Wednesday, April 16, 2008

Arnavut Cigeri / Gefrituurde Lever


Arnavut yemekleri bana cok guzel ve bir o kadar da ilginc geliyor. Arnavut cigerinide ilk defa bir arkadasimda yemistim ve o gun bu gundur tadini unutamadim. Biz cok seviyoruz. Ciger severlere cok guzel bir tarif ve denemeyenlere mutlaka tavsiye ediyorum. Isin puf noktasi cigeri kanli kanli alip yikamadan pisirmek. Boylelikle sertlesmesine izin vermiyoruz. Ici pamuk gibi, disi ise citir citir oluyor...
Malzemeler:
1 adet koyun cigeri
un
pul biber
tuz
kizartmak icin sivi yagi
2 adet sogan
maydanoz
Hazirlanisi:
  • Ilk once cigerin zarini alin ve sinirli kisimlarini cikarin. Sonra findik buyuklugunde kusbasi olarak dograyin. Ben cigeri hafif donmasi icin derin dondurucuya koyuyorum. O zaman daha kolay dograniyor.
  • Dogradiniz cigerleri derin bir kabin icine alin ve uzerine bolca un dokup karistirin. Tavaya yagi koyup iyice kizinca cigerleri teker teker icine atip kizartin. Kizartirken fazla ununu silkeleyin.Kizarttiginiz cigerleri kapakli bir tencereye alin ve uzerine tuzunu serpin.
  • Soganlari piyaz seklinde dograyin. Maydonozu ince ince kiyin. Biraz tuz ve pul biber serpip iyice ovun. Servis tabagina cigerleri koyun. Soganli piyaz ile servis yapin.

Afiyet Olsun

------------------------------------------------------

Gefrituurde Lever

Ingredienten:

1 stuk schapen lever, zout, rode peper, bloem, olie om te frituren, 2 uien

Bereiding:

  • Verwijder eerst de oneffenheden van de lever. Snij dan de lever in blokjes (je kunt het even in de vriezer leggen om makkelijker te snijden).
  • Doe alles in een kom en voeg de bloem toe. Schud alles goed door elkaar en frituur de lever stukjes. Doe dit in een pan en strooi er wat zout er over en doe de deksel er op.
  • Snij de uien in ringen. Strooi er wat zout en rode peper er over heen. Doe de gefrituurde lever op een serveer schaal met de ui.

Eet Smakelijk

20 comments:

tadınadoyamadım-dilek said...

İlkercim ellerine sağlık
harika görünüyor.ben bayılırım arnavut ciğerine ama eşimin ciğeri görmeye bile tahammülü olmadığı için 11 aydır 1 kez yapabildim,inan canım istedi:)

sevgiyle kal

Nilgün said...

Ellerine saglik canim..Koyun Cigerini henüz denemedim. Bugüne kadar Tavuk cigerini tercih etmisimdir..Bu türüde denemek gerek bence..


SEVGILER

Serap'la turuncu lezzetler said...

bende ciğeri aynı şekilde yaparım çokda severim seninkide ye beni diyor şahane olmuş ellerine sağlık canım..öpüyorum sevgiler

Anonymous said...

selamm mm nefis görünüyorr arnavut ciğeri ellerine sağlıkkk
DÜNYADA KUR'AN AHİRETTE İMAN DÜNYA DA DÜNYA AHİRETTE AHİRET MURADIMIZI VER YARABBİM İNŞALLAH HAYIRLISIYLA İNŞALLAH...
HAYIRLI CUMALAR SELAM VE DUA İLE... güzell geceler....

Anonymous said...

offf ilkerim, pek severim ciğeri, hele arnavut olanını. :))

ellerine salık hayatım.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

. said...

ILKERCIGIM COK ISTAH ACICI OLMUS,ARNAVUT CIYERE BAYILIRIM.EVDE TEK SEVEN BEN OLUNCA ARADADA OLSA KENDIME KADAR YAPIP YIYORUM AFIYETLE.
SEVILMEZMI BU GÜZEL GÖRÜNTÜ.MASALLAH SUPANALLAH DIYECEGIM CANIM BENIM:)))

hcr hobi atölyesi said...

bende cok severim arnavut ciğerini :))
ben una azıcık mısır unu ve baharat ilave ediyorum,
dahada lezzetli oluyo;)
ellerine sağlık...

capankizimutfakta said...

ilker ablacim harika olmus, baska sozum yok bu yemege, bende bayilirim, hatta gecen hafta bizde yedik. ellerine saglik...

dogada.blogspot.ru said...

Arnavut ciğerini çok seviyorum, ama kolestrolum yüzünden fazla yemeye korkuyorum. Gençken herşeyin tadını çıkartın yaş geçince bizim gibi çok sevsenizde kontrollü olmak gerekiyor ellerinize sağlık enfes görünüyor sevgi ve selamlar canım .

EZGi :)) said...

canım benim en sevdiğim lezzetlerden biridir arnavut ciğeri bayılırım sunumunda harika olmuş ellerine saglık kocaman sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi said...

Ilker'cim,
wowwwwwww, süper bir görüntü, ellerine saglik canimcim. Ayrica püf noktasi icinde tesekkürler.

Bu arada, gecenlerde seni sobelemistim ama daha görmedin herhalde, simdi haberin oldu böylelikle.

Sevgiler ve kocaman öptüm..

keskinli said...

selam ilkercim
esim bayilir buna ya ama ben kokusuna hic dayanamam garibim kendi yapar yer
ellerine saglik enfes görünüyor senin cigerler afiyetler olsun canim
iyi pazarlar

MUTFAKISTAN said...

canim ben ciger yemem ama ,pisiririm cok dogru yikamadan pisirilir isin puf noktasini biliyorsun,birde ben unun icine bol kekik pul biber koyar cigerleri karistiririm istersen birde oyle dene ,tabak harika gorunuyor ellerine saglik ,sevgiler

Eya said...

Sevgili İlker...en sevdiğim yemeklerden biridir. Kızartma olmasına rağmen çok severek tüketiriz.Ellerine sağlık...güzel bir hafta diliyorum


zehra

Feyza Fidan said...

İlker'İmmm enfes görünüyor arnavut ciğeri, eşim çok sever ama niyeyse çok sık yapmam, ilk fırsatta yapıyimde adamcağız sevinsin:))))
Elleri dert görmesin canım arkadaşım benim,
Çoook öpüyorum seni....

Nilay Cinisli said...

Ay ne zamandır yemiyordum..bak şimdi aklıma soktum..Ellerine sağlık çok güzel görünüyor..öpüyorum canımcım kucak dolusu sevgiler

Gönül said...

ilkerim ellerine sağlık harika olmuş bebişim yaptığın herşey...sevgilerimle kocaman öpüyorum

Anonymous said...

Sevgili İlker,
Mesajın için çok teşekkür ederim. Aslında bu sefer ben senden önce yazacaktım . Ama yine sen benden önce yazdın. Sağolasın canım benim. Ben inciri çok severim .Üstelikte sağlıklı. Tarifi inşallah sende yapar beğenirsin. Ellerine sağlık sende hııım çok güzel yapsınsın. canım çekti. Öperim.
Sevgilerimle
www.canan.gulbeden.nl

Anonymous said...

Sevgili İlker,
Mesajın için çok teşekkür ederim. Aslında ben sana yazacaktım, yine sen daha önce yazdın. Sağolasın canım benim. Bende inciri çok severim. Üstelikte çokta sağlıklı. İnşallah sende dener beğenirsin. Ellerine sağlık sende hııım lekker yapmışsın. Bir tanem yine görüşmek üzere .öpücükler.
www.canan.gulbeden.nl

İlker Ergin said...

canım benim yine harika olmuş.zaten sen ne yaparsan çok güzel oluyor.ellerine sağlık.canım ya çok özledim seni.görüşelim hadi nerelerdesin.

Blog Widget by LinkWithin