Tuesday, December 4, 2012
NUSSECKEN /BADEM-FINDIK KARELERI
Bu tatliyi yerken inanin hic kalori hesabi yapamayacaksiniz. Bu geleneksel Alman tarifi gercekten damaklara senlik bir tatli.
Misafirlerinize, bayram menulerinize, davet sofralariniza yakisir bir lezzet.
Cok lezzetli, farkli ve pratik bir tarif.
Malzemeler:
Hamuru icin:
300 gram un
130 gram tereyagi
100 gram seker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 cay kasigi kabartma tozu
Uzerine surmek icin:3 yemek kasigi Kayisi marmelati
Ust kat icin:
200 gram tereyagi
200 gram seker
200 gram cekilmis badem
200 gram cekilmis findik
2 paket vanilya
5 yemek kasigi su
Kenarlarini suslemek icin:
200 gram bitter cikolata
Hazirlanisi:
Ilk once hamurunu hazirlayalim.
Hamur malzemeleriyle bir hamur yogurun.
Yarim saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra yagli kagit yerlestirdiginiz dikdortken bir firin tepsisine hamuru yayin.
Yaydiginiz hamurun uzerine kayisi marmelatini surun.
Simdi sira geldi en ust katini hazirlamaya. Tereyagini bir tavada yavas yavas eritin ve ocaktan alin. Icine sekeri, bademi, findigi, vanilya ve suyu ekleyip karistirin.
Bu karisimi kayisi mamelatinin uzerine dokup uzerini duzeltin.
Onceden isitilmis 180 derecede firinda 25 dakika kadar pisirin.
Ilk sicakligi ciktiktan sonra kekinizi istediginiz buyuklukte karelere kesin. Sonra bunlari tekrar ikiye kesip ucgen haline getirin. Sogumaya birakin.
Benmari usulu erittiginiz cikolataya karelerin kenarlarini batirip yagli kagit serili tepsiye dizin ve tekrar sogumaya birakin.
Cikolatalar donunca yemeye hazirdir.
Subscribe to:
Posts (Atom)