DONDURMALI IRMIK HELVASI
Tatliyla hic aramin olmamasina ragmen aklimda bu gunlerde acayip bir sekilde irmik helvasidir geziniyor. Bunda yaptigim rejimin payi cok buyuk tabii. Bende bir kac kilo verdikten sonra rejimi yavas yavas birakiyorum. Ve sizlere hafif bir irmik helvasi tarifi vermek istiyorum. Irmik helvasi tariflerini biraz arastirdiktan sonra kendime gore en uygun tarifi ayarladim. Tabii seker ve yag oranini mumkun oldugu kadar azalttim. Irmik helvasini dondurma ile cok yakistirdigim icin degisik bir sunum ile sizi tarifle bas basa birakiyorum.
Malzemeler:
2 su bardagi irmik
1 1/2 su bardagi seker
4 su bardagi sut
100 gram tereyagi
1 yemek kasigi sivi yagi
1/2 su bardagi ceviz
uzerini suslemek icin tarcin
dondurma
Hazirlanisi:
Teflon bir tavaya once sivi yagi ve tereyagini alip irmigi hafif rengi donunceye kadar kavurun. Cevizi ve sekeri ilave edip 2-3 dakika kadar daha kavurun.
Tavanin altini kisip sutu ilave edin ve tavanin kapagini kapatin. Kisik ateste sutunu cekinceye kadar pisirin. Ocagin altini kapatip 10 dakika demlendirin.
Ve sogumaya birakin.
Servis yaparken kucuk bir kasenin icine iki kasik irmik helvasi koyup uzerine bir kasik dondurma yerlestirin. Uzerine tekrar iki kasik irmik koyup uzerine bastirin ve servis tabagina ters cevirin.
Uzerine biraz tarcin serpip servis yapin.
Afiyet Olsun
Sunday, August 16, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
İlker'cim ellerine sağlık. Ne hoş bir siten var. Gözlerim bayram ediyor:)
Öptüm güzelim,
Canan
Hımm canım bu ne hoş bir sunum elerine sağlık...
Mutlu haftalar...
Pek leziz görünüyor, ellerine sağlık canım..
Arkadaşlarımla bugün yemek yediğimiz yerde de vardı ama yemek kısmet olmadı şimdi görünce içimden bir ah ettirdi:)
Ellerinize saglik nefis bir tat hos sunum .Sevgiler canim öptüm.
Post a Comment