjes.
Maak de chocolade laag. Doe alle ingredienten die nodig zijn voor de chocolade laag in een kleine pan en blijf roeren totdat het kookt. Haal de pan van het vuur en doe deze over de witte laag. Laat een paar uur in de koelkast staan en het dessert is klaar voor het serveren.

3 comments:

Disalce said...

canım eline sağlık..tatlın harika görünüyor....

sevgilerimi gönderiyorum...

Hansa said...

Tatlınız çok hoş duruyor sitenizi gezdim bi çok resminiz ve tarifiniz çok hoş.
elinize emeğinize sağlık.
sevgilerimle...

karamelam said...

Elinize sağlık. Sitenizin başlangıcını da ne güzel bir duayla yapmışsınız. Tarifi en kısa zamanda deneyeceğim.

Blog Widget by LinkWithin