TARCINLI PILAV VE TOP KOFTE / RIJST MET KANEEL EN GEHAKTBALLETJES
Tarcin severlere mutlaka tavsiye edecegim bir pilav tarifi var sirada.
Malzemeler:
1 su bardagi pirinc
1 sogan
1 dis sarimsak
1 domates
misir ozu yagi
tuz, tarcin
Hazirlanisi:
Ilk once pirincleri ilik suda islatatim.
Bu arada pilav tavasina biraz misir yagini alip, ince dogranmis sogan ve sarimsagi pembelesene kadar kavuralim.
Kabugu soyulmus ve kup kup dogranmis domatesi ekleyip bir kac dakika kavuralim.
Pirincleri yikayip suzelim ve karisima ekleyelim ve birkac dakika daha kavuralim.
Uzerini tam kapatacak kadar sicak su (tavuk veya etsuyu da olabilir) koyalim.
Yeterince tuzunu ilave edip kapagini kapatalim. Kaynayinca altini kisip pisirelim.
Suyunu cekince tarcini ilave edip karistiralim ve kapagi kapali olarak demlenmeye birakalim.
TOP KOFTELER
Malzemeler:
250 gram kiyma
1 sogan
1 dilim islatilmis ekmek ici
1 yumurta
tuz, karabiber
kizartmak icin sivi yagi
Hazirlanisi:
Tum malzemeleri iyice yogurup kucuk toplar hazirlayip yagda kizartalim.
---------------------------------------------------------------
RIJST MET KANEEL EN GEHAKTBALLETJES
Ingredienten:
1 glas vol Turkse rijst
1 ui
1 teentje knoflook
1 tomaat
mais olie
zout en kaneel
Bereiding:
Doe eerst de rijst in een grote kom en doe er water bij totdat het helemaal bedekt is.
Doe in een lage pan ongeveer 4 eetlepels mais olie en roerbak hierin de fijngesnipperde ui en de knoflook totdat ze glazig zijn.
Schil de tomaat en snij deze in kleine blokjes. Doe deze in de pan en blijf doorroeren.
Was de rijst totdat het water helder wordt. En doe deze bij de ui mengsel en blijf doorroeren.
Voeg er warm water bij totdat de rijst bedekt is. Doe er nog wat zout naar smaak toe en zet de deksel op de pan. Als het water kookt, laat je hem op zacht vuur doorkoken.
Wanneer al het vocht is opgenomen, strooi je er nog wat kaneel op. Meng alles nog een keer door elkaar en het is klaar om te serveren.
GEHAKTBALLETJES
Ingredienten:
250 gram gehakt
1 ui
1 sneetje brood
1 ei
zout en peper
olie om te frituren
Bereiding:
Meng alle ingredienten door elkaar en maak er kleine balletjs van. Frituur de balletjes in de olie.
Tuesday, October 6, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
antakyaya gittiğimizde tatmıştım,
malum arap ve türk mutfağı içiçe geçmiştir oralarda.
çok zengin içerikli bir pilavdı,
sizinkide güzel görünüyor,
değişiklik arzu edenlere afiyetler olsun.
sevgiler..
görüntü şahane..ellerinize saglık nefis olmuş.tarçın sever olarak bu tarife bayıldım..sevgilerle
sunum çok şirin olmuş:) ellerine emeğine sağlık..
Ilkercigim hic duymamistim, degisik bir tat, görüntü de harika, ellerine saglik, sevgiler
zehra
GHımm sunum süper olmuş eerine sağlık canım...
Çok güzel görünüyor:) ellerinize sağlık,tarçın bence yakışır tabii sevene göre...
nazik ziyeretin için çok teşekkürler blogunu zevkle gezdim .sanki bizim oralardan birinin evine gezmeye gitmişim gibi geldi lezzetler bildik, duyduk tatlar.ben doğu akdenizliyim.:)))(kahramanmaraşlıyım yani:)))
yin ebeklerim tekrar görüşmke üzere:)
sevgiler
arkadasim bu nasil guzel bir lezzet nasil guzel bir sunum
ellerine emegine saglik
afiyetle...
kocaman selamlar...
www.yenitadlar.blogcu.com
Ellerinize saglik sefis bir sunum .Köfte ile daha bir güzel olmus.
Post a Comment