Thursday, February 28, 2008

Efe´nin Dogum gunu / Verjaardag van EfeCanim arkadasim ve adasim http://www.ilkerinmutfagi.blogspot.com/ un sahibesi Ilker´in oglu Efe nin bugun 28 Subat dogum gunu. Efe cigim dogum gunun kutlu olsun. 4. yasini en icten dileklerimle kutlarim. Ailenle birlikte saglikli nice mutlu yillar diliyorum. Biz senin dogum gununu burada kutluyoruz. Yarin da Metin´nin dogum gunu.

Dogdugun gun bulutlari yirtarak bir gunes gibi etrafina isik sacarak girdin hayata.
Hep sevgiyle yasa. Nice yaslara...
--------------------------------------------------------------
De zoon van mijn vriendin Ilker http://www.ilkerinmutfagi.blogspot.com/ is vandaag jarig. Efe gefeliciteerd met je 4. verjaardag.


Saturday, February 23, 2008

Orijinal Tiramisu / Originele Tiramisu
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 15

Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 15 in ev sahibesi Gul http://www.dogada.blogspot.com/. Ben de bu tarifimle katilmak istedim. Katilan arkadaslara ve sevgili Gule kolay gelsin.

Iste benim en sevdigim pasta tarifi. Yapimi oldukca basit ve tadida o kadar guzel ve hafif ki anlatamam tadmak lazim. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Malum ben sekeri cok az kullaniyorum ama siz arzu ederseniz miktari artirabilirsiniz. Bir ara dolabimdan hic eksik etmiyordum bu pastayi. Biter bitmez tekrar yapiyordum. Iste size o cok sevdigim tarif...

Malzemeler:
Kedidili biskuvi
Krema icin:
500 ml sut
1 yumurta
3 yemek kasigi seker
2 yemek kasigi un
1 paket vanilya
500 gram labne peyniri
Kahveli su icin:
1 fincan sicak su
1 yemek kasigi nescafe


Uzerine serpmek icin kakao

Hazirlanisi:

  • Ilk once kremayi hazirlayalim. Tencereye sutu, yumurtayi, sekeri ve unu koyup cirpma teli ile karistirin. Ocagi yakin ve hic durmadan bir tasim kaynayana kadar karistirin. Krema kaynayinca hemem altini kapatip vanilyayi ekleyin ve sogumaya birakin. Labne peynirini de ekleyip iyice karistirin.
  • Kahveli suyu hazirlayalim. Bir fincan sicak suyun icine nescafeyi koyup karistirin ve yayvan bir tabaga dokun.
  • Kedidili biskuvileri her iki tarafinida kahveli suya batirip 25 / 30 cm capinda bir tepsiye dizin. Uzerine Kremanin yarisini dokup duzeltin. Kremanin uzerine tekrar bir kat kedidili biskuvileri kahveli suya batirip dizin. Ve uzerine kalan kremayi dokup uzerini duzeltin. Soguduktan sonra buzdolabina kaldirin ve bir gece bekletin. Eger hemen yemeye kalkarsaniz kremasi akar ve duzgun kesilmez. Kedidili biskuvilerde daha yumusamamis olur.
  • Ertesi gun uzerine bol kakao serpip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

---------------------------------------------------------
Originele Tiramisu

Dit is mijn favoriete taart. Het is heel makkelijk om te maken en heel erg lekker.

Ingredienten:

Een pakje lange vingers, een beker koffie, cakao

Voor de Mascarpone mengsel:

500 ml melk, 1 ei, 3 eetlepels suiker, 2 eetlepels bloem, 1 pakje vanille suiker, 500 gram Mascarpone

Bereiding:

  • Maak eerst de Mascarpone mengsel klaar. Doe de melk, ei, suiker en bloem in een pan. Roer goed door en zet de vuur op de hoogste stand. Blijf goed roeren totdat het kookt. Haal de pan van het vuur en doe de vanille erbij. Laat even afkoelen en doe de Mascarpone bij de mensel. Roer alles goed door.
  • Maak een beker koffie klaar en doe dit op een plat bord.
  • Neem de lange vingers en doop dit heel even in de koffie. Leg ze op een schaal van 25 / 30 cm naast elkaar. Doe de helft van de Mascarpone mengsel over de lange vingers en strijk hem glad. Schik nog een laag in koffie gedoopte lange vingers over de mengsel. Doe de overgebleven mengsel eroverheen. Laat hem zo afkoelen en laat de schaal een nacht in de koelkast staan.
  • De volgende dag doe je voor het serveren cacao eroverheen.
Eet Smakelijk

Friday, February 22, 2008

Patatesli Tavuk Kofte / Aardappels met Kipfiletballetjes
Merhaba Arkadaslar yine bir pasta gibi bir yemekle karsinizdayim. Ben hazirladigim yemekleri boyle pasta gibi sunmayi cok seviyorum. Hepsini ayri ayri hazirlayip ust uste dizdim. Ilk gorunuste malzemelerden dolayi mesakatli gorunebilir ama cok basit bir yemektir. Iste tarifi:

Malzemeler:
Tavuk koftesi icin:
500 gram tavuk gogsu veya but eti
1 sogan
1 dis sarimsak
sivi yag
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek ici
tuz
karabiber
kori tozu
Patatesler icin:
1 kilo kadar patates
sivi yag
tuz
pul biber
kekik
Pilav icin:
1 su bardagi pirinc
tuz
sivi yag
etsuyu
Garnitur icin:
2 havuc
1 kutu konserve bezelye
1 sogan
sivi yagi
Hazirlanisi:
  • Ilk once kofteleri hazirlayalim. Tavuk etini robotta cekip kiyma haline getirin ve karistirma kabina alin. Sogan ve sarimsagida robotta cekip tavuk kiymaya ekleyin. Baharat, bayat ekmekleri ve biraz sivi yagi ekleyip yogurun. Sonra kofte sekli verip firin tepsisine dizin.
  • Patatesleri soyup kalin dilimler halinde dograyin. Baharat ve biraz sivi yagini ekleyip harmanlayin. Koftelerin yanina dizin. Onceden isitilmis firinda 200 derecede kizartin.
  • Pilavi hazirlayalim. Pirincleri ilik suda yarim saat kadar islatin. Tavaya biraz sivi yag koyun (isterseniz biraz tel sehriye de kullanabilirsiniz). Yikayip suzdurdugunuz pirincleri tavaya alin ve bir kac dakika kavurun. Tuzunu ekleyin.Uzeri bir parmak asacak kadar su veya etsuyu koyun ve kaynayinca kisik ayarda pilavi pisirin.
  • Garnituru hazirlayin. Kucuk bir tencereye biraz sivi yagi koyup ince dogradiginiz sogani kavurun. Soyup, tavla zari buyuklugunde dogradiginiz havuclari ekleyip yumusayincaya kadar pisirin. Bezelyeleri de ekleyip ocagin altini kapatin.
  • Hepsi hazir olunca servis tabagina ilk once pilavi alin. Uzerine garnituru dokup tavuk ve patatesleri uzerine dizin.
Afiyet Olsun
-----------------------------------------------------
Aardappels met Kipfiletballetjes
Ingredienten:
Voor de Kipfiletballetjes:
500 gram kipfilet of vlees van kippenbouten
1 ui
1 teentje knoflook
1 ei
2 sneetjes oud brood
beetje olie
zout en peper
kerrie poeder
Voor de aardappels:
1 kilo aardappels
olie
zout
paprika poeder
oregano
Voor de rijst:
1 glas rijst
zout
olie
bouillon
Garnituur:
2 wortels
1 blikje doperwten
1 ui
olie
Bereiding:
  • Maak eerst de kipfiletballetjes klaar. Hak de kipfilet fijn in een keukenmachine en doe dit in een mengkom. Hak ook de ui en de knoflook fijn. Doe de kruiden, oud brood en een beetje olie erbij en kneed alles tot een gladde massa. Maak hier kleine balletjes van en leg ze op een ovenschaal.
  • Schil de aardappelen en snij deze in grote stukken. Doe de kruiden en wat olie erbij en meng alles door elkaar. Leg de aardappelen bij de balletjes. Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden Celcius en laat het gaar worden.
  • Maak ondertussen de rijst klaar. Laat de rijst een half uur in een kom met lauw warm water staan. Doe wat olie in de pan en voeg hierin de gewassen en gezeefde rijst bij. Roer dit een paar minuten op laag vuur. Strooi wat zout erover. Doe er water of bouillon bij tot een centimeter boven de rijst. Laat het op laag vuur gaar worden.
  • Garnituur: Doe in een kleine pan wat olie en roerbak hierin de fijngesnipperde ui. Schil de wortels en snij deze in hele kleine stukjes en voeg bij de ui. Als de wortels gaar zijn doe je de doperwten erbij.
  • Als alles klaar is doe je eerst de rijst op de serveerschaal. Daar bovenop doe je de garnituur en daaromheen leg je de aardappels met de kipfiletballetjes.
Eet Smakelijk

Thursday, February 21, 2008

Operasyon tamamdir ve Metin den Sucuklu Yumurta Bir sure once oglum Metinin sunnet olacagini bildirmistim ve nihayet operasyon tamamlandi. O nu bu sunnet isine nasil mi ikna etmistim? Bak dedim eger sunnet olursan butun arkadaslarin gelecek, sana hediyeler alacagiz, o gun doner de aliriz cola da icersin. Oylelikle tamam dedi. Oglum biraz bogazina duskundurde. Hastahaneye giderken ben Metinden daha fazla heyecanliydim. Cok korkacagini dusunurken hepimizden cesaretliydi Maasallah. Operasyon o uyutularak yapildi ve cok guzel gecti. Bir hafta boyunca Metinin kutusuydu, kremiydi, papatya banyosuydu, pansumaniydi derken gelip gecti. Allaha sukur simdi iyilesti ve okula basladi. Bugun okuldan gelir gelmez mutfaga girdi. Ben artik adam oldum sucuklu yumurtami kendim yaparim diye sivadi kollari. Kahvalti turu birseyler atistirmayida pek sever. Eger sucuklu yumurtanin nasil yapildigini bilmeyenler varsa iste Metinden tarifi.

Malzemeler:
5 dilim sucuk
1 yumurta
sivi yag

Hazirlanisi:
  • Ilk once sucuklari ince dilimler halinde dograyin ve tavaya koyun.
  • Tavaya biraz sivi yag dokun ve sucuklari kizartin.
  • Uzerine yumurtayi kirin ve fazla karistirmadan pisirin.
Afiyet Olsun.

Thursday, February 14, 2008

Sevgililer Gunu / Valentijnsdag Sevgililer Gununuz Kutlu Olsun.

Ik wens iedereen een fijne Valentijnsdag.

Tuesday, February 5, 2008

Acmalar / Gevulde Broodjes


















Buyuk oglum Metin´in yavas yavas sunnet hazirliklarina basladik. Allah kismet ederse persembe gunu sunnet olacak. Ben ondan daha cok heyecanliyim. Bugun odasini susledim, kapisina sari kirmizi bir kapi susu yaptim, malum Galatasarayliyiz.

Metin´ in cok sevdigi acmalarin tarifini vermek istiyorum. Her seferinde ´Maasallah Maasallah guzel kabarmis´ demesi cok hosuma gidiyor. Artik bu gunlerde onun sevdigi seyleri yapacagiz. Ben bu yasima kadar hic hamur yogurmamistim. Taa ki bu blogu acana kadar. Ama bana oyle geliyorki bu acma isini yavas yavas cozuyorum galiba. Bu kendi kafama gore ayarladigim bir tarif. Firinda mayalandirmakta kendi nacizane yontemim. Fazla yag olmamasinada ozen gosteriyorum.

Malzemeler:
500 ml sut
1 paket yas maya (42 gram)
200 ml sivi yag
1 yemek kasigi tuz
3 yemek kasigi seker
1 kilo un
Ici icin:
beyaz peynir
sucuk
cekirdeksiz zeytin
fistik ezmesi (pindakaas Hollandaya ozel ekmek uzerine surulebilecek bir ezmedir)
Uzerine:
1 yumurta
susam
corek otu

Hazirlanisi:


  • Ilk once sutu biraz ilitip mayayi icinde eritin.
  • Yogurma kabina sutlu karisimi, sivi yagi, unu, tuzu ve sekeri alip yumusak bir hamur yogurun. Uzerini kapatip mayalanmaya birakin.
  • Mayalanan hamurdan ceviz buyuklugunde parca alin ve elinizle tezgahin uzerinde acin. Uzerine arzuya gore ic malzemeden koyun, rulo yapin, iki ucundan tutup kivirin ve simit gibi uclarini birlestirin. Bu hamurdan 50 adet acma cikiyor. Yani iki buyuk firin tepsisine 25 er acma koyuyorum.
  • Uzerine cirpilmis tum yumurtayi surun. Uzerine susam veya corek otu serpin ve tepsileri onceden 50 dereceye ayarlanmis firina yerlestirin. Acmalar iyice kabarinca firinin isisini 180 dereceye getirin ve ustu kizarana kadar pisirin.

Afiyet Olsun

--------------------------------------------------------

Gevulde Broodjes

Heerlijk zacht gevulde broodjes met feta, worst of pindakaas.

Ingredienten:

500 ml melk, 1 pakje gist (42 gram), 200 ml zonnebloemolie, 1 eetlepel zout, 3 eetlepels suiker, 1 kilo bloem

Vulling:

feta kaas, worst, olijven zonder pitjes of pindakaas

Bovenkant:

1 ei, sesam of maanzaad

Bereiding:

  • Smelt eerst de gist in de lauwe melk.
  • Doe dit in een mengkom en voeg de olie, bloem, zout en de suiker toe en kneed hier een zachte bal van. Laat dit afgedekt ongeveer een uur rijzen.
  • Neem een stukje van het deeg ter grootte van een walnoot. Maak dit op het aanrecht met je vingers plat en doe naar wens een vulling er op. Rol dit op en breng de uiteinden bijelkaar. Leg dit op het met bakpapier beklede ovenblad. Van deze hoeveelheid deeg krijg je 50 stuks broodjes.
  • Smeer er losgeklopte ei overheen en strooi wat sesam of maanzaad erover. Doe de ovenbladen in de voorverwarmde oven van 50 graden Celcius. Laat dit ongeveer 15 minuten rijzen en verhoog de stand tot 180 graden. Bak de broodjes goudbruin.

Eet Smakelijk

Sunday, February 3, 2008

Cikolatali Toplar / Chocolade Balletjes
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 13 Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 13 e ev sahibeligini http://www.hunerlieller.net/ yapiyor. Sevgili Melek arkadasima kolayliklar diliyorum. Bende kucuk cikolatali toplarimla etkinlige katiliyorum.

Mutfagini cok begendigim blog arkadasim http://www.sihirlikepce.blogspot.com/ dan esinlendim. Tarifi biraz degistirerek hazirladim cikolatali toplarimi. Hem pratik hem cok lezzetli oluyor. Surekli yaptigim tarifler arasina girdi. Sevgili Feyza Fidana buradan tarif icin tesekkur ediyorum. Iste benim uyguladigim yontem...

Malzemeler:
200 ml krema (schlagsahne)
75 gram beyaz cikolata
75 gram bitter cikolata
1 paket burcak biskuvi (isterseniz kek kullanabilirsiniz)
tarcin
1/2 su bardagi iri cekilmis ceviz , badem, findik
isterseniz portakal kabugu veya limon kabugu rendesi

Uzeri icin:
hindistan cevizi rendesi, kakao

Hazirlanisi:
  • Kremayi kucuk bir tencereye alin, kaynama noktasina gelene kadar isitip altini kapatin.
  • Icine kucuk parcalara boldugunuz cikolatalari atip karistirarak eritin.
  • Bir gece buzdolabinda bekletin. Ben kremayi sabah hazirladim ve aksam toplari yaptim.
  • Ertesi gun kremanin icine ufaladiginiz biskuvileri, tarcini, cevizi ve portakal kabugu rendesini ekleyip hamur kivamina gelene kadar karistirin. Kivamina gore biskuvi ilave edebilirsiniz.
  • Karisimdan istediginiz buyuklukte parcalar alip toplar yapin ve hindistan cevizi ve kakao a bulayip servis yapin.
Afiyet Olsun
-----------------------------------------------------------
Chocolade Balletjes

Heerlijke choco balletjes die makkelijk te bereiden zijn...

Ingredienten:
200 ml slagroom
75 gram witte chocolade
75 gram puur chocolade
1 pakje biscuit (je kunt ook cake gebruiken)
kaneel
grof gemalen wolnoten, amandelen
sinaasappelschil of citroenschil naar wens

Bovenkant:
gemalen kokosnoot, kakao

Bereiding:
  • Doe de room in een kleine pan en haal hem van het vuur als het net begint te koken.
  • Doe de witte en pure chocolade erin en laat het roerend smelten.
  • Laat dit mengsel een nacht in de koelast staan. Ik heb dit mengsel s´morgens klaargemaakt en de choco balletjes s´avonds.
  • Voeg de volgende dag de verkruimelde biscuits, kaneel, walnoten en eventueel het sinaasappelschil toe en kneed hier een mooie deeg van.
  • Neem kleine stukjes van het deeg en maak hier balletjes van. Haal de balletjes door de gemalen kokosnoot en kakao.

Eet Smakelijk

Friday, February 1, 2008

Damat Kurabiyesi / Bruidegom cake
Porselen Demlik Cay Saati Etkinligi 12 Porselen Demlik Cay Saati Etkinligine ev sahibeligi yapan http://www.tarifdunyasi.blogcu.com/ beni etkinlige davet etmis. Sevgili arkadasima daveti icin tesekkur ediyor ve kolayliklar diliyorum. Ben de nacizane Damat Kurabiyesi ile bu etkinlige katiliyorum.

Bu kurabiyeyi dun de yapmistim. O kadar cok begenildiki istek uzerine bugun ufak degisikliklerle tekrar yaptim. Yumusacik, mis gibi kokan ve agizda dagilan bir kek oluyor. Damat Kurabiyesi her ne kadar keki andirsada Rize yoresinde Dugun Kurabiyesi olarak biliniyor. Bu kurabiyeler pecetelere sarilip , kurdeleyle baglanip tepsi icinde damat evine goturuluyor. Original tarif icin dun yaptigim kurabiyeye bakiniz. Benim uyguladigim tarifi veriyorum.

Malzemeler:
1 yumurta
1/2 su bardagi seker
1/4 su bardagi tereyagi
1/4 su bardagi sivi yagi
1/2 su bardagi yogurt
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
badem rendesi
Uzerine:
pudra sekeri

Hazirlanisi:
  • Malzemelerin oda isisinda olmasina dikkat edin. Once yumurta ile sekeri kopurene kadar bir kac dakika mikserin yuksek ayariyla cirpin.
  • Erimis tereyagi, sivi yagi ve yogurdu ekleyin yavasca cirpin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek ekleyin ve yavasca karistirin.
  • Yagli kagit serili kucuk bir kek kalibina (20x25) dokup uzerini duzeltin. Uzerine badem rendesi serpin ve onceden isitilmis firinda 170 derecede pisirin.
  • Pistikten sonra sogumaya birakin. Servis tabagina alip uzerine pudra sekeri serpin.
Afiyet Olsun
---------------------------------------------------
Bruidegom Cake

Ingredienten:
1 ei
1/2 glas suiker
1/4 glas roomboter
1/4 glas olie
1/2 glas yoghurt
2 glazen bloem
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanille suiker
amandelschijfjes

poedersuiker voor

Bereiding:
  • Let op dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de ei los met de suiker tot het een gladde massa wordt.
  • Voeg de gesmolten boter en de olie en blijf langzaam kloppen. Doe de yoghurt erbij.
  • Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en de vanille suiker toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de amandelschijfjes er over heen. Bak de cake in een voorverwarmde (20x25) oven op 170 graden celcius.
  • Laat de cake afkoelen en strooi er poedersuiker over heen.
Eet Smakelijk
Gunun Blogu


Sevgili Umran http://www.evdemisiniz.blogspot.com/ sayfami cok samimi buldugu ve logodaki yazim cok hosuna gittigi icin beni gunun blogu secmis. Allah herkesin sofrasina bereket ve bunlari yiyebilmek icin de saglik versin. Yoksul insanlar alip da yiyemez, bazi varlikli insanlar vardir dokundugu icin yiyemez.

Umrana cok tesekkur ediyorum ve bunu kutlamak icin kucuk bir kek hazirladim. Damat kurabiyesi her ne kadar keki andirsada Rize yoresinde Dugun Kurabiyesi olarak biliniyor. Bu kurabiyeler pecetelere sarilip, kurdeleyle baglanarak tepsi icinde damat evine goturuluyor. Sadece damatlara mi? Bence gelinlerin de cok sevecegi nefis bir lezzet..

Ben biraz degisiklikler yaptim ama original tarifi veriyorum.

Damat Kurabiyesi / Bruidegom Cake

Malzemeler:
1 yumurta
1 su bardagi seker
1/2 su bardagi eritilmis tereyagi (ben yarisini+sivi yagi koydum)
1/2 su bardagi yogurt
3 su bardagi un (ben 2 su bardagi kullandim)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (original tarifte yok)

Uzerine:
pudra sekeri

Hazirlanisi:
  • Malzemelerin oda sicakliginda olmasina ozen gosterin. Ilk once yumurtayi kopurene kadar cirpin. Sekeri ekleyip bir kac dakika cirpin.
  • Yagi eritip ekleyin. Yogurdu ekleyin.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayi eleyerek ekleyin ve yavas yavas karistirin.
  • Karisimi yagli kagit serili kek kalibina dokun ve onceden isitilmis 170 derecelik firinda pisirin. Isterseniz dikdortgen bir tepside yapabilirsiniz.
  • Kek pisip soguduktan sonra uzerine bol pudra sekeri serpin. Servise hazirdir.

Afiyet Olsun
-----------------------------------------------
Bruidegom Cake

Een heerlijk zachte cake met vanille.
In een Turkse plaats Rize wordt dit cake tijdens de bruiloft gebakken en ingepakt. Dit wordt dan naar de bruidegom gebracht.

Ingredienten:
1 ei
1 glas suiker
1/2 glas roomboter (ik heb de helft gebruikt+olie)
1/2 glas yoghurt
3 glazen bloem (ik heb 2 glazen gebruikt)
1 pakje bakpoeder
1 pakje vanille suiker (zit niet in het origineel recept)
Poedersuiker
Bereiding:

  • Let op dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Klop de ei los en doe de suiker erbij en blijf nog een paar minuten met de mixer kloppen.
  • Smelt de boter en voeg bij het beslag. Doe de yoghurt erbij.
  • Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en de vanille suiker erbij. En blijf zachtjes door roeren.
  • Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 170 graden.
  • Laat de cake afkoelen en strooi er poedersuiker over heen.

Eet Smakelijk

Blog Widget by LinkWithin