Tuesday, September 29, 2009

YUMURTALI SALATA / SALADE MET EI

Bugun menude yumurta ve mozarella kullandigim bir salata var. Hatta yaninda bir dilim kepek ekmegi ile harika bir ogun olabilir. Iste malzemeler listesi...

ice berg/marul
yumurta
mozarella peyniri
domates
sogan
yesil zeytin
semiz otu
Sosu icin:zeytin yagi, limon suyu, kuru veya taze feslegen, pul biber
----------------------------------------------------
SALADE MET EI
Een heerlijke maaltijdsalade met ei en mozarella.
Ingredienten:
icebergsla
eieren
mozarella
ui
veldsla
groene olijven
Voor de dressing:olijfolie, citroensap, gedroogde of verse basilicum, paprika poeder

Tuesday, September 22, 2009

MIM-ODUL

Beni bu yaratici blog odulune layik goren arkadasim Ella'ya www.kanatlariminrotasi.blogspot.com cok tesekkur ediyorum.
Bu mimin icerigi ise soyle: Bu logoyu sayfama yapistirip kendimle ilgili 7 ilginc seyi siralayacagim. Hadi bakalim...
1. TITIZLIK:Herseyimin temiz olmasina cok dikkat ederim.

2. IYILIKSEVERLIK:Herkese iyilik yapmayi cok severim. Kendimden cok baskalarini dusunurum. Aslinda bu huyumu hic sevmiyorum, cunku buna kotu bir karsilik aldigim zaman cok uzuluyorum. Aileye ve arkadasliga cok onem veririm.

3. GUZELLIK:Guzel olan herseyi severim. Guzel sanatlarla cok ilgiliyim. Dekorasyon isleri ile ilgilenmeye seviyorum.

4. KURALLAR:Kurallara uymaya gayret ederim. Prensip sahibiyimdir. Dakik olmaya cok ozen gosteririm.

5. POZITIF:Herseye positif yonden bakarim. Hep iyi dusunurum.

6. GIYIM:Guzel giyinmeyi cok severim. Ayakkabi ve canta hastasiyim. Asiri derecede para harcamadan, kaliteli ve guzel giyinebilirsiniz. Bende boyle yapiyorum. Pek suslu pusluyumdur.

7. YEMEK:Guzel yemek yapmayi ve yemeyi, guzel sofralar hazirlamayi cok severim. Blogumda goruldugu gibi.

8. SAGLIKLI YASAM: Saglikli yasamayi seviyorum ve bunuda yasam bicimi haline getirdim.

9. SIR TUTMAK: Sir tutarim. Gevezeligim yoktur, fazla ve bos konusmayi sevmem.

10. YALAN VE YANLIS: Yalan ve yanlistan nefret ederim.

Iste bu kadar...
Iyisiyle kotusuyle kendimi biraz da olsa anlatmaya calismis oldum.
Simdi bu mimi blogcu 7 arkadasima gondermem gerek. Bende bloglarini begenerek takip ettigim arkadaslarima gonderiyorum. Hepinize kolay gelsin...
www.ilkerinmutfagi.blogspot.com
www.eyas-cookies.blogspot.com
www.hunerlibayanlar.blogspot.com
www.filizinmutfagi.blogspot.com
www.ufukmutfakta.blogspot.com

Sevgiler
Ilker

Monday, September 21, 2009

IYI BAYRAMLAR


Bir avuc dua, bir kucuk sevgi, sicak bir mesaj, kapatir mesafeleri, birlestirir gonulleri.
Mutlu bayramlar

Ilker

Friday, September 18, 2009

PEYNIRLI IRMIK HELVASI

Guzel bir gunden herkese merhaba. Bayrama iki gun kala sizlerle benim cok sevdigim bir tatliyi paylasmak istiyorum. Tarifi kendim sekeri ve yagini biraz azaltarak ayarladim. Su yerine sut tercih ettim ve uzerine tarcin ekledim.
Malzemeler:
2 su bardagi irmik
1,5 su badagi seker
4 su bardagi sut
100 gram dil peyniri
125 gram tereyagi
1 yemek kasigi sivi yagi
uzerine ceviz ve tarcin
Hazirlanisi:
Teflon tavaya tereyagi ve sivi yagi alip eritin ve irmigi ekleyin. Irmigin rengi hafif donunceye kadar surekli karistirarak kavurun.
Sekeride ekleyip bir kaca dakika daha kavurmaya devam edin.
Isitilmis sutu ekleyip karistirin ve kapagini kapatip pilav gibi pismeye birakin.
Sutunu cekince dil peyniri ekleyip karistirin.
Helvayi servis tabagina alip uzerini tarcin ve ceviz ile susleyebilirsiniz.
----------------------------------------------------
GRIESMEEL HELVA
Een echt traditioneel Turks zoet nagerecht.
Ingredienten:
2 glazen griesmeel
1,5 glas suiker
4 glazen warme melk
100 gram mozarella kaas
125 gram echte boter
1 eetlepel olie
kaneel en walnoten voor garnering

Bereiding:
Smelt de boter in een koekenpan en doe de olie erbij.
Laat hierin de griesmeel op laag vuur licht bruin kleuren door voortdurend te roeren.
Doe de suiker erbij en roer nog een paar minuten mee.
Giet dan de warme melk erbij en roer alles goed door elkaar. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur het gehele vocht verdampen. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Neem de pan van het vuur en strooi de mozarella er over heen en roer nogmaals alles goed door elkaar tot de mozarella smelt.
Neem een schep van de helva op een serveerbord en garneer met kaneel en walnoten.

Sunday, September 6, 2009

HAYIRLI RAMAZANLAR

Sevgili arkadaslarim uzun bir aradan sonra tekrar buradayim. Ara vermemin sebebi ise bende sevgisi annemden bile fazla olan Babaannemi kaybettigim icindi. Hayatim birden altust oldu. Bu arada cenaze toreni icin dort gunluk bir Turkiye (Kayseri) seyahatim oldu.
Babaannemi Ramazan baslamadan bir gun once defnettik. Ve ertesi gun Ramazanin ilk gunuydu. Bu vesileyle hayatimda ilk defa bir Ramazan ayinda Turkiyede bulundum. Hayatimda ilk defa Turkiyede Ramazan davulcusu ile sahura kalktim. Hayatimda ilk defa Turkiyede oruc tuttum ve yuruyerek bir Camiiye terafih namazina gittim. Bunlar benim icin cok ozeldi. Gercektende Ramazan ayi Turkiyede dahada ozel yasaniyor.
Allah herkesin orucunu ve dualarini kabul etsin.
Babaannem nur icinde yat, mekanin cennet olsun...
Blog Widget by LinkWithin