Wednesday, August 29, 2012
Sosyete Mantisi
Sofralaniza yakisacak pratik ve bir o kadarda lezzetli bir borek tarifi.
Malzemeler:
-2 adet taze yufka
-500 gram kiyma
-1 adet sogan
-tuz, karabiber ve pul biber
-Sos icin:100 gram zeytinyagi ve 250 ml su
Uzerine pistikten sonra:
-Sarimsakli yogurt
-Zeytinyagi ve 2 kasik domates salcasi
Hazirlanisi:
Ic malzemeyi hazirlayin. Bir kabin icine kiymayi, rendelenmis sogani, tuz, karabiber ve pul biberi yogurun.
Sosu hazirlayin:Bunun icin bir kabin icinde zeytinyagi ve suyu karistirin.
Birinci yufkayi tezgahin uzerine serin.
Sosu yufkanin uzerine kuru yer kalmayacak sekilde surun.
Yufkayi 8 esit parcaya kesin.
Ic harctan mandalina buyuklugunde alip bir parca yufkanin kenarina yerlestirin.
Yufkayi rulo yapip sarin.
Yagli kagit yerlestirilmis firin tepsisine dizin.
Butun yufkalari ayni sekilde hazirlayin. Artan sosu boreklerin uzerine dokun ve 1 saat kadar dinlendirin.
200 derecede isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
Borekler pistikten sonra servis tabagina alin.
Domates salcasini az zeytinyaginda kavurun. Boreklerin uzerine birer kasik dokun.
Onun uzerine sarimsakli yogurdu ekleyip afiyetle yiyin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
canım çekti yaaa:))
çok güzel olmuşlar
ellerine sağlık
Olsa da yesek diyorum.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
Sevgili İlker; bir dünya yerde yedim, üstelik de bayılırım. Gel gör ki hiç yapmak kısmet olmadı.. Ellerine sağlık canım, umarım bana da ilham olur tez vakitte:)
Post a Comment