Thursday, April 22, 2010

YOGURTLU KURU PATLICAN

Bu patlican tarifini dilimlenip kurutulmus patlicanla yapiyoruz. Malzemeleri kisi sayisina gore ayarlayin. Cok lezzetli olan bu yemegin yaninda taze ekmek tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
dilimlenip kurutulmus patlican
1 sogan
zeytinyagi
1 yemek kasigi biber salcasi
pul biber, kuru nane, tuz, karabiber
sarimsakli yogurt
Hazirlanisi:
Oncelikle patlicanlari tencerede,tuzlu suda 15 dakika kadar hasliyoruz. (Yumsayana kadar)Haslanmis patlicanlari bir suzgece alip suyunu suzmesini sagliyoruz.
Bu arada bir tavaya biraz zeytin yagi koyup minik minik dogradimiz soganlari kavuruyoruz.
Salcayi ilave edip bir iki dakika daha kavurduktan sonra patlicanlari ekliyoruz.
Tuz ve karabiber ilave ediyoruz.
Bu karisimi servis tabagina aliyoruz.
Uzerine istediginiz miktarda sarimsakli yogurt dokuyoruz.
Tavada zeytin yagi, pul biber karisimini isitip yogurdun uzerine dokuyoruz.
Kuru nane ile susleyip ilik servis yapiyoruz.
Afiyet olsun.

Tuesday, April 6, 2010

PARMEZAN VE ISPANAKLI RULO / PARMEZAANSE KAAS EN SPINAZIE IN BLADERDEEG


Gunesli guzel bir gunden herkese merhaba.
Bugun sizlerle bir Fuarin mutfak tanitim standinda gordugum bir boregi paylasmak istiyorum. Yapimi cok pratik ama lezzeti anlatilmaz guzel. Fuar donusu hemen malzemelerini alip yaptim. Gercekten tavsiye edebilecegim bir tarif...
Malzemeler:
250 gram ispanak
200 gram parmezan peyniri
5 adet milfoy hamuru
Hazirlanisi:
Milfoyleri yan yana dizip birbire catalla yapistirin.
Uzerine rendelenmis parmezani serpin.
Onun uzerine yikanmis ispanaklari yerlestirip rulo yapin.
Ruloyu biraz donmasi icin 10 dakika kadar derin dondurucuda bekletin.
Ruloyu cikardiktan sonra 3 cm kalinliginda kesip tepsiye dizin.
Onceden isitilmis firinda 220 derecede kizarana kadar pisirin.
Sicak veya soguk servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
----------------------------------------------------------
PARMEZAANSE KAAS EN SPINAZIE IN BLADERDEEG
Een heerlijk voorgerecht...
Ingredienten:
250 gram spinazie
200 gram parmezaanse kaas
5 stuks bladerdeeg
Bereiding:
Leg de bladerdeeg naast elkaar en druk de zijkanten stevig aan zodat ze aan elkaar plakken.
Verdeel de geraspte kaas er over heen.
Verdeel de gewassen spinazie er over heen.
Rol de bladerdeeg stevig tot een grote rol.
Laat de bladerdeeg ongeveer 10 minuten in de diepvries.
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en snij deze in ringen van ongeveer 3 cm breed.
Leg deze op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven (220 C)tot dat ze goudbruin zijn.
Eet smakelijk
Blog Widget by LinkWithin