Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 19
Uzun suredir denemek isteyipte bir turlu firsat bulamadigim bu meshur Italyan kurabiyeleri nihayet yaptim. Ve neden daha once yapmadim diye kendi kendime kizdim. Ben boyle lezzetli bir sey yemedim diyebilirim. O kadar hosumuza gitti ki anlatamam. Sevgili Yeliz www.yemekguncesi.blogcu.com Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 19 a ev sahibeligi yapiyor. Nazik daveti icin tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum. Bende Biscottiler ile bu etkinlige katilmak istiyorum.
Tarifini alip uzun zaman once tarif defterime yazmistim. Kendimcede bir seyler kattim tabiiki. Ben tarcin ve kuru meyveleri ozelliklede kuru incir ve kuru uzumu cok severim. Ve bunlarin bu tarife cok yakisacagini dusundum. Umdugum gibi de oldu. Cok lezzetli bir sey cikti ortaya. Sogumasini beklemeden mis gibi tereyag kokusuna dayanamayip sicak sicak goturdum bir kac tane.
Yapimi cok mesakatli gorunsede inanin buna degiyor. Biscotti Italyanca iki kere pismis anlamina geliyor. Once uzun serit halinde pisiriyoruz daha sonra dilimleyip tekrar kurumasi icin firinliyoruz. Bu kurutma islemi kurabiyelerin daha uzun sure dayanmasini sagliyor. Iste tarifi...
2 yumurta
1 su bardagi seker
125 gram tereyagi
3 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
tarcin
1 su bardagi dolusu kadar tavla zari buyuklugunde dogranmis kuru kayisi, kuru incir, kuru uzum, ceviz
Hazirlanisi:
- Ilk once yumurtalari kirip birinin beyazini uzerine surmek icin bir kenara ayiralim. Sekeri ilave edip beyazlayip kopurene kadar cirpalim. Oda sicakligindaki tereyagini ekleyip karistiralim.
- Eleyerek un ve kabartma tozunu ekleyip kasikla karistiralim. Tarcini, tuzu ve bir bardak dolusu kuru yemisi ekleyelim. Elimizle hamuru biraz yogurduktan sonra tezgaha alalim. Esit iki parcaya bolup yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirelim. 30 cm uzunlugunda ve 5 cm genisliginde rulo yapalim. Uzerini biraz elinizle bastirip ayirdiginiz yumurta beyazindan surup biraz toz seker serpistirelim. Onceden isitilmis firinda 180 derecede 25 dakika pisirin.
- Firindan cikarip 20 dakika sogutuyoruz. Keskin bir bicakla 1 cm eninde kesip tel izgara uzerine diziyoruz. Firin isisini 150 dereceye dusurup 10 dakika daha firinliyoruz.
Afiyet Olsun
------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
Italian Biscotti
Beroemde Italiaanse koekjes.
Ingredienten:
2 eieren
1 glas suiker
3 glazen bloem
125 gram boter
1 pakje bakpoeder
snufje zout
kaneel
1 glas vol in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, gedroogde rozijnen, walnoten
Bereiding:
Bereiding:
- Breek de eieren en neem een eiwit apart. Voeg de suiker bij de eieren en klop tot een witte massa. Voeg de boter toe.
- Doe de gezeefde bloem en de bakpoeder erbij. Voeg de zout, kaneel en de gedroogde vruchten toe en kneed alles tot een deeg. Deel hem in twee stukken van 30 cm bij 5 cm en zet ze op een met bakpapier bekleedde ovenblad. Smeer de eiwit erover en bestrooi met wat suiker. Bak deze in de voorverwarmde oven op 180 graden in 25 minuten goudbruin.
- Haal de ovenblad uit de oven en laat 20 minuten afkoelen. Snij met een scherp mes stukken van ongeveer 1 cm en plaats deze op een rooster. Plaats de rooster in de oven en bak nog een keer op 150 graden ongeveer 10 minuten.
Eet Smakelijk