Monday, October 12, 2009

EMPANADA'S

Herkese iyi haftalar dileyerek bugunku tarife geciyorum. Yapimi cok basit ve bir o kadarda lezzetli bir Kolombia boregi.
Malzemeler:
12 tane milfoy hamuru
1 yumurta
Ic malzeme:
250 gram kiyma
sivi yag
1 sogan
1 dis sarimsak
10 adet kadar cekirdeksiz zeytin
40 gram kuru uzum
1 haslanmis yumurta
tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Hazirlanisi:
Firini 200 dereceye ayarlayin.
Kiymayi bir tavaya alip kiymayi biraz sivi yaginda kavurun, kucuk dogranmis sogan ve sarimsagi ekleyip kavurmaya devam edin. Tavanin altini kapatin. Zeytin, uzum ve haslanmis yumurtayi kucuk dograyip ic malzemeye ekleyin. Baharatlarla tatlandirin.
Milfoy hamurunu tezgaha dizip catali birkac defa uzerine batirin ki fazla kabarmasin.
Uzerine iki yemek kasigi ic harcindan koyup ucgen seklinde kapatin ve catal ile kenarini sikica bastirin. Milfoyleri dilediginiz buyuklukte yapabilirsiniz. Ne kadar kucuk olursa o kadar guzel olur.
Uzerine yumurta sarisi surup firina verin.
--------------------------------------------------------
EMPANADA'S

Heerlijke Colombiaanse Empanada's.
Ingredienten:
12 plakken bladerdeeg
1 ei
Voor de vulling:
250 gram rundergehakt
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 hardgekookt ei, fijngesneden
40 gram ontpitte olijven
40 gram rozijnen
zout, peper, komijn, paprikapoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200C.
Bak het gehakt rul in de olijfolie en voeg hieraan de ui, knoflook en kruiden toe. Voeg de ei, olijven en de rozijn er bij.
Prik het bladerdeeg iets in en vul de helft het het gehaktmengsel en leg de andere helft van het bladerdeeg eroverheen. Vouw er zo een driehoekje van. Bestrijk de empanadas met wat losgeklopt ei en leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten goudbruin.

8 comments:

MUTFAKISTAN said...

Ne guzel gorunuyor cok degisik bir borek ellerine saglik
Sevgiler

Kevser said...

Bu ünlü böregi bende duymustum, icerigine bakilirsa bizim damak tadimizada uygun olacak gibi görünüyor, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve kocaman öptüm.

Anonymous said...

Merhaba Ilker hanim, iadeyi ziyarete geldim...tarifiniz degisikmis ama iç malzemesi bizim damak tadimiza uyuyor tek farki içinde kuru üzüm var, eminim o da lezzet katmistir, elinize saglik...sevgiler.

sevimin sayfasi said...

börek nefis olmus,cok degisik ve güzel bir tarif
ellerine saglik canim

Maydonoz said...

Ziyaretin ve guzel sozlerin icin tesekkurler. Burda da hersey bir harika görünüyor. Ellerine saglik...sevgiler

SERAP said...

Ilkercim Berlinden Kranenburg'a selamlar.Kranenburgun Almanya Hollanda sinirinda biryerde oldugunu gördüm.Tariflerine herhalde bu sebebten iki dilde yaziyorsun
Epeydir aklimda olan ama firsatini bulamdigim bizim talas böregini andiriyor bu börek.
Ve saniyorumki Arjantinli bir arkadasimda böyle bir sey yemistim.Ellerine saglik.

Keskinli,Ikizlerinannesi said...

enfes görünüyor ilk defa duydum ama icindeki malzemeler damak tadimiza uygun demekki kolombiyalilarda agzinin tadini biliyor ellerine saglik canim sevgiler

bhar said...

nefis görünüyor

Blog Widget by LinkWithin