Friday, March 28, 2008

Italian Biscotti
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 19
Uzun suredir denemek isteyipte bir turlu firsat bulamadigim bu meshur Italyan kurabiyeleri nihayet yaptim. Ve neden daha once yapmadim diye kendi kendime kizdim. Ben boyle lezzetli bir sey yemedim diyebilirim. O kadar hosumuza gitti ki anlatamam. Sevgili Yeliz www.yemekguncesi.blogcu.com Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 19 a ev sahibeligi yapiyor. Nazik daveti icin tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum. Bende Biscottiler ile bu etkinlige katilmak istiyorum.
Tarifini alip uzun zaman once tarif defterime yazmistim. Kendimcede bir seyler kattim tabiiki. Ben tarcin ve kuru meyveleri ozelliklede kuru incir ve kuru uzumu cok severim. Ve bunlarin bu tarife cok yakisacagini dusundum. Umdugum gibi de oldu. Cok lezzetli bir sey cikti ortaya. Sogumasini beklemeden mis gibi tereyag kokusuna dayanamayip sicak sicak goturdum bir kac tane.

Yapimi cok mesakatli gorunsede inanin buna degiyor. Biscotti Italyanca iki kere pismis anlamina geliyor. Once uzun serit halinde pisiriyoruz daha sonra dilimleyip tekrar kurumasi icin firinliyoruz. Bu kurutma islemi kurabiyelerin daha uzun sure dayanmasini sagliyor. Iste tarifi...


Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardagi seker
125 gram tereyagi
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
tarcin
1 su bardagi dolusu kadar tavla zari buyuklugunde dogranmis kuru kayisi, kuru incir, kuru uzum, ceviz
Hazirlanisi:
  • Ilk once yumurtalari kirip birinin beyazini uzerine surmek icin bir kenara ayiralim. Sekeri ilave edip beyazlayip kopurene kadar cirpalim. Oda sicakligindaki tereyagini ekleyip karistiralim.
  • Eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyip kasikla karistiralim. Tarcini, tuzu ve bir bardak dolusu kuru yemisi ekleyelim. Elimizle hamuru biraz yogurduktan sonra tezgaha alalim. Esit iki parcaya bolup yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirelim. 30 cm uzunlugunda ve 5 cm genisliginde rulo yapalim. Uzerini biraz elinizle bastirip ayirdiginiz yumurta beyazindan surup biraz toz seker serpistirelim. Onceden isitilmis firinda 180 derecede 25 dakika pisirin.
  • Firindan cikarip 20 dakika sogutuyoruz. Keskin bir bicakla 1 cm eninde kesip tel izgara uzerine diziyoruz. Firin isisini 150 dereceye dusurup 10 dakika daha firinliyoruz.
Afiyet Olsun
------------------------------------------------------
Italian Biscotti
Beroemde Italiaanse koekjes.
Ingredienten:
2 eieren
1 glas suiker
3 glazen bloem
125 gram boter
1 pakje bakpoeder
snufje zout
kaneel
1 glas vol in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, gedroogde rozijnen, walnoten
Bereiding:
  • Breek de eieren en neem een eiwit apart. Voeg de suiker bij de eieren en klop tot een witte massa. Voeg de boter toe.
  • Doe de gezeefde bloem en de bakpoeder erbij. Voeg de zout, kaneel en de gedroogde vruchten toe en kneed alles tot een deeg. Deel hem in twee stukken van 30 cm bij 5 cm en zet ze op een met bakpapier bekleedde ovenblad. Smeer de eiwit erover en bestrooi met wat suiker. Bak deze in de voorverwarmde oven op 180 graden in 25 minuten goudbruin.
  • Haal de ovenblad uit de oven en laat 20 minuten afkoelen. Snij met een scherp mes stukken van ongeveer 1 cm en plaats deze op een rooster. Plaats de rooster in de oven en bak nog een keer op 150 graden ongeveer 10 minuten.

Eet Smakelijk

Thursday, March 27, 2008

Brokoli Yemegi / Brokkolie als bijgerecht Yine hafif bir yemekle karsinizdayim. Diyete devam edenler icin guzel bir alternatif. Hem cok saglikli hem cok lezzetli bir yemek. Yaninda tavuk, balik veya et ile birlikte ideal bir ogun olusturuyor. Benim cok siklikla yaptigim bu yemegin tarifi soyle:
Malzemeler:
500 gram brokoli
1 sogan
1 havuc
1 patates
1 domates
zeytin yagi
tuz
Hazirlanisi:
  • Ilk once soganlari irice dograyip biraz zeytin yaginda kavurun.
  • Havuc ve patatesi soyup dograyin ve tencereye ilave edin. Brokoliyi yikayip iri parcalara bolun ve onuda tencereye ekleyin. Soyup dogradiginiz domateside ilave edin. Tuzunu ve yarim cay bardagi kadar su koyup kapagini kapatin.
  • Sebzeler biraz yumusayincaya kadar pisirin. Fazla pisirirseniz vitamin kaybi olur. Bunun icin biraz dise gelir olmasi lazim.

Afiyet Olsun

----------------------------------------------------

Brokkolie als bijgerecht

Lekker bij kip, vis of vlees.

Ingredienten:

500 gram brokkolie, 1 ui, 1 wortel, 1 aardappel, 1 tomaat, zout, olijf olie.

Bereiding:

  • Pel en snipper de ui en roerbak het kort in de pan met wat olijf olie.
  • Schil de wortel en de aardappel en snij ze in kleine stukjes en voeg bij de ui. Was en verdeel de brokkolie in roosjes en voeg deze ook bij de groenten. Was en schil de tomaat en hak deze in grote stukken en voeg bij de groenten. Doe er wat zout bij en een half kopje water. Laat alles zachtjes beet gaar worden.
  • Let op dat de groenten niet te gaar wordt, zodat de vitaminen niet verloren gaan.

Eet Smakelijk

Monday, March 24, 2008

Guz Salatasi / Herfst Salade Guzel bir hafta dilegiyle herkese merhaba. Bahara giriyoruz derken bu sabah kar yagarken uyandik. Araliklarla butun gun de yagmaya devam etti. Bu soguk gunlerde boyle bir salata iyi gider diye dusundum. Patates ve pirasa ile yumusacik bir salata oldu. Biz cok begendik. Tarif sevgili Oktay ustadan http://www.oktayustam.com/ .
Malzemeler:
1/2 kilo patates
1 pirasa
1 havuc
1 sogan
1 kase yogurt
2 kasik mayonez
sivi yagi
tuz, kara biber
pul biber
Hazirlanisi:
  • Ilk once patatesler soyulup 1 fincan su ile haslanir.
  • Diger tarafta sogan ve pirasa ince ince dogranip az yagda tavada sotelenir. Patatesler pisince ezilir ve pisen pirasaya eklenir. Tuz, kara biber ve pul biber eklenip karistirilir. Bir cember yardimiyla bir tabaga basilir. Uzerine yogurt ve mayonez karisimi dokulur.
  • Havuc rendelenerek tavada az yagda sotelenir. Pisince yogurdun uzerine gezdirilir.
Afiyet Olsun
--------------------------------------------------------
Herfst Salade
Een lekker zachte salade met prei en aardappels.
Ingredienten:
1/2 kilo aardappels
1 ui
1 prei
1 wortel
1 beker yoghurt
2 eetlepels mayonaise
olie
zout en peper, rode peper
Bereiding:
  • Schil de aardappelen en kook ze in klein beetje water gaar.
  • Snij de ui en de prei in ringen en roerbak deze in olie. Prak de gekookte aardappelen en doe deze bij de prei. Strooi er wat zout en peper en rode peper over heen en roer alles door elkaar. Druk dit mengsel op een serveerbord m.b.v. een taartring. Meng de yoghurt met de mayonaise en schenk dit over de aardappelmengsel.
  • Rasp de wortel en roerbak dit met een beetje olie in een pan. Verdeel dit over de yoghurtmengsel.

Eet Smakelijk

Friday, March 21, 2008

Peynirli Salatalar / Salades met Kaas ve
Diyet Etkinligi
Benim ara ogunler icin hazirladigim salatalardan biridir Peynirli salata. Hem hafif hem besleyicidir. Yaninda bir dilim kepek ekmegi ile guzel bir ogun olusuyor. Diyet yapan arkadaslara tavsiye ederim. Biraz da onlari dusunmek lazim diye dusunuyorum. Kilo verdikten sonra biraz daha kalorili yiyeceklere donecegiz elbette.
Sevgili arkadaslarim Yaren, Ayse, Dilek ve Aynur bir Diyet Etkinligi hazirliyorlar. Bu salatalari bu etkinlik icin de yayinliyorum. Tarife gerek olmadigi icin sadece malzeme listesini veriyorum. Ac kalmadan boyle kalorisi dusuk tabaklar hazirlayip yiyerek kilo vermek lazim. Allahtan herkese kolayliklar dilerim.
Malzemeler:
arzu ettiginiz yesillikler:
ice berg, marul, roka, semiz otu,
herhangi bir peynir cesidi:
beyaz peynir, kasar peyniri, tulum peyniri
yesil sogan
zeytin
uzerine az sizma zeytin yagi, kekik
Afiyet Olsun
------------------------------------------------------
Salades met Kaas
Kaloriarme salades met kaas.
Ingredienten:
icebergsla, feldsla
feta kaas, oude kaas
verse ui
olijven
olijfolie
oregano

Tuesday, March 18, 2008

Gullac Simdiye kadar gullaci televizyonda yemek programlarinda gorurdum. Buralarda malum gullac yapragini bulamadigimiz icin hic yapma veya tadma firsatim olmamisti. Cok da merak ediyordum tadini cunku sutlu tatliyi severim. Esim gecenlerde bir marketten gullac yapragi almis eve geldi. Cok sasirdim ayrica cok da sevindim. Hemen tarif aramaya koyuldum ve biraz arastirdiktan sonra kendime uygun bir tarif ayarladim. Yapimi cok basit ve bir o kadar da lezzetliydi. Biz cok begendik. Eger denemeyenler varsa mutlaka tavsiye ederim. Iste tarifi...
Malzemeler:
7 gullac yapragi
1 litre sut
1 su bardagi seker
1 paket vanilya
arzuya gore uzerini suslemek icin: gulsuyu, ceviz, badem, findik, nar taneleri
Hazirlanisi:
  • Bir tencerede sut ve sekeri kaynatip altini kapatin. Vanilyayi ekleyin ve ilimaya birakin.
  • Bir Gullac yapragi alip kirarak servis tabagina veya borcama yerlestirin. Uzerine bir kepce sutlu karisimdan dokun. Uzerine arzu ettiginiz kadar dovulmus ceviz, badem ya da findik serpin.
  • Tekrar bir Gullac yapragi alip ayni islemi yapin. Butun yapraklar bitene kadar devam edin. Sutlu karisimdan kalirsa tamamini uzerine dokun. Yapraklar sutu emecektir.
  • En uzerine yine dovulmus ceviz, badem ya da findik ve nar taneleri ile susleyin.
Afiyet Olsun
-------------------------------------------------
Gullac
Een Turks traditioneel dessert.
Ingredienten:
7 blaadjes Gullac
1 liter melk
1 glas suiker
1 pakje vanille suiker
Voor de garnering: walnoten, amandelen, granaatappel pitjes
Bereiding:
  • Doe de melk in een pan met de suiker en laat het koken. Haal de pan van het vuur en doe de vanille suiker erbij. Laat het zo een beetje afkoelen.
  • Neem een Blaadje Gullac en leg deze op de serveer schaal. Je mag het breken. Doe een schepje van de gekookte melk erover heen. Strooi een klein beetje van de walnoten of amandelen erover heen.
  • Neem nog een blaadje Gullac en doe het zelfde totdat alle blaadjes op zijn. Als je wat melk over hebt doe je dat ook over de blaadjes.
  • De bovenkant kan je garneren met walnoten, amandelen en granaatappel pitjes.

Eet Smakelijk

Sunday, March 16, 2008

Brokoli Corbasi ve Ye#32 / Brokkolie SoepDolabimdan hic eksik etmedigim sebzelerden biridir brokoli. Hem cok saglikli hem cok lezzetlidir. Sevgili Lama´nin http://www.lamamutfakta.blogspot.com/ ev sahibeligini yaptigi Ye # 32 Corbalar etkinligi icin hazirladim bu corbayi. Cok gidali oldugu icin cocuklarada surekli yapiyorum. Iste tarifi...
Malzemeler:
1 sogan
1 havuc
1 patates
250 gram brokoli
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi un
1 yumurta
sivi yagi
et suyu
tuz
karabiber
nane
pul biber
Hazirlanisi:
  • Ilk once tencereye biraz sivi yag koyup kucuk kucuk dogradiniz sogani kavurun.
  • Soyup kup kup dogradiginiz havuc ve patatesi ekleyin. Brokoliyi kucuk parcalara ayirip ekleyin. Sebzeleri gececek kadar et suyunu koyup kaynamaya birakin.
  • Sebzeler pisince bir kapta sutu, unu ve yumurtayi iyice cirpin. Corbanin suyundan bir kepce kadar ilave edin (kesilmesini onlemek icin). Bu karisimi tencereye dokup tekrar kaynamaya birakin. Baharatlari ekleyip tencerenin altini kapatin. Blenderdan gecirdikten sonra servise hazirdir.
Afiyet Olsun
-----------------------------------------------------
Brokkolie Soep
Een gezonde en lekkere soep.
Ingredienten:
1 ui
1 wortel
1 aardappel
250 gram brokolie
bouillon van ongeveer 1 liter
1 glas melk
1 eetlepel bloem
1 ei
zout en peper
rode peper
gedroogde munt
Bereiding:
  • Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de fijngesnipperde ui.
  • Snij de wortel en de aardappel in kleine stukjes en voeg bij de ui. Verdeel de brokolie in kleine roosjes en doe deze ook in de pan. Voeg de bouillon toe tot de groenten en laat het gaar koken.
  • Als de groenten gaar zijn doe je in een kom de melk, bloem en de ui en roer alles goed door elkaar. Doe een paar lepels kookvocht van de groenten erbij en doe dit mengsel bij de groenten. Laat het nog een paar minuten door koken. Nadat je de kruiden er bij hebt gedaan kan je de pan van het vuur halen. Haal de blender er door heen en de soep is klaar voor het serveren.

Eet Smakelijk

Wednesday, March 12, 2008

Tavuk ve Cevizli Borek / Broodje met Kip en walnoten
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 18
Etkinlikler birbiri ardina surup gidiyor ve bizler de bu sayede guzel tarifler ogreniyoruz. Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 18 e ev sahibeligi yapan arkadasimiz Aysegul http://www.kadininmutfagi.blogcu.com/ beni de dusunup davet etmis. Bende nacizane Tavuklu Boregimle bu etkinlige katilmak istiyorum ve sevgili Aysegule tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum.
Buzdolabinda duran yufkalari nasil degerlendiririm diye dusunurken tavuklu borek geldi aklima. Malum buralarda taze yufka bulamadigimiz icin ben de Turkiyeden getirtiyorum. O yuzden benim icin cok kiymetlidir. Tavugun da her turlusunu sevdigimiz icin neden olmasinki dedim. Oyle kendi kafama gore takildim biraz ve boyle bir borek cikti ortaya. Biz cok begendik. Disi citir citir, ici ise yumusacik...iste tarifi:

Malzemeler:
4 yufka
Ici icin:
1/2 tavuk (2 tavuk but veya gogus eti olabilir)
2 sogan
1/2 su bardagi kadar kiyilmis ceviz
tuz, karabiber
sivi yag
Sosu icin:
2 yumurta
1 su bardagi sut
1 su bardagi tavuk suyu
1/2 su bardagi sivi yag
uzerine susam

Hazirlanisi:
  • Ilk once tavugu tuzlu suda haslayin. Pistikten sonra kucuk kucuk parcalara ayirip bir kenara alin.
  • Soganlari kucuk kucuk dograyip, tavaya biraz sivi yag ekleyip kavurun. Pisen soganlari ve irice kiydiginiz cevizleri haslanmis tavuk etlerine ekleyin. Biraz tuz ve karabiber ile tadlandirin.
  • Sosu hazirlayalim. Sos malzemelerini bir kabin icinde iyice cirpin.
  • Bir firin tepsisine yagli kagit serin ve bir yufkayi kenarlardan biraz sarkacak sekilde yerlestirin. Uzerine 1 kepce kadar sos dokun ve onun uzerine tavuklu karisimdan serpin. Bu islemi butun yufkalar, sos ve ic malzeme bitene kadar devam edin. En ustune yufkayi koyup bolca sos dokun ve uzerine susam serpin. Ben boyle bir saat kadar beklettim.
  • Onceden isitilmis firinda 180 derecede uzeri kizarincaya kadar 45 dakika pisirin.
---------------------------------------------------------------
Broodje met Kip en Walnoten
Ingredienten:
4 yufka
Voor de vulling:
halve kip
2 uien
1/2 glas grof gemalen walnoten
zout en peper
olie
Voor de saus:
2 eieren
1 glas melk
1 glas bouillon
1/2 glas zonnebloemolie
sesam
Bereiding:
  • Kook de kip in een pan met een liter water en wat zout gaar. Hak daarna het vlees in kleine stukken.
  • Snipper de ui fijn en roerbak deze in een koekepan met wat olie. Voeg deze bij de kip. Doe de walnoten erbij. Strooi er wat zout en peper op.
  • Maak de saus klaar. Roer alle ingredienten van de saus in een kom.
  • Neem een ovenschaal en doe hierin bakpapier. Doe een yufka in de schaal en schep een half glas saus er overheen. Strooi er wat van de kipmengsel er overheen. Ga zo door totdat alle ingredienten op zijn. Bestrooi met sesam. Ik heb hem zo een uur laten staan.
  • Doe de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celcius en bak hem in ongeveer 45 minuten goudbruin. Eet smakelijk.

Sunday, March 9, 2008

Metin 8 Yasinda / Metin 8 Jaar Oglum Metin´in 1 Mart´ta dogum gunu vardi ve 8. yasina girdi. Her yil aile ici buyuk bir dogum gunu kutlamasi olurdu. Ama bu yil arkadaslariyla birlikte kutlamak istedi. Biz de o gun kendi aramizda kucuk bir pasta yapip mumunu ufledik. Kendi istegi uzerine hali saha seklinde bir pasta hazirladik birlikte (onceden verdigim Ispanakli Pasta tarifinden). Ben internette bakinirken cesit cesit rengarenk futbolla ilgili seker hamurlu pastalari gordu. Anne bende bu pastadan istiyorum dedi. Ben yapamamki bunlardan annecigim dedim. Haziri da yokki buralarda. Sonunda bu hali saha pastaya zorlukla ikna ettim cunku elimden bu kadari geliyor ancak. En kisa zamanda tum arkadaslariyla birlikte dogum gununu disarda kutlayacagimiza soz verdim. Metin´in okuldaki ogretmenlerine goturup ikram ettigi islak kek.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardagi seker
1,5 su bardagi sut
1,5 su bardagi sivi yag
2 yemek kasigi kakao
Bu malzemeleri bir karistirma kabinda iyice cirpiyoruz. Bu karisimdan i su bardagi dolusu ayirip bir kenara aliyoruz.
Kek karisimina 2 su bardagi un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya´yi eleyerek ekleyin. Bir kek kalibina yagli kagit yerlestirin ve kek karisimini dokup uzerini duzeltin. Onceden isitilmis firinda 170 derecede 45 dakika kadar pisirin. Pisen keki firindan cikarip uzerine 1 bardak ayirdiginiz karisimi dokun. Sogunca servis yapabilirsiniz.
Ve sinif arkadaslari icin birlikte hazirladigimiz peynirli cubuklar.
Malzemeler:
kasar peyniri
ananas
kornison tursu
salatalik
Butun malzemeleri kucuk kucuk dograyip sirasiyla uzun kurdanlara dizdik.

Metincigim saglikli ve basarilarla dolu bir hayat diliyorum. Iyiki dogdun...
Allah bize senin yoklugunu gostermesin.

Sunday, March 2, 2008

Bienenstich - Ari Sokmasi
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 16
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 16 nin ev sahibesi sevgili http://www.papatya68.blogcu.com/ . Bu tarifi bu etkinlik icin hazirladim. Arkadasimiza kolayliklar diliyorum.

Bu pastayi ilk defa bir Alman pastanesinde gordum ve goruntusu cok hosuma gitti. Bir defa denemek icin aldim ve tadinida cok begendim. Bu pastadan mutlaka kendim de yapmam lazim diye tarif aramaya koyuldum. Ve biraz arastirdiktan sonra kendime gore bir tarif buldum. Iste o cok sevdigim pastanin tarifi. Uzeri citir citir badem, keki yumusacik ve ortasinda mis gibi krema var...

Malzemeler:
Kek icin:
4 yumurta
200 gram seker
200 gram un
1/2 paket kabartma tozu
Krema ici:
400 ml sut
1 yumurta
2 yemek kasigi seker
3 yemek kasigi un
1 paket vanilya
200 ml krem santi (schlagsahne)
Uzeri icin:
100 gram file badem
50 gram tereyagi
1 yemek kasigi toz seker


Hazirlanisi:
  • Ilk once keki hazirlayalim. Yumurta beyazlarini kopurene kadar cirpin. Yumurta sarilarini seker ile rengi acilana kadar cirpin. Kopurttugunuz yumurta beyazlarini yavas yavas ilave edin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  • Kek kalibina yagli kagit serin. Kek karisimini icine dokup uzerini duzeltin. Tereyagini eritin ve icine badem ve sekeri ekleyin. Kek karisiminin uzerine serpin. Onceden isitilmis firinda 170 derecede 30 dakika kadar pisirin.
  • Bu arada kremayi hazirlayalim. Tencereye sutu, sekeri, unu ve yumurtayi koyup cirpma teli ile karistirin. Tencerenin altini yakip kaynayana dek karistirin. Kaynayinca altini kapatip vanilyayi ekleyin ve sogumaya birakin. Krem santiyi kopurtup kremaya ekleyin.
  • Pisen keki ortadan ikiye kesin. Arasina kremayi dokup duzeltin ve uzerine ust kati kapatin. Bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
------------------------------------------------------------
Bienenstich
Een heerlijke taart met knapperige amandelen, zachte cake en een romige vulling.
Ingredienten:
Voor de cake:
4 eieren
200 gram suiker
200 gram bloem
1/2 pakje bakpoeder
Voor de vulling:
400 ml melk
2 eetlepels suiker
3 eetlepels bloem
1 ei
1 pakje vanille suiker
200 ml slagroom
Voor de bovenkant:
100 gram amandelschijfjes
50 gram roomboter
1 eetlepel suiker
Bereiding:
  • Maak eerst de cake klaar . Klop de eiwitten stijf. Klop de eierdooiers met de suiker en voeg voorzichtig de eiwitten erbij. Zeef de bloem en bakpoeder erin en roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Doe bakpapier in de cakvorm en doe het beslag er in. Smelt de boter en doe de amandelen en de suiker erin. Verdeel dit over het cakebeslag. Bak dit in een voorverwarmde oven op 170 graden Celcius ongeveer 30 minuten goudbruin.
  • Maak de vulling klaar. Doe de melk, suiker, bloem en de ei in een pan. Blijf roeren tot dat het kookt. Doe de vanille suiker erbij en laat hem afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg dit erbij.
  • Snij de cake doormidden. Doe de vulling op de onderste helft en plaats de bovenkant op de vulling. Laat hem een paar uur afkoelen in de koelkast voor het serveren.

Eet smakelijk

Blog Widget by LinkWithin