Friday, June 13, 2008

Peynirli Dilimler / Stokbrood met Feta Dun aldigim Fransiz ekmegini degerlendirmek icin hazirladim bu dilimleri. Tarifini yillar once Turkiyeden bir arkadasimdan almistim ve Turk ekmegi ile yapardim. O kadar lezzetliki tadini o zamanlardan beri unutamadim. Ekmegi nasil kullansam diye dusunurken birden aklima geldi ve hemen yaptim. Fotograflari firindan cikar cikmaz cektim. Citir citir ... sicacik. Ne kadar yedigimi bilmiyorum.
Cok pratik ve bir o kadar da lezzetli. Denemeyenlere mutlaka tavsiye ediyorum. Bir bardak da cay oldumu yaninda...
Malzemeler:
bir bayat ekmek
beyaz peynir
1 yumurta
maydanoz
yarim cay bardagi sut
1 yemek kasigi sivi yagi
pul biber
Hazirlanisi:
  • Ekmegi ince ince dilimleyip firin tepsisine dizin.
  • Diger malzemeleri bir kaba alip karistirin. Ekmeklerin uzerine birer kasik koyun. Tepsiyi onceden isitilmis 250 derecelik firina verin ve ekmekleri kizartin.

Afiyet Olsun

----------------------------------------------------------

Stokbrood met Feta

Knapperige sneetjes stokbrood met feta.

Ingredienten: stokbrood, feta en of brie, 1 ei, peterselie, een half glaasje melk, 1 eetlepel olie, rode peper

  • Snij een stokbrood in sneetjes en leg deze op een met bakpapier beklede ovenblad.
  • Meng de ingredienten in een kom en doe een volle eetlepel van dit mengsel op de broodjes. Doe de ovenblad in de voorverwarmde oven op 250 graden en rooster de broodjes goudbruin.

Eet Smakelijk

9 comments:

ayşegül mutfakta said...

felaket canım çekti bu dilimlerden eline sağlık kolayda bişey pazar kahvaltısına yapalım bari mecbur yapçez canımız çekti bikere..
sevgiler..

Gönülünce Lezzetler said...

Ekmekler harika görünüyor ellerinize sağlık...

İlker Ergin said...

canım benim,güzel arkadaşım.Ellerine sağlık.Çok nefis görünüyorlar.Pratik arkadaşım benim.Çok öpüyorum seni ve çocukları.Sevgiyle kalın...

Serap'la turuncu lezzetler said...

Bende yapıyorum bu ekmeklerden hem pratik hemde çok leziz oluyor gerçekten senink,ilerde ye beni diyor harika olmuş ellerine sağlık canım..öpüyorum sevgiler

SOFRAOZLEMİ said...

bazen bayat olan ekmekleri değerlendirmek için yaparım..ve her seferinde tazesinden yapmam gerektiğini sölerim:)..nefis görünüyor cnm.ellerine sağlık.çok severim

Selma Alkan said...

Het ziet er heel lekker uit..ama malesef ulasamiyorum yoksa tadina bakardim ellerine saglik..eskiden annemde cok yapardi ozelikle pazar gunleri..annecim yaptigi zaman bir beyaz ekmek dilimine yapardi bence stokbrood daha lezzetli..iyi oldu hatirlatayimda gine yapsin..optmm

fatosun mutfagından... said...

harika bir atıştırmalık..ve çok pratik..ellerine sağlık canımm..sevgiler

Anonymous said...

ben bunu daha önce hiç yapmadım ,annem de yapmaz zaten hiç ama tadının muhteşem olduğuna eminim.
kesinlikle deniycem en yakın zamanda.dediğin gibi de çok kolay ve zaman almayacak bir tarif.Ağzımın suyu aktı bi saniye :P.....
Ellerine sağlık İlkercim.Öpüldün!

Unknown said...

selamlarr :)) tarifleriniz birbirinden güzel,ellerinize sağlık.Tariflerinizi takip edebilmek amaçlı izleyiciniz olmak istedim fakat,izle butonunu bulamadım:) yardımcı olursanız sevinirim..sevgiler..

Blog Widget by LinkWithin