Tuesday, August 18, 2009

KAHVALTI SALATASI / ONTBIJT SALADE

Herkese sicak bir gunden merhaba.
Bugun sizlerle kendimce yaptigim bir kahvalti salatasini paylasmak istiyorum. Yaninda bir dilim kepek ekmegi ile yiyebileceginiz, guzel ve besleyici bir ogun olabilir. Diyet yapanlar icin ideal bir secim. Yapmayanlar icin de harika bir baslangic olabilir...Iste kullandigim malzemeler...
maydanoz
domates
salatalik
tavuk salam
haslanmis yumurta
somon fume
peynir cesitleri
--------------------------------------------------
ONTBIJT SALADE
Een heerlijk frisse salade.

Ingredienten:
peterselie
tomaat
komkommer
kipfile
hardgekookte ei
gerookte zalm file
verschillende soorten kaas o.a. brie, feta

Sunday, August 16, 2009

DONDURMALI IRMIK HELVASI

Tatliyla hic aramin olmamasina ragmen aklimda bu gunlerde acayip bir sekilde irmik helvasidir geziniyor. Bunda yaptigim rejimin payi cok buyuk tabii. Bende bir kac kilo verdikten sonra rejimi yavas yavas birakiyorum. Ve sizlere hafif bir irmik helvasi tarifi vermek istiyorum. Irmik helvasi tariflerini biraz arastirdiktan sonra kendime gore en uygun tarifi ayarladim. Tabii seker ve yag oranini mumkun oldugu kadar azalttim. Irmik helvasini dondurma ile cok yakistirdigim icin degisik bir sunum ile sizi tarifle bas basa birakiyorum.
Malzemeler:
2 su bardagi irmik
1 1/2 su bardagi seker
4 su bardagi sut
100 gram tereyagi
1 yemek kasigi sivi yagi
1/2 su bardagi ceviz
uzerini suslemek icin tarcin
dondurma
Hazirlanisi:
Teflon bir tavaya once sivi yagi ve tereyagini alip irmigi hafif rengi donunceye kadar kavurun. Cevizi ve sekeri ilave edip 2-3 dakika kadar daha kavurun.
Tavanin altini kisip sutu ilave edin ve tavanin kapagini kapatin. Kisik ateste sutunu cekinceye kadar pisirin. Ocagin altini kapatip 10 dakika demlendirin.
Ve sogumaya birakin.
Servis yaparken kucuk bir kasenin icine iki kasik irmik helvasi koyup uzerine bir kasik dondurma yerlestirin. Uzerine tekrar iki kasik irmik koyup uzerine bastirin ve servis tabagina ters cevirin.
Uzerine biraz tarcin serpip servis yapin.
Afiyet Olsun
FIRINDA KABAK / COURGETTE IN DE OVEN

Hafif yemeklere devam ediyoruz ve siradaki yemegimiz gercekten cok pratik ve lezzetli.

Kabak severlere mutlaka tavsiye ediyorum.

Malzemeler:
3 orta boy kabak
2 adet domates
3 yumurta
1/2 bardak sut
200 gram beyaz peynir
2 yemek kasigi zeytin yagi
tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
Once kabaklari alaca soyduktan sonra cok ince dilimleyin.
Bir kabin icine dilimlenmis kabaklari, yumurtalari, sutu, peynirin yarisini, zeytin yagini, tuzu, karabiberi ve pul biberi alip karistirin.
Bu karisimi firin kabina dokup uzerine ince dilimlenmis domatesleri yerlestirin. Kalan peyniri uzerine ufalayin ve 200 derecede firinda uzeri kizarana kadar pisirin.
Afiyet Olsun.
-----------------------------------------------------
COURGETTE IN DE OVEN
Een lekker luchtig gerecht.
Ingredienten:
3 courgettes
2 tomaten
3 eieren
1/2 glas melk
200 gram feta kaas
2 eetlepels olijf olie
zout, peper, rode peper(pul biber)
Bereiding:
Schil eerst de courgettes en snij deze in zeer dunne schijfjes.
Meng de courgettes, de eieren, melk, 100 gram feta, olijf olie, zout, peper en de rode peper door elkaar.
Doe deze mengsel in een ovenschaal en snij de tomaten in dunne plakjes. Verdeel deze over de mengsel en strooi de overgebleven feta er over heen. Bak het gerecht in de voorverwarmde oven op 200 graden Celcius totdat het goudbruin wordt.
Lekker met een stukje kip erbij.
Eet smakelijk.

Sunday, August 9, 2009

KREM KARAMEL / CREME CARAMEL

Bu sicaklarda sutlu tatlilar cok seviliyor. Iste sizlere cok begeneceginiz cok lezzetli bir tad. Benim yillardir yaptigim bir tarif...
Malzemeler:
5 bardak sut
3 yemek kasigi un
6 yemek kasigi seker
2 yumurta
1 paket vanilya
Karamel icin: 1 bardak seker
Oncelikle karameli hazirlayalim. Bir teflon tavaya bir bardak sekeri koyup kisik ateste eritin. Sivi halini alana kadar.
Bu arada muhallebisini hazirlayalim. Bir tencereye sutu, unu, sekeri ve yumurtayi alip surekli karistirarak pisirin. Vanilyayi ekleyip altini kapatin.
Muhallebiyi kuplara paylastirin. Uzerine birer kasik karamelden dokun. Soguduktan sonra buzdolabina kaldirin. Bir gece bekledikten sonra servise hazirdir.
Servis yaparken servis tabagina ters cevirin.
Afiyet olsun.
-------------------------------------------------------------
CREME CARAMEL
Een heerlijk koud dessert.
Ingredienten:
5 glazen melk
3 eetlepels bloem
6 eetlepels suiker
2 eieren
1 zakje vanille suiker
Voor de caramel:1 glas suiker
Bereiding:
Maak eerst de caramel klaar. Hiervoor neem je een koekenpan en doe hier in een glas suiker. Laat dit op een laag vuurtje carameliseren. Het moet vloeibaar worden.
Doe ondertussen in een pan melk, bloem, suiker en de eieren en laat dit onder voortdurend roeren koken. Voeg een zakje vanille suiker erbij en haal de pan van het vuur.
Verdeel dit mengsel in glazen en doe er een eetlepel caramel over heen. Laat dit een nacht in de koelkast staan voor het serveren. Tijdens het serveren draai je dit om op een serveerschaal.
Eet smakelijk.

Tuesday, August 4, 2009

TON BALIKLI PENNE MAKARNA SALATASI / MACARONI SALADE MET TONIJN

Herkese guzel bir hafta dilegiyle merhaba. Bugun sizlerle kendimce yaptigim bir makarna salatasini paylasmak istiyorum. Hollandali bir arkadasimin hazirladigi bir salatadan esinlendim ve icine kendimde birseyler ekledim. Ilik veya soguk tuketebilirsiniz. Iste tarif...
Malzemeler:
1 paket Penne makarna
2 kutu ton baligi
1 adet kirmizi dolmalik biber
1 kutu misir
dereotu, maydanoz
tuz, karabiber, biraz limon suyu
misir ozu yagi
Hazirlanisi:
Makarnayi suda biraz tuz ve sivi yagi ekleyerek haslayin. Ben makarnayi yumusak sevdigim icin fazla hasladim. Siz isterseniz Italyanlarin 'Al Dente' dedikleri 'dise gelir' sekilde haslayabilirsiniz.
Haslanan makarnayi suzup derin bir kabin icine alin. Ton baligini, misiri, ince dogradiginiz dereotu ve maydanozu, kup kup dogradiginiz dolmalik biberi ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Uzerine biraz limon suyu damlatin. Misir ozu yaginida uzerine gezdirip karistirin. Servis tabagina alip servis yapin.
Afiyet Olsun
-------------------------------------------------------------
MACARONI SALADE MET TONIJN

Een heerlijke salade die makkelijk te bereiden is. Lauw of koud te serveren.
Ingredienten:
1 pakje Penne macaroni
2 blikjes tonijn
1 blikje mais
1 rode paprika
zout, peper, citroensap
dille, peterselie
olie
Bereiding:
Kook de Penne in ruim water met wat zout en een eetlepel olie beetgaar.
Zeef de Penne in een vergiet en doe dit in een grote schaal.
Doe de tonijn, mais, de in kleine stukjes gesneden paprika, dille en peterselie erbij.Breng op smaak met zout en peper en een paar druppeltjes citroensap. Doe er nog naar wens olie erbij om de macaronie niet te laten plakken.
Neem alles op een serveerschaal.
Eet smakelijk
Blog Widget by LinkWithin