Wednesday, October 19, 2011

LAHMACUN


Merhaba arkadaslar,

Kunefe uzun zamandir sayfayi isgal etti...
Arsivimde fotograflar birikmesine ragmen bir turlu sayfami istedigim kadar guncelleyemiyorum. Vakitsizlikmi desem usengeclikmi bilmiyorum.

Her sayfami actigimda artik eskisi gibi en azindan haftada bir tarif koymaya niyetleniyorum ama olmuyor iste. Neyse dun ilk defa tek basima bir lahmacun denemem oldu. Annemle yapardik herzaman. E annem uzakta...her canin istedinde de gidilmiyor. Yapabilirmiyim acaba...becerebilirmiyim acaba derken...kalktim...gittim malzemeleri aldim geldim. Annemi hic aramadan hamurunu yogurdum, mayalanmaya biraktim. Ic malzemesinide hazirladim.

Bu arada cocuklari okuldan aldim geldim ve gectim hamurun basina. Hala endiseliyim ama bu arada olurmu olmazmi diye...
Yavas yavas hamurlari acip lahmacunlari yapmaya basladim. Sonra aaa oluyor galiba diye elim gittikce hizlandi. Cocuklarda cok begenince kendime guvenim artti. Cabucak lahmacunlari yapip bitirdim. Ben bile inanamadim kendime. Ben bu isi yapiyorsam herkes yapabilir diye dusundum. Lahmacunlar ev ahalisindende tam not alinca sevincim bir kat daha artti...

Simdi gelelim tarife.
Hamuru icin:
1 kilo un
1 paket yas maya
yarim litre ilik sut
1 silme yemek kasigi tuz

Ust harci icin:
250 gram yari yagli kiyma
2 adet domates
2 adet sogan
1 adet yesil biber
1 adet kirmizi biber
2 kasik biber salcasi
yarim demet maydanoz
yarim fincan su
az sivi yagi
tuz, karabiber, kimyon, pul biber


Oncelikle hamuru hazirlayin. Ilik sutun icinde mayayi eritin ve tuzu ve unu ilave edip yumusak bir hamur yogurun. Uzerini ortup en az bir saat mayalanmaya birakin.

Bu arada ust malzemeyi hazirlayin. Biberleri, sogani, domatesi ve maydanozu robottan cok ince bir sekilde gecirin. Icine kiymayi, salcayi, suyu, yagi ve baharatli katip karistirin.

Hamurdan cevizden biraz daha buyuk parcalar alip bezeleyin.
Bezeleri fincan alti buyuklugunde unlayarak merdane ile acip uzerine harctan koyup dagitin.
Ister pizza tavasinda, ister firinda veya benim gibi silex'de pisirin.
Yaninda yesil salata ile servis edin.

7 comments:

Akdeniz Kızı said...

gerçi lahmacunun üstünede künefe güzel gider...ellerinize sağlık sevgiler...

disal said...

ellerine sağlık...ne kadar harika görünüyor.kokusu geldi resmen buralara kadar....

MÜNSTER said...

Sevgili Ilkercigim, kandilini kutluyor, Rabbimden, hepimizin dualarinin kabul olmasini diliyorum.... Lütfen, bize bir ses ver, seni özledik...Sevgilerimle,

yasemin said...

konyalı olmama rağmen etliekmeğin üstünde görüyorum lahmacunu hele ki bol acılısını: ) ellerinize sağlık... bloguma beklerim.. sevgiler... http://yasemininlezzetleri.blogspot.com/

Ayşe said...

Merhabalar,
Lahmacunlari ve kunefeyi gorunce, sizin de yurtdisinda yasadiginizi tahmin ettim. benim de bir simit denemem olmustu. lahmacun, kunefe, baklava ve acmayi da yapilacaklar listemde bekletiyorum :)
Bu arada, cok leziz gorunuyorlar. Ellerinize saglik.
Sevgiler...
Ayse

Nalan said...

Ah! cok leziz gorunuyorlar! yapimi da kolay sanki! denemek icin can atiyorum gel haftasonu gel!!!

vincent said...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

Blog Widget by LinkWithin