Tuesday, December 23, 2008

CIKOLATALI TOPLAR
Daha evvel biskuvi ile yaptigim bu cikolatali toplari bu kez de kek ile denedim ve sonuc cok guzel oldu. Isterseniz taze kekten yapabilirsiniz. Veya elinizde kalan keki degerlendirmek amaciyla boyle ikramlik toplar hazirlayabilirsiniz. Ben bir gun once yaptigim incirli, cevizli ve elmali kek kullandim.
Malzemeler:
yarim kek
200 ml krema (schlagsahne)
100 gram bitter cikolata
suslemek icin:
hindistan cevizi rendesi, dovulmus findik, cikolata parcalari
Hazirlanisi:
Krema kucuk bir tencerede kisik ateste isitilir ve icine erimesi icin cikolata konulur.
Kek mutfak robotunda ufalanir.
Kek ve cikolatali krema karisimi karistirilir. Kucuk toplar hazirlayip bunlari hindistan cevizi rendesi, dovulmus findik, veya cikolata parcalarina bulanir.
--------------------------------------------------------------
CHOCOLADE BALLETJES
Ingredienten:
een halve cake
200 ml slagroom
100g gram puur chocolade
Voor de garnering:
geraspte cocosnoot, verkruimelde nootjes, hagelslag
Bereiding:
Doe de slagroom en de chocolade in een kleine pan en laat de chocolade smelten.
Verkruimel de cake in de blender en doe de slagroom chocolade mengsel erbij.
Maak kleine balletjes en rol deze door de geraspte cocos, verkruimelde nootjes of hagelslag.

Monday, December 22, 2008

ETIMEKLI TATLI
Herkese guzel bir sutlu tatliyla merhaba diyorum. Uzun yillar once bir arkadasimdan aldigim bir tarif. Yapimi kolay oldugu kadar lezzetli bir tatli. Denemenizi siddetle tavsiye ediyorum. Ben tarcini cok sevdigim icin ve bu tatliyada cok yakistigi icin ekledim. Original tarifte yoktur. Ilk bakista liste uzun gibi gorunsede yapimi cok basittir. Bu malzemelerle buyuk bir tepsi tatli cikiyor. Ben bazen bu malzemelerin yarisini kullanip kucuk bir tepsi yapiyorum. Gecelim malzeme listesine...
Malzemeler:
1 paket etimek
Serbeti icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
1 dilim limon
Sutlu karisim icin:
1 litre sut
1 su bardagi seker
1 su bardagi un
125 gram margarin
1 paket vanilya
Cikolatali kat icin:
8 yemek kasigi seker
4 yemek kasigi kakao
2 yemek kasigi un
1,5 su bardagi su
Hazirlanisi:
Ilk once serbeti hazirlayalim. Bir tencereye su, seker ve limonu koyup kaynamaya birakin. Bu arada etimekleri bir borcama dizip uzerine hazirladiginiz serbeti dokun. Dilerseniz etimeklerin uzerine tarcin serpebilirsiniz.
Sutlu karisimi hazirlayin. Bunun icin gerekli malzemeleri bir tencereye alip surekli karistirarak kaynatin. Kaynar kaynamaz ocaktan alip etimeklerin uzerine dokup duzeltin.
Cikolatali karisimi hazirlayin. Gereken malzemeleri bir tencereye alip surekli karistirarak kaynatin. Ve kaynar kaynamaz ocaktan alip sutlu karisimin uzerine dokup duzeltin. Bir kac saat buzdolabinda soguduktan sonra servise hazirdir.
------------------------------------------------------
Dessert met geroosterd brood
Ingredienten:
1 pakje geroosterd brood
2 glazen suiker
2 glazen water
1 schijfje citroen
Voor het witte gedeelte:
1 liter melk
1 pakje vanille suiker
1 glaz suiker
1 glaz bloem
125 gram margarine
Voor de chocolade laag:
8 eetlepels suiker
4 eetlepels kakao
2 eetlepels bloem
1,5 glas water
Bereiding:
Maak de karamel klaar:Doe de 2 glazen suiker, 2 glazen water en een schijfje citroen in een kleine pan en laat een paar minuten koken. Leg ondertussen de geroosterde broodjes op een glazen schaal naast elkaar zodat de schaal helemaal vol is met een laag. Gooi de karamel over de broodjes. Je kunt ook wat kaneel over de broodjes doen.
Maak de witte laag. Doe alle ingredienten die nodig zijn voor de witte laag in een pan en blijf roeren totdat het kookt. Haal de pan van het vuur zodra het kookt en gooi deze over de broodjes.
Maak de chocolade laag. Doe alle ingredienten die nodig zijn voor de chocolade laag in een kleine pan en blijf roeren totdat het kookt. Haal de pan van het vuur en doe deze over de witte laag. Laat een paar uur in de koelkast staan en het dessert is klaar voor het serveren.

Saturday, December 20, 2008

Pacanga Boregi
Hem kolay hem leziz bir borek cesididir Pacanga Boregi. Pastirmanin ve kasar peynirinin muthis uyumu. Disi ise citir citir. Iste malzemeler...
Malzemeler:
2 adet yufka
150 gram pastirma
1 buyuk domates
1 carliston biber
200 gram rende kasar peyniri
kizartmak icin aycicek yagi
Hazirlanisi:
Pastirmalari ince ince dograyip tavada az soteleyin. Soyup kup kup dogradiginiz domatesi ve biberi ekleyip yuksek ateste 1-2 dakika kavurun. Isterseniz ic malzemeyi cigden de yapabilirsiniz. Soguduktan sonra kasar rendesini ekleyin.
Yufkalari 8 esit parcaya kesin. Herbirine 2 kasik ic malzeme koyup kalin bir sigara boregi gibi sarin. Borekleri kizgin yagda altli ustlu kizartin. Ve citir borekler yenmeye hazirdir.

Friday, December 19, 2008

Mutfaginiza Limonlu Ferahlik ve Cikolatali Citirlar
Mutfaginiza feraklik vermek isterseniz iste size bir oneri. Cam bir vazoya su doldurun. Icine iki limon ve bir mum koyup sade ve ferahlatici bir dekor hazirlayabilirsiniz. Isterseniz yesil limon veya portakal da olabilir.

Cikolatali Citirlari ilk gordugumde goruntusu cok hosuma gitmisti. Ben bunlardan hemen yapmaliyim dedim ve ertesi gun malzemelerini alip hemen yaptim. Veee gercekten cok guzel oldular. Mutlaka tavsiye ediyorum. Hem yapimi basit hem cok lezzetli bir tad. Tarif icin www.eyas-cookies.blogspot.com arkadasima tesekkur ediyorum.
Malzemeler:
100 gram sutlu cikolata
150 gram bitter cikolata
25 gram tereyagi
100 gram cornflakes
25 gram kiyilmis badem
1 paket vanilya
Hazirlanisi:
Bir teflon tavada bademleri kisik ateste kavurun ve sogutun. Cikolatalari kirip benmari usulu eritin ve tereyagini katip karistirin. Bademi, vanilyayi ve cornflakesleri katip karistirin. Kagit kaliplarini muffin kaliplarina yerlertirin ve karisimdan 1,5 corba kasigi koyup buzdolalabinda 1-2 saat dondurun. Ve citirlar yenmeye hazirdir.
-----------------------------------------------------------
Decoratie met Citroen en Cornflakes met Chocolade
Voor de decoratie vul je een vaas met water en doe je er twee citroenen in met een drijfkaars.

Cornflakes met Chocolade
Ingredienten:
100 gram melkchocolade
150 gram pure chocolade
25 gram boter
100 gram cornflakes
25 gram amandelen
1 pakje vanillesuiker
Bereiding:
Doe de amandelen een paar minuten in een pan. Smelt de melkchocolade, pure chocolade en de boter samen op benmaire wijze. Doe de amandelen, cornflakes en de vanillesuiker erbij. Doe de papieren vormpjes in een muffinvorm. Vul de papieren vormpjes met 1,5 eetlepel van het mengsel en laat 1-2 uur in de koelkast hard worden.

Thursday, December 18, 2008

BROKOLI SALATASI / BROCCOLI SALADE


Yemyesil bir salatayla herkese merhaba. Malzemeler istege gore ayarlanabilir. Onemli olan brokolileri cok az hasalayip rengini ve vitaminini kaybetmemek.
Malzemeler:
250 gram brokoli
ice berg veya marul
domates
havuc
sogan
sos: zeytinyagi, sirke, limon
Hazirlanisi:
Brokolileri yikayip kucuk parcalara ayirin. Tencereye koyup yarim cay bardagi kadar su ve biraz tuz ile kapagi kapali olarak cok az haslayin. Diger malzemeleri dograyip sogumus brokolileri ekleyin. Uzerine sos doktukten sonra servise hazirdir.
---------------------------------------------------------
BROCCOLI SALADE
Ingredienten:
250 gram broccoli
ice bergsla
tomaten
wortel
ui
dressing:olijfolie, azijn, citroensap
Bereiding:
Was en verdeel de broccoli in roosjes. Kook deze in een heel klein beetje water met zout in een pan met deksel erop. Let op dat ze heel kort worden gekookt om de kleur en de vitaminen te behouden. Snij de andere ingredienten op een serveerschaal. Verdeel de broccoli roosjes erop. Serveer met de dressing.

Wednesday, December 17, 2008

Havuc Salatasi / Wortel Salade



Yine cok sevdigim bir salata ile karsinizdayim. Yumusacik havucun yogurt ve mayonez karisimi. Ben cevizide cok yakistirip ekledim. Et veya tavuk yemeklerinizin yanina mutlaka tavsiye edecegim bir salata.
Malzemeler:
3 buyuk havuc
zeytinyagi
tuz, seker
3 kasik yogurt
1 kasik mayonez
ceviz
Hazirlanisi:
Havuclari soyup rendeleyin. Bir tencereye alin ve uzerine biraz zeytinyagi, tuz ve seker serpin. Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin. Pisip soguyan havucun icine yogurt ve mayonezi ekleyip karistirin. Servis tabagina alip uzerine ceviz serpin.
-----------------------------------------------
Wortel Salade
Ingredienten:
3 grote wortels
olijolie
zout, suiker
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel mayonaise
walnoten
Bereiding:
Schil en rasp de wortels. Doe de geraspte wortels in een pan en voeg een eetlepel olijfolie, klein beetje zout en suiker toe. Sluit de deksel en laat op zacht vuur de wortels gaar worden. Neem de wortels op een serveerschaal en doe de yoghurt en de mayonaise erbij. Bestrooi wat walnoten er overheen.

Tuesday, December 16, 2008

Misirli Salata

En cok sevdigim seylerden biridir salata yapmak. Bugun sizlerle misirli bir salata paylasmak istiyorum.
Malzemeler:
ice berg
seri domates
sogan
havuc
misir
salatalik
Uzerine:zeytinyagi, kurutulmus maydanoz, limon suyu
----------------------------------------
Een salade met mais
Ingredienten:
icebergsla
cherry tomaten
ui
wortel
mais
komkommer
Dressing: olijfolie, gedroogde peterselie, citroensap

Monday, December 15, 2008

Cennet Hurmasi Tabagi



Herkesin guzel bir Kurban Bayrami gecirdigini umit ediyorum. Uzun bir aradan sonra yeniden birlikteyiz. Sizlere benim cok sevdigim cennet hurmali bir meyve tabagi hazirladim. Hem tad hem goruntusu ile harika bir tarif. Mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler:
2 adet cennet hurmasi
1 adet muz
ceviz
bal
Hazirlanisi:
Hurmalari soyup dograyin ve servis tabagina alin. Uzerine muzlari dilimleyin. Ceviz ve bal ile susleyin.
--------------------------------------------------
Kaki Fruit Schaal
Pel 2 stuks kaki fruit op een serveerschaal. Snij een banaan in dunne plakjes. Doe er wat honing en walnoten eroverheen.
Blog Widget by LinkWithin