Tuesday, October 30, 2007




Elmali kare kek




Elma ve tarcinin nefis kokusu bu kekte. Sevdigim ve surekli yaptigim bir tarif. Caniniz istediginde kisa surede yapabilirsiniz cunku yapimi cok basit.


Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardagi seker

1 su bardagi sut

1/2 su bardagi yag

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 1/2 su bardagi un


Uzeri icin:

2 elma

bir cay kasigi tarcin

1 yemek kasigi toz seker

bir avuc ceviz


Hazirlanisi:


  • Yumurtalari kopurene kadar cirpin ve sekeri ekleyin.

  • Sutu ve yagi ekleyin.

  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayi yumurtali karisima eleyin ve yavas yavas karistirin.

  • Karisimi firin kabina dokup yayin.

  • Elmali harci hazirlayin. Elmalari soyup ince ince dilimleyin. Bir kabin icinde elmalari, tarcin ve sekeri karistirin. Elmalari kek hamurunun uzerine dizin.

  • Uzerine cevizi serpip 170 derecede onceden isitilmis firinda 30 dakika pisirin.
  • Soguduktan sonra kare seklinde keserek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun



Wednesday, October 24, 2007


Cikolatali Pasta

Alti findikli kek, uzeri cikolata. Bir dilim asla yetmez....
Seneler once bir arkadasimdan aldigim ve surekli yaptigim bir tarif. Cikolata sevenler icin ideal.
Bir kasik unla harika bir pasta yapmak isterseniz iste size tarifi.

Malzemeler:

5 yumurta
150 gram seker
200 gram cekilmis findik
1/2 paket kabartma tozu
1 kasik un

600 ml krem santi
200 gram bitter cikolata
50 gram beyaz cikolata rendesi

Hazirlanisi:

  • Oda sicakligina gelen yumurtalari kopurtene kadar cirpin. Sekeri ve findigi ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek yavas yavas ekleyin.
  • Hazirladiginiz kek karisimini firin kabina alin. 170 derecede 30 dakika firinda pisirin.
  • Krem santiyi katilasana kadar kopurtun ve buzdolabinda bekletin.
  • Pisen keki firin kabinda sogumaya birakin. Soguduktan sonra kalibindan cikarmadan uzerine krem santinin yarisini dokup uzerini duzeltin.
  • Bitter cikolatayi bain marie usulu eritin (cikolatayi bir kaseye alin ve ici su olan tencereye koyup eritin).
  • Kalan krem santiyi erimis cikolata ile karistirip pastanin uzerine dokup duzeltin.
  • Uzerine rendelediginiz beyaz cikolatayi dokun.
  • Onun uzerine kasede arta kalan erimis bitter cikolata ile susleyin.

Afiyet Olsun

Saturday, October 20, 2007

Frambuazli ve beyaz cikolatali kek

Yengemlere giderken goturdugum guzel ve hafif bir kek.



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sut
1 su bardagindan biraz az yag
2 1/2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
100 gram rendelenmis beyaz cikolata
1 su bardagi frambuaz (donmus ise cozmeden kullanicaksiniz)
uzerine dovulmus findik

Hazirlanisi:
  • Yumurtalari ve sekeri kopurtene kadar cirpin. Sutu, yagi ve rendelenmis cikolatayi ekleyin.
  • Unu,kabartma tozunu, vanilyayi ve tuzu eleyerek karisima ekleyin ve yavas bir sekilde karistirin.
  • Karisimi yagli kagit serili firin kabiniza dokun ve uzerine frambuazlari yerlestirin.
  • Dovulmus findiklari uzerine serpistirin.
  • Onceden isitilmis firinda 170 derecede 45 dakika pisirin.
Afiyet olsun









Wednesday, October 10, 2007


ALMAN PASTASI

Yumusak keki ve vanilya aromali muhallebisi ile seveceginiz bir lezzet...

Malzemeler:

Kek:

2 yumurta

1 cay bardagi seker

1 cay bardagi yogurt

1 cay bardagi siviyag

3,5 cay bardagi un

1 paket kabartma tozu

Muhallebi:

500 ml sut

1 yumurta sarisi

1 cay bardagi seker

1,5 corba kasigi un

1 paket vanilya

uzerine pudra sekeri

Hazirlanisi:

  1. Ilk once keki hazirlayalim. Yumurtayla sekeri kopurtene kadar cirpin. Daha sonra yogurt ve siviyagini ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Bu karisimi yuvarlak pasta kalibina dokun. Onceden isitilmis firinda 30 dakika,170 derecede pisirin. Ustu fazla kizarmasin.
  2. Muhallebiyi hazirlayalim. Vanilya haric tum malzemeleri tencereye alip kaynayana kadar karistirin. Kaynayinca ocagi kapatip vanilyayi ekleyin. Sogumaya birakin.
  3. Pisen keki ikiye bolun. Arasina muhallebiyi surun ve keki kapatin. Uzerine bolca pudra sekeri eleyin.

Not:Pasta bir gece buzdolabinda bekletilirse daha lezzetli oluyor. Malzemelerin oda sicakliginda olmasina dikkat edin.

Afiyet olsun.









      Monday, October 8, 2007

      KADIR GECESI

      Kim erdemine inanarak ve sevabina umarak Kadir Gecesini ihya ederse Allah onun butun gecmis gunahlarini bagislar. Hadis

      Bin aydan daha hayirli olan Kadir Gecesinde, kainatin yaraticisi ve alemlerin Rabbi bagislayici ve aciyici yuce Allah tum dualarinizi kabul etsin. Kadir Geceniz mubarek olsun.

      Sunday, October 7, 2007

      Tiramisu

      En sevdigim pastalardan biri olan bu Tiramisu tarifinin yapimi gayet basit. Guzel goruntusunun yani sira cok da lezzetli. Mutlaka denemelisiniz.













      Malzemeler:

      1 paket kakaolu hazir kek (3 adet)

      Sutlu karisim:
      500 ml sut
      1 yumurta sarisi
      2 yemek kasigi un
      2 yemek kasigi seker
      1 paket vanilya
      1 paket 500 gr Mascarpone (Labne peyniri)

      Kahveli su:
      1 su bardagi ilik su
      1 yemek kasigi Nescafe
      1 yemek kasigi seker

      Hazirlanisi:

      • Tencereye sutu, yumurta sarisini, unu ve sekeri koyup cirpma teli ile karistirarak kaynayana kadar pisirelim. Sutlu karisim kaynayinca ocagi kapatip vanilyayi ekleyelim. Biraz soguduktan sonra Mascarpone ekleyip karistiralim ve sogumaya birakalim.
      • Kahveli suyu hazirlayalim.
      • Kekin bir tanesini servis tabagina alalim, uzerine kahveli su ile kasikla islatalim ve uzerine sutlu karisimin 3 te birini dokup yayalim.
      • Ikinci keki uzerine yerlestirip kahveli su ile islatalim ve sutlu karisimdan dokup yayalim.
      • Son keki uzerine koyalim, kahveli su ile islatalim ve kalan sutlu karisimi yayalim.
      • Pastayi buzdolabinda bir gece bekletelim.
        Uzerine bolca kakao dokup servis yapalim.


        Afiyet olsun.

      Merhaba,

      Bu ilk tarifimle herkese merhaba diyorum. Begendigim ilginc tarifleri sizlerle paylasmak icin aranizdayim. Umarim yorumlarinizi ve yardimlarinizi eksik etmezsiniz. Simdiden tesekkur ederim.































      Blog Widget by LinkWithin