Sunday, January 16, 2011

FIRINDA CIPURA





Balik ve diger su urunlerinden haftada uc kez duzenli tuketmenin, vucudun tum gereksinimini karsiladigi bildiriliyor.
A,K ve D vitamin deposudur.
Baliktaki yag asitleri goz sagligi, kan akiskanligi, beyin fonksiyonlari, kalp krizi, kalp damar hastaliklari, damar sertligi, depresyon, migren, seker hastaligi, yuksek kolesterol ve tansiyon gibi pek cok hastaliktan korunmada onemli saglik etkilerine sahiptir.
Pisirilme yontemlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bugulama ve firinda izgara seklinde tuketilmesi gerekirki, faydalari saglansin.
Yagda kizartma veya mangalda komure ve atese dogrudan temas seklinde pisirilme yontemlerinden kacinmamiz lazim. Aksi taktirde yararlar ortadan kalkabilir, hatta ortaya zararlar dahi cikabilir.
Bende bugun aldigim cipuralari az tuzlayip firinda pisirdim. O kadar lezzetliydi ki...anlatamam. Yaninda mutlaka yesil bir salata...Herkese tavsiye ederim.

9 comments:

YELDA said...

balık harika.... sanırım bizim hayalgücümüze bıraktınız...

Larenta said...

sağlık,lezzet bir arada daha ne olsun :) ellerinize sağlık..sevgiler..

sevimin sayfasi said...

cok lezzetli olmus, ellerine saglik canim

kusura bakma canim anca cevab yaza biliyorum tr` den misafirim var herzaman firsat bulamiyorum pc icin...
baharda tekrar bulusmayi düsünüyoruz, yine herkes icin bir ortak nokta bulunur saniyorum, 4. ayin ortasinda benim misafirlerimde gidiyor, ben anca ozaman gelebilirim
seninle tanismayi cok isterim
sevgilerimle sevim

Unknown said...

Balığı böyle sade haliyle severim ben de. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

narcicegirengi said...

Sevgili Ilkercigim,
Ellerine saglik. Balik yemeklerini cok severim ve faydalarini goz onune alinca da bol bol tuketmek gerekir. Ozellikle de firinda cok daha lezzetli oluyor aslinda. Kizartmaya filan hic gerek yok. Sagliksizliginin yaninda butun evden kokusunun gunlerce cikmamasi da bir gerekce olabilir illa da kizartma diye tutturanlara:)
Saglikli gunler dilerim canim.
Sevgilerimle

aslı said...

En lezzetli ve sağlık balık pişirme şekli... Nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

aslı said...

Fırında çipuraya bayılırım:)) Bir de hakiki deniz balğı olursa tadından yenmez.
Nefis gözükyor, ellerinize sağlık.

sevimin sayfasi said...

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu,rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere...

sevimin sayfasi said...

blogcu bulusmasi düzenliyorum, katila bilirsen sevinirim
sevgilerimle sevim

Blog Widget by LinkWithin