Wednesday, January 30, 2008

Semizotu Salatasi / Salade met VeldslaTarife gerek yok sanirim. Alttaki malzemelerle farkli bir sunum.

Malzemeler:
semizotu
havuc
kirmizi sogan
cherry domates

Sos:
zeytin yagi
limon suyu

-----------------------------------------------------------
Salade met Veldsla

Ingredienten:
veldsla
wortels
rode ui
cherry tomaten

Dressing:
olijf olie
citroensap

Tuesday, January 29, 2008

Havuclu Pilav ve Tavuk / Rijst met wortel en Kip
Pirinc pilavi ve tarcinin mukemmel uyumu.

Pilav icin
Malzemeler:
1 su bardagi pirinc (250 gram)
1 sogan
1 dis sarimsak
1 adet havuc
1 adet domates
misir yagi
tuz
tarcin

Hazirlanisi:
  • Ilk once pirincleri ilik suda yarim saat kadar bekletin.
  • Bu arada pilav tenceresine sivi yagi alip sogani ve sarimsagi kucuk kucuk dograyip ekleyin ve biraz kavurun.
  • Havucu rendeleyip ekleyin. Domatesin kabugunu soyun, kucuk kucuk dograyip karisima ilave edin.
  • Pirincleri yikayip suzdukten sonra ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ekleyin. Pirinclerin uzerini 1 cm asacak kadar et suyu veya su koyun ve yumusayincaya dek pisirin.
  • Pilavi servis tabagina aldiktan sonra uzerine tarcin serpin.
Tavuk icin
Malzemeler:
1 adet tavuk gogsu
1/2 cay bardagi sut veya krema (sahne)
1/4 cay bardagi sivi yagi
tuz
pul biber
kori tozu
kara biber

Hazirlanisi:
  • Tavuk gogsunu 4 parcaya ayirin ve bir karistirma kabina alin.
  • Diger malzemeleri ekleyip marine edin. Tavuklari bu sekilde hazirlayip buzdolabinda 5 saat kadar bekletin. Bu karisimi ornegin sabahtan hazirlayip aksama pisirebilirsiniz.
  • Izgarada veya teflon bir tavada az yagda tavuklari kizartin.
Afiyet Olsun

-----------------------------------------------------------
Rijst met wortel en Kip

Een heerlijke rijstschotel met kaneel.

Ingredienten
voor de rijst:
250 gram rijst
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 tomaat
olie
zout
kaneel

Bereiding:
  • Week eerst de rijst in lauw water.
  • Doe ondertussen de olie in de pan en roerbak hierin de fijngesneden ui en de knoflook.
  • Schil en rasp de wortel en voeg dit in de pan. Schil de tomaat, snij in blokjes en voeg dit ook in pan. Even roerbakken.
  • Doe de gewassen en gezeefde rijst in de pan en roerbak nog eventjes door en voeg wat zout erbij. Doe water erbij tot 1 cm boven de rijst en laat zachtjes koken.
  • Als het klaar is neem je wat rijst op het serveerbord en strooi wat kaneel erover heen.
Ingredienten
voor de kip:
1 stuk kipfilet
1/2 glas melk of room
1/4 glas olie
zout
rode peper
kerrie
zwarte peper

Bereiding:
  • Verdeel de kipfilet in vier stukken en doe dit in een mengschaal.
  • Doe de rest van de ingredienten erbij en marineer hiermee de kipfilet. Laat het ongeveer 5 uur in de koelkast staan. Je kunt het bijvoorbeeld s ´morgens marineren en s´avonds bakken.
  • Bak de kipfilet op de gril of in een koekepan met wat olie.
Smakelijk Eten

Friday, January 25, 2008

Peynirli Pogacalar / Broodjes met Feta
Iste mayali hamurdan yumusacik pogacalar.
Pogacalarin cok yumusak olmasi icin kendi uyguladigim bir yontemle tarifi veriyorum.
Malzemeler:
Hamur icin:
1 kilo un
600 ml sut
150 ml sivi yag
1 yemek kasigi tuz
3 yemek kasigi seker
1 paket yas maya (42 gram)
Ic malzemesi icin:
beyaz peynir
maydanoz
Uzerine:
1 yumurta
susam
corek otu
Hazirlanisi:
  • Ilk once sutu hafif isitip mayayi icinde eritin. Yogurma kabina mayali sutu ve sivi yagini alip karistirin. Unu, tuzu ve sekeri ilave edip yumusak ve ele yapismayan bir hamur yogurun. Hamurun uzerini kapatip, 1 saat kadar mayalandirin.
  • Bu arada ic malzemeyi hazarlayin. Beyaz peyniri ufalayin ve maydanozu ince dograyip ekleyin.
  • Mayalanan hamuru ceviz buyuklugunde bezelere ayirin.
  • Bezeyi elinizle acip ortasina peynirli harctan koyun. Bicakla iki taraftan birer cizik acin ve kenardaki parcalari peynirin uzerine gelecek sekilde ust uste koyun. (fotografa bakiniz)
  • Yagli kagit serili tepsiye yerlestirip uzerine yumurta surun. Isteginize gore uzerine susam veya corek otu serpin. Bu malzemeyle 2 buyuk firin tepsisi doluyor. Tepsileri firina yerlestirin ve isiyi 50 dereceye getirin. Pogacalar firinda 15 dakika kadar mayalandiktan sonra dereceyi 180 e getirin ve kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun
---------------------------------------------------------
Broodjes met Feta


Heerlijk zachte broodjes gevuld met Feta Kaas.
Ingredienten:
1 kilo bloem
600 ml melk
150 ml zonnebloem olie
1 eetlepel zout
3 eetlepels suiker
1 pakje gist (42 gram)
Vulling:
feta kaas
peterselie
Bovenkant:
1 ei
sesam
maanzaad
Bereiding:
  • Maak de melk wat lauw en smelt hierin de gist. Voeg de olie erbij. Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de bloem, zout en de suiker toe. Kneed een zachte deeg. Laat het deeg ongeveer een uur afgedekt rijzen.
  • Maak ondertussen de vulling klaar. Kruimel de feta kaas fijn en doe hierin de klein gesneden peterselie.
  • Neem van het deeg een stukje ter grootte van een walnoot. Maak hiervan een balletje en leg op het aanrecht. Herhaal dit tot dat al het deeg op is.
  • Neem een balletje deeg, maak het wat plat met je vingers. Doe in het midden een beetje feta mengsel en maak met een mes twee sneetjes aan de zijkanten (zie foto). Doe de twee zijkanten over elkaar heen op het feta mengsel.
  • Doe bakpapier op een ovenblad en leg hierop de broodjes. Bestrijk ze met een losgeklopt ei en strooi wat sesam of maanzaad er over heen. Met deze hoeveelheid krijg je twee bladen vol. Doe de bladen in de oven en zet de ovenstand op 50 graden Celcius. Laat het nog wat ongeveer 15 minuten in de oven rijzen en verhoog de ovenstand tot 180 graden. Bak de broodjes af.

Eet Smakelijk

Sunday, January 20, 2008

Asure Hicri takvimin ilk ayi Muharrem Ayidir. Asure gunu ise Muharrem in 10. gunudur. O gunde Cenabi Hak 10 Paygamberine 10 degisik ikram ve ihsan ettigi icindir.
Arapcada ´Asere´ on demektir. Bu yuzden Muharremin 10. gunune Asure adi verilmistir.
Ben de annemin bu guzel Asure tarifini veriyorum. Sadece sunum bana aittir. Annecigimin ellerine saglik ve tarif icin tesekkurler.

Malzemeler:
2 su bardagi bugday
1 su bardagi nohut
1 su bardagi kuru fasulye
1 su bardagi kuru uzum
1 su bardagi kuru incir
1 su bardagi kuru kayisi
1/2 su bardagi misir
1 portakalin kabugu
2 su bardagi seker
15 su bardagi su

Uzeri icin:
nar taneleri
tarcin
ceviz, findik, badem, susam
Hazirlanisi:
  • Bugday, nohut ve kuru fasulyeyi yikayip ayri kaplarda bir tasim kaynatin, altini kapatin ve bir gece bekletin.
  • Ertesi gun bugdayi buyuk bir tencereye alin ve 15 su bardagi su ile yumusayincaya kadar yaklasik 30 dakika kaynatin. Ara sira karistirin ve uzerine biriken kopugu bir kevgir ile alin.
  • Kaynamakta olan tencereye nohut ve kuru fasulyeyi suzup ekleyin.
  • Kuru uzumu sicak suda yikayip ekleyin. Misiri ekleyin.
  • Bir tasim kaynadiktan sonra sekeri ilave edin. Sekeri kendi damak zevkinize gore ayarlayabilirsiniz.
  • Incir, kayisi ve portakal kabugunu yikayip tavla zari buyuklugunde dograyin ve tencereye ekleyin.
  • Suyu yeterli degilse sicak su ilave edin. Asure pistikten 1 saat sonra katilasmaya basliyor. 15 dakika kadar daha kaynatin ve altini kapatin.
  • Soguyunca servis kasesine alin ve uzerini nar taneleri, tarcin, ceviz, findik, badem ve susam ile susleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun
--------------------------------------------------
Asure

Een dessert van gedroogde vruchten en noten.

Ingredienten:
2 glazen Tarly (tarwe korrels)
1 glas kikkererwten
1 glas witten bonen
1 glas gedroogde rozijnen
1 glas gedroogde vijgen
1 glas gedroogde abrikozen
1/2 glas mais
1 schil van een sinaasappel
2 glazen suiker
15 glazen water

Garnering:
granaatappel
kaneel
walnoten, amandelen, sesam

Bereiding:
  • Kook de Tarly, kikkererwten en de witte bonen in aparte pannen in ruim water. Haal de pannen van het vuur wanneer het water begint te koken. En laat alles een nacht weken.
  • Doe de volgende dag de Tarly in een grote pan en doe 15 glazen water er bij. Laat het ongeveer 30 minuten koken. Af en toe roeren.
  • Voeg de kikkererwten en de witte bonen bij de kokende Tarly.
  • Maak de rozijnen in warm water schoon en voeg deze samen met de mais er bij.
  • Als het mengsel kookt doe je de suiker er bij.
  • Snij de schoongemaakte vijgen, abrikozen en de schil van een sinaasappel in hele kleine stukjes en voeg bij het mengsel.
  • Voeg eventueel wat warm water er bij. Na een uurtje wordt de asure wat dikker. Laat het nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  • Nadat het afgekoeld is kan je het serveren in schaaltjes. Garneer met granaatappelpitjes, kaneel, walnoten, amandelen en sesam.

Eet smakelijk

Friday, January 18, 2008

Rus Salatasi / Russische Salade Iste benim en sevdigim salatalardan biri Rus Salatasi tarifi. Cok lezzetli ve ayni zamanda cok da pratik.

Malzemeler:
1/2 kilo patates
2 adet havuc
250 gram konserve bezelye
1 elma
3 yemek kasigi mayonez
4 adet kornison tursu
1 fiske tuz
haslanmis yumurta (garnitur icin)

Hazirlanisi:
  • Ilk once patates ve havuclari soyup tavla zari buyuklugunde dograyin ve yikayin. Bir tencereye koyun, 1/2 cay fincani su ve az tuz ile haslayin.
  • Bu arada bir karistirma kabina tavla zari buyuklugunde dogradiginiz elmayi ve tursuyu koyun. Bezelyeyi ve mayonezi ekleyip karistirin.
  • Haslanmis ve sogumus olan patates ve havuclari ekleyin ve yavas yavas karistirin.
  • Bir servis tabagina alip haslanmis yumurtalar ile susleyin.
Afiyet olsun

-----------------------------------------------------------
Russische Salade

Een heerlijk en makkelijk te bereiden salade.

Ingredienten:
1/2 kilo aardappelen
2 stuks wortels
250 gram blik erwten
1 appel
3 eetlepels mayonaise
4 stuks augurken
zout
hardgekookte eieren (voor de garnering)

Bereiding:
  • Schil eerst de aardappelen en de wortels en snij deze in hele kleine blokjes. Doe alles in een pan, voeg wat zout toe en een half glas water. Laat het zachtes gaar worden.
  • Snij ondertussen de appel en de augurken in hele kleine blokjes. Doe alles in een grote mengschaal. Voeg de erwten en de mayonaise erbij. En meng alles door elkaar.
  • Voeg de gekookte en afgekoelde aardappelen en de wortels erbij. En meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Doe de salade op een serveerbord en garneer met hardgekookte eieren.

Eet Smakelijk

Tuesday, January 15, 2008

Cikolata Ruyasi / Chocolade Droom
Porselen Demlik Cay Saatleri Etkinligi 10 Porselen Demlik Cay Saatleri 10 Etkinligi icin hazirladigim bir pasta. Ev sahibeligini yapan sevgili arkadasimiz http://womentuana.blogcu.com/ a kolayliklar diliyorum.

Ben bu pastayi cok sik yapiyorum. Ayni malzemelerle degisik pastalar yapmak mumkun. Cunku uzerinin suslemesi tamamen sizin zevkinize kalmis birsey. Hem cok pratik hem cok lezzetli. Keki yumusacik uzeri ise bol cikolatali krem santi. Var mi hayir diyebilen? Iste tarifi:

Malzemeler:
4 yumurta
150 gram seker
1/2 paket kabartma tozu
1 kasik un
150 gram toz badem, ceviz veya findik (hangisini tercih ederseniz)
kalibi yaglamak icin biraz sivi yag
Uzerine:
600 ml krem santi
200 gram bitter cikolata
50 gram beyaz cikolata

Hazirlanisi:
  • Ilk once keki hazirlayalim. Yumurta ve sekeri kopurene kadar cirpin.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Toz badem, ceviz veya findigi ekleyin.
  • Yuvarlak bir kek kabini yaglayin, icine kek karisimini dokup uzerini duzeltin. Onceden isitilmis 170 derecelik firinda yaklasik 30 dakika pisirin.
  • Kek piserken kabarir sonra biraz iner meraklanmayin bu normaldir.
  • Kek pisince firindan cikarip sogumaya birakin.
  • Bu arada krem santiyi hazirlayalim. Krem santiyi kopurene kadar cirpin ve buzdolabina kaldirin.
  • Bitter cikolatayi bain marie usulu eritin (Tencereye biraz su koyun, icine kucuk bir kase yerlestirin. Kasenin icine cikolatayi koyup eritin). Ben bu defa cikolatayi microdalga firinda erittim. Bana boylesi daha pratik geldi.
  • Soguyan kekin uzerine krem santinin yarisini dokup duzeltin. Kalan krem santiyi erittiginiz cikolata ile yavasca karistirin ve bu karisimi krem santinin uzerine dokup duzeltin.
  • Pastayi dilediginiz gibi susleyebilirsiniz. Ben rendelenmis bitter cikolatayi kenarlara serptim, ortaya rendelenmis beyaz cikolata koydum. Kasede kalan erittigim bitter cikolatayi kasikla uzerine gezdirdim.
Afiyet olsun

------------------------------------------------------------
Chocolade Droom

Een heerlijk zachte cake met een vulling van chocolade en slagroom.

Ingredienten:
4 eieren
150 gram suiker
1/2 pakje bakpoeder
1 eetlepel bloem
150 gram fijne amandelen, walnoten of hazelnoten
Voor de vulling:
600 ml slagroom
200 gram pure chocolade
50 gram witte chocolade

Bereiding:
  • Eerst maken we de cake. Klop ongeveer 5 minuten de eieren met de suiker stijf.
  • Zeef de bloem en de bakpoeder en doe deze bij de eimengsel. Voeg de fijne amandelen, walnoten of de hazelnoten er bij.
  • Smeer een ronde cakevorm in met een klein beetje olie en doe het mengsel erin.
  • Bak de cake ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf en zet hem in de koelkast.
  • Smelt de pure chocolade in de magnetron of volgens de bain marie wijze (doe een beetje water in een pan en zet hierin een klein schaaltje gevuld met chocolade. door het kokend water smelt de chocolade).
  • Laat de cake afkoelen en doe de helft van de stijf geklopte slagroom er boven op. Meng de andere helft van de slagroom met de gesmolten chocolade. Doe deze boven op de slagroom en strijk het glad.
  • Je kunt het op allerlei manieren versieren. Ik heb geraspte pure chocolade erop gestrooid en in het midden geraspte witte chocolade. En helemaal boven op heb ik versierd met wat gesmolten pure chocolade.

Eet Smakelijk

Friday, January 11, 2008

Sobeee Sevgili arkadasim Sevim www.seviminsayfasi.blogspot.com beni sobelemis. Bu ilk sobem ve cok heyecanlandim cunku blog aleminde daha cok yeniyim. Hep merak ediyordum bu sobeleme isi nasil oluyor diye. Henuz heyecanimi uzerimden atamadan bu kez canim arkadasim ve adasim Ilker de www.ilkerinmutfagi.blogspot.com beni sobelemis. Iki gun arka arkaya sobelenmis oluyurom yani. Her iki arkadasima da cok tesekkur ediyorum. Her ikisininde sorulari ayni oldugu icin bir kerede geciyorum. Maksat blog sahibini ve mutfagini biraz yakindan tanimak. Kendi resmimi belki yakinda yayinlarim simdilik mutfagimdan kucuk bir goruntu veriyorum. Gun icinde bu mutfak boyle toplu bir halde durmuyor tabiiki. Surekli toparladigim halde tum tezgah doluyor. Malum cocuklu ev. Haydi bakalim sorulari cevaplamaya...

Hakkimdaki 7 gercek:
  1. Yemek yapmayi, guzel sofralar hazirlamayi ve bunu sevdiklerimle paylasmayi cok severim.
  2. Terazi burcuyum ve tum ozelliklerini tasiyorum. Modayi takip etmeyi, guzel sanatlari, dans ve muzigi severim. Herkesle anlasmayi tercih ederim. Arkadasliga cok onem veririm.
  3. Kavga ve dovusten, kaba sabaliktan, yalandan, sogukluktan hoslanmam. Haksizliga gelemem.
  4. Hayatta cocuklarim ve ailem ilk sirada gelir. Cocuklar beni cok yorsada onlarla ilgilenmekten zevk aliyorum. Herseyi onlara gore ayarliyorum.
  5. Iyiligide kotulugu de unutmam. Aslinda bir soz vardir. Iyiligi unutma, kotulugu unut diye. Ama elimde degil iste.
  6. Hayata pozitif bakarim. Cok iyimserim. Saglikli yasamaya calisirim. Sigaraya inanilmaz derecede karsiyim.
  7. Bloglari dolasirken genelde onumde cayim, kahvem, suyum ve mutlaka bir yiyecek birseyler bulunur. Cunku baska turlu cekilmiyor. Insanin istahi kabariyor. Her gordugum tarifi yapmak istiyorum.
1.Blog yazmaya ilk defa ne zaman basladim?
Yazi yazmaya ilk defa ekim 2007 de basladim.

2.Blog yazilarimin konusunun belli bir cizgide olmasi icin caba gosteriyormuyum?Yoksa icimden geldigi gibi mi yaziyorum?
Malum yemek blogu oldugu icin, bunun disina cikmamaya ozen gosteriyorum. Yazilarimi icimden geldigi gibi yaziyorum.

3.Blog yazmak icin gun icinde bazi seylerden feragat ediyormuyum?
Gun ortasinda hic vaktim olmuyor. Yazilarimi cocuklari yatirdiktan ve butun islerimi bitirdikten sonra yaziyorum.

4.Blog yazmak benim icin eglenceli bir ugrasken simdi artan bekleyis yuzunden zorunlu bir hal almaya basladi mi?
Bloguma yazi yazmaktan zevk aliyorum. Bana gercek bir terapi oluyor. Aksamlari bos bos oturmaktansa insanlara azicik da olsa faydali birseyler verebilmeyi tercih ediyorum. Ziyaretcilerimdende guzel yorumlar gelince surekli birseyler yazmak istiyorum. Bir kac gun sayfama yazi eklemeyince hemen yorumlar geliyor nerelerdesin diye. Takip edildigimi bilmek beni cok mutlu ediyor.

5. Blog yazmayi ne kadar surdurecegim?
Dogru soylemek gerekirse bu soru bana biraz acayip geldi cunku bence kimse ne kadar yazi yazmayi surdurecegini bilemez. Ben de bu isten keyif aldigim ve Allah bana saglik sihhat verdigi surece yazmaya devam edecegim.

Arkadaslarim Sevim ve Ilkere sevgilerimi gonderiyorum.

Ve sobeleme sirasi bana geldi. Ben de sevgili Nalan www.nalanmutfakta.blogspot.com ve Kevseri www.eldaninannesi.blogspot.com sobeliyorum eger kabul ederlerse. Kolay gelsin arkadaslar.

Monday, January 7, 2008

Cig Kofte
Son zamanlarda bende bir cig kofte merakidir gidiyor. Eskiden pek sevmezken simdi fanatigi oldum. Sevgili Banu yengemin hazirladigi bu cig koftenin sadece sunumu bana ait. Tarif icin tesekkur ediyor ve ellerine saglik diyorum.
Cig koftenin bol yesillikle yenilmesi tavsiye ediliyor. Yogurulduktan sonra kisa bir surede tuketilmesi gerekiyor. Hele bir de buz gibi ayran olursa yaninda... offf offf.

Malzemeler:
250 gram cig koftelik yagsiz dana kiyma (cift cekilmis)
250 gram cig koftelik ince bulgur
1 limon
1 sogan
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
taze maydanoz, nane, yesil sogan
2 yemek kasigi cig kofte baharati
pul biber (isot)
1 avuc zeytinyagi
(arzu ederseniz 1 cay kasigi tarcin ekleyebilirsiniz)
marul, domates
Hazirlanisi:
  • Ilk once buyuk bir yogurma kabina bulguru, ince dogranmis sogani, ezilmis sarimsagi, dorde boldugumuz limonu alip 15 dakika kadar yoguralim (bulgur yumusayincaya kadar). Yogururken elinizi ara sira soguk suyla islatin. Az su almaya ozen gosterin. Eger cig kofteyi yazin yapiyorsaniz buz ile yogurun.
  • Biber ve domates salcasini, cig kofte baharatini ve pul biberi ekleyip yogurmaya devam edin. Arzu ederseniz tuz ve tarcin ekleyebilirsiniz. Limon kabuklarini karisimdan cikarin.
  • Eti ve bir avuc zeytinyagini da ekleyip 15 dakika kadar daha yogurun.
  • Ince dogradiginiz taze maydanozu, naneyi ve yesil sogani da ekleyip kofteyi toparlayin.
  • Buyuk bir servis tabagina marulu doseyin. Uzerine harctan avuc icinde sikarak kofteler yapip yerlestirin. Domates, taze nane ve limon ile susleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

---------------------------------------------------
Cig kofte is een echt feestelijk gerecht met rauwe ossehaas, bulgur en veel pittige kruiden.

Ingredienten:
250 gram supervers rundergehakt bij voorkeur ossehaas (laat de slager het vlees twee keer door de molen halen, want hoe fijner hoe beter)
250 gram bulgur speciaal voor cig kofte (cig koftelik bulgur)
1 citroen
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel puree van rode peper
1 eetlepel tomaten puree
verse peterselie, munt en lente uien
2 eetlepel cig kofte kruiden (cig kofte baharati)
rode peper (isot)
een handje olijfolie
(naar smaak een teelepel kaneel)
ijsberg sla voor de garnering

Bereiding:
  • Doe eerst in een grote schaal bulgur, fijn gesneden ui, fijn gesneden knoflook en in vieren gesneden citroen en kneed dit alles krachtig met je handpalmen. (tot dat de bulgur wat zachter wordt). Maak tijdens het kneden je handen nat met koud water. Probeer niet te veel water te gebruiken. Als je dit in de zomer maakt, gebruik dan ijsklontjes.
  • Voeg de puree, de kruiden, naar smaak de rode peper, eventueel zout en kaneel toe en blijf kneden. Haal de citroenschillen er uit.
  • Voeg het vlees en een handje vol olijfolie bij het mengsel en blijf nog ongeveer 15 minuten door kneden.
  • Doe de in kleine stukjes gesneden verse peterselie, munt en lente ui er bij.
  • Serveer op een grote schaal de blaadjes ijsbergsla en daarop de in kleine stukjes gekneden cig kofte. Garneren met tomaat, citroen en verse munt. Lekker met een glas Ayran (yoghurtdrank).

Eet smakelijk

www.cafeikra.blogspot.com


Get Your Own Chat Box! Go Large!

Friday, January 4, 2008

Cigerli Pilav / Rijst met Lever Eveeet Bayramdi, Yilbasiydi derken hepsini geride biraktik. Tabiiki tatli telaslardi butun bunlar. Allah tekrarini nasip eder herkese Insaallah saglikli ve huzurlu bir sekilde. Etler, hindiler, tatlilar epey bir tuketildi bu aralar. Sira geldi cigere. Benim cok sevdigim degisik bir pilav tarifi. Kendimce dogru buldugum bir sekilde hazirliyorum. Yumusacik ve cok lezzetli oluyor. Ben tavuk cigeri kullandim ama dilerseniz buyuk bas hayvan cigeride kullanabilirsiniz.

Bildiginiz gibi ben Blogumda tariflerimi hem Turkce hem Hollandaca veriyorum. Ziyaretcilerim tarafindan bana Hollandacayi nereden ogrendigim soruluyor. Ben Turkiyede dogdum ve birkac aylikken Hollandaya gelmisim. Iki yil oncesine kadar orada yasadim ve son 2 yildir Almanyada oturuyorum. Yani Hollandaca benim ikinci ana dilim. Hollandali arkadaslardan da boyle bir istek gelince iki dilde tarif vermeye karar verdim. Boylelikle Turk mutfagini daha buyuk bir kitleye tanitmis oluyoruz. Iste cigerli pilav tarifi.

Malzemeler:
250 gram kadar ciger
1 sogan
250 gram kadar pirinc
50 gram dolmalik fistik
kuru siyah uzum
sivi yag
tuz
karabiber
tarcin

Hazirlanisi:
  • Ilk once pirincleri ilik suda islayalim.
  • Tavaya biraz siviyag koyup yikayip suzdugumuz pirincleri kavurun. Tuzunu ekleyin ve uzerini bir parmak gececek kadar su ilave edip kapagini kapatin. Kaynayinca kisik ateste pisirin ve demlenmeye birakin.
  • Cigerleri kup kup dograyip ayri bir tavada biraz sivi yag ile soteleyin.
  • Sogani kucuk kucuk dograyip cigere ekleyin. Dolmalik fistiklari ekleyin. Hepsi pisince kuru uzumu, tuzunu, karabiberi ve tarcini ekleyin.
  • Pilav ve cigeri karistirdiktan sonra servise hazirdir. Yaninda yesil salata mukemmel oluyor.

Afiyet Olsun

-------------------------------------------

Rijst met lever

Ik heb kippenlever gebruikt, maar u kunt ook ander lever gebruiken.

Ingredienten:
250 gram lever
1 ui
250 gram rijst
50 gram pitjes
gedroogde zwarte rozijntjes
olie
zout
peper
kaneel

Bereiding:
  • Eerst de rijst wassen en in wat water laten staan.
  • Doe wat olie in een koekepan. Voeg de rijst met een beetje zout. Doe water erbij tot 1 cm boven de rijst. Laat de rijst koken met de deksel er op.
  • Doe in een andere koekepan wat olie en in kleine stukjes gesneden lever. Bak de lever op hoog vuur gaar.
  • Voeg in kleine stukjes gesneden ui erbij. Doe de pitjes erbij.
  • Bestrooi met gedroogde rozijnen, zout, peper en kaneel.
  • Schep de lever bij de rijst. Lekker met groene salade.

Eet smakelijk

Wednesday, January 2, 2008

Mutlu Yillar / Gelukkig Nieuwjaar 2008 yilinin herkese saglik, mutluluk ve bol kazanc getirmesini diliyorum. Allah kerkese herseyin hayirlisini versin.
2008 yili oyle bir yil olsun ki bize 2007 nin tum olumsuzluklarini unutturabilsin. Isteklerimizin gerceklesecegi bir yil dilegiyle...

---------------------------------------

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2008.
Blog Widget by LinkWithin