Tuesday, June 18, 2013

CHEESECAKE



Malzemeler:

Tabani icin:
1 1/2 paket yulafli biskuvi
175 gram tereyagi

Ara kati icin:
500 gram Mascarpone veya Labne peyniri
200 ml sivi krema
100 gram suzme yoghurt
200 gram toz seker
4 yumurta
2 paket vanilya
4 yemek kasigi misir nisastasi

Uzerine hazir karisik meyve sosu.

-llk once kelepceli bir  kabin icine yagli kagit serelim.
-Sonra biskuvileri rondodan gecirip icine tereyagini atip karistirin.
 Bu karisimi yagli kagit serili kek kalibina dokup uzerini duzeltin. Elinizle uzerini sikica bastirin.
 Onceden isitilmis firinda (180 C) 10 dakika kadar pisirin. Pistikten sonra firindan cikarip sogumaya birakin.

-Ara kati hazirlayalim.
-Once yumurtalari seker ve vanilya ile kopurunceya kadar cirpin.
-Sonra icine mascarpone, sivi krema, yogurt ekleyip yavasca karistirin. Elenmis nisastayi ekleyip karistirin.
-Bu karisimi hazirladigimiz biskuvili karisimin uzerine dokup uzerini duzeltin.
-Kalibin alt ve yan taraflarini kaplayacak sekilde aluminyum folyo ile sarin.
-Kalibi daha buyuk bir firin tepsisinin ortasina yerlestirin. Ve bu buyuk tepsinin icine su doldurun.
-Onceden isitilmis firinda (160 C) yaklasik 1  bucuk saat pisirin.
-Firindan cikardiktan sonra ortadaki kek kalbini alip sogumaya birakin.
-Bir gece buzdolabinda bekletirseniz daha guzel oluyor.
-Ertesi gun uzerine hazir meyve sosu dokup uzerini duzeltin.
-Cheesecake servise hazirdir.





3 comments:

Eya said...

Ilkercigim, uzun zaman oldu, özledik, iyisindir insallah, sevgilerimle

zehra

Anonymous said...

dün yaptim bu pastayi coktandir da denmek istedigim bir tarifti bu kadar güzel olacagini tahmin etmemistim paylastiginiz icin cok tesekkürler tariflerime yeni pasta eklendi sayenizde ellerinize saglik
bir de sorum var size insallah cevaplarsiniz
bende almanyadayim köln yakinlarinda
almanyada labne peyniri ne acaba ben bilemedigim icin dün 500 gram quark kattim dün 250 gram da mascarpone ekledim cok da güzel oldu neyse cok uzattim yeni tariflerinizi beklicem Allaha emanet olun...
semra

Ilker Erdem said...

Merhaba Semra hanim, tarifi deneyip begendiginize cok sevindim. Almanyada ben labne peyniri olan tariflerde mascarpone kullaniyorum. Turkiyede genelde labne kullaniliyor. Burada siz 250 gram quark ve 500 gram mascarpone ile de hazirlayabilirsiniz. Sevgiler

Blog Widget by LinkWithin